Reacties voor: MacBook Pro-gebruikers willen dat Apple het vlindertoetsenbord vervangt [poll]

Heb jij je toetsenbord al moeten laten vervangen?
Apple-gebruikers met de nieuwe modellen van de MacBook Pro klagen over defecte toetsenborden. Het nieuwste vlindertoetsenbord lijdt volgens vele gebruikers aan een ontwerpfout, waardoor de toetsen vast komen te zitten en niet meer reageren. Met een petitie willen ze dat Apple de toetsenborden gaat vervangen.

Reacties: 28 reacties

  1. Is bekend welke macbooks zo’n toetsenbord hebben?

  2. Ik heb er met mijn MacBook Pro uit 2017 nog geen last mee gehad, maar ik vind de toetsen niet erg fijn. De ‘travel’ is heel klein en als ik typ klinkt het voor anderen alsof ik de toetsen erg hard aan sla, terwijl dit absoluut niet geval is.

    Echter, ik werk bijna alleen op kantoor met deze MacBook en daar heb ik bijna altijd een draadloos toetsenbord erop aangesloten. Ik heb de MacBook pas een paar weken en op deze manier wen ik er natuurlijk ook niet erg aan. 😉

  3. Ik heb een MacBook Pro 2017 en vind het toetsenbord erg prettig maar het geluid is wel overdreven veel. Het lijkt idd alsof je keihard op je toetsen slaat. Nog geen problemen ervaren al werk ik wel 50% met draadloos toetsenbord.

  4. Ik vind het niet vervelend typen. Het maakt alleen een rot herrie

  5. Het typt voortreffelijk, maar heb het al wel een keer moeten vervangen.

    Wat nog erger is, is dat m’n speaker aan de linker kant stuk is. Dit is al eerder gebeurt, vervangen en nu is het probleem weer terug. De speakers zijn erg gevoelig en gaan snel stuk. Meer mensen dit probleem?

  6. Gewoon je handen wassen alvorens te typen

  7. Ik vind het vlinder toetsenbord fijn, maar als het warm wordt, gaat het plakken. Ik vind niet dat het weg miet, maar het moet geüpgrade worden.

  8. Wat het vlindermechanisme zelf betreft: dit is gewoon een van die dingen waaraan je moet wennen, en daarna niet meer beter weet, zoals de home’knop’ op de iPhone 7.

    Het maakt inderdaad wel heel erg veel herrie, en met het schaartoetsenbord vind ik net zo goed. Misschien zelfs een tikkeltje beter, aangezien het minder geluid maakt.

  9. Hard tikgeluid en bij mij doet de E het soms niet. Op zich is dat wel een veelgebruikte letter maar heb geen tijd om laptop kwijt te zijn. Los van het toetsenbord is het wel een top laptop.

  10. Belachelijk dat je bij je ultradunne MacBook Pro een spuitbus ter grootte van een fles water mee moet zeulen. Heb veel Apple producten maar ben over mijn MBP toetsenbord erg boos, gefrustreerd en teleurgesteld. Dit is ondoordacht.

  11. Mijn MacBook is as we speak ter reparatie onderweg. Mijn ‘n’ werkt soms wel soms niet, perslucht heeft niets geholpen. Gelukkig nog onder garantie maar ben wel bang dat het probleem of iets van die aard terug komt nadat de garantie verlopen is. Ik vind het een fijn toetsenbord maar niet als de problemen niet goed worden opgepakt.

  12. Zelf sinds 2 jaar een 12 inch. Typen vlindermechanisme went, maar inderdaad: regelmatig (maandelijks) blijft één van de toetsen vast zitten. Inmiddels ‘geleerd’ dat het vastzitten tijdelijk is. Gewoon blijven doortikken en er genoegen mee nemen dat je de betreffende letter dan vaker achteraf nog een keer moet intikken (harder typen dus). Ontzettend balen en irritant. Na 1-2 weken is de toets bij mij altijd weer normaal gaan werken. Geheid dat enige tijd later een andere toets een keer vastloopt. Ik vind dat Apple aan ‘stand’ en prijs! product verplicht is de toetsenborden te vervangen.

  13. Heb er geen maar wel de petitie getekend omdat ik vind dat dit dan apple mag horen dat dit een fout is

  14. Ik ben wel toe aan een nieuwe MacBook Pro, maar het toetsenbord probleem weerhoud mij ervan 1tje aan te schaffen. Overigens heb ik nog wel meer redenen. De prijs verhoging vanwege de touchbar, een grote doos met verloopkabels…

  15. 2016 15″ model. Ondanks dat ik de laptop 90% gebruik met een wireless keyboard en dat ik oplet dat er geen eten in de buurt van de laptop komt. Waren er toch letters die dubbel op het scherm verschenen als ik één keer drukte. Perslucht had geen effect en apple heeft mijn toetsenbord vervangen.

    Ben bang dat het nog een keer gaat voorkomen maar dan buiten de garantie.

  16. Ik heb mijn macbook pro nu bijna een half jaar en ik heb al 5 keer last gehad van een ‘plakkende’ toets. Er is er zelfs een kapot gegaan waarbij de toets het helemaal niet meer deed door het kapotte mechanisme.
    Ik heb het laten maken bij een apple fanaat die er veel van weet. Hij hoort ook veel negatieve feedback over de toetsen in de nieuwste macbook pro’s.
    Ik ben verder ontzettend tevreden met de computer maar het is wel echt BELACHELIJK dat de toetsen van een laptop van 2000 euro geregeld kapot gaan bij normaal gebruik.

  17. @Ro: Ja ik heb hetzelfde probleem. Mijn rechter- en linkerspeaker zijn beide al een keer kapot gegaan uit het niets. Dus al twee keer een nieuwe topcase gekregen. Erg vervelend aangezien je je Macbook dan weer 5 dagen kwijt bent en veel tijd kwijt bent aan het wegbrengen en ophalen van dat apparaat.

  18. Goede tip:

    Een MacBook heeft een levensverwachting van meerdere jaren. Als jouw MacBook last heeft van dit probleem heeft, zelfs als je MacBook ouder is dan twee jaar, kan je MacBook bij bijvoorbeeld Amac ter reparatie aangeboden worden. Er kan dan een consumentenclaim worden ingediend.

    Voorwaarden: particulier aangeschaft, MacBook moet er fatsoenlijk uitzien en er moet geen vochtschade geconstateerd worden.

  19. @Evander: Een consumentenclaim kan je altijd indienen, wat heeft dat met AMac te maken ?

  20. 2 weken terug mijn MacBook Pro 13” met Touch Bar laten repareren bij A-Mac.
    Mijn spatiebalk was los en hierdoor is mijn hele topcase vervangen…. Wat dat kost? Nou zo’n €583,03…

  21. Wat helpt is je boterhammen niet achter je laptop te eten. Sowieso goed om even een break te hebben en zo vallen de kruimels niet op je toetsenbord. Als deze kruimels namelijk tussen/onder je toetsen komen blokkeren ze de toch al kleine aanslag-ruimte, waardoor deze toetsen niet meer lijken te werken. Soms helpt je Macbook even flink schudden (toch SSD) om je toets weer aan de praat te krijgen.

  22. Ik sluit me aan bij velen voor mij. Dit is de eerste mac waar ik echt ontevreden over ben. Het toetsenbord is al vervang evenals het moederbord en de batterij. Ruim €1200,- kosten, onder garantie, maar je zal de rekening maar krijgen na 2 jaar 😫

    Mijn macbook pro uit 2012 heeft nog nooit problemen gegeven…..(🤛afkloppen)

    Typen klinkt inderdaad alsof je met een hamer op je macbook slaat. Werk daarom veel om het magic keyboard 2, wat veel beter typt.
    Het valt me op dat je de caplock vaak meermaals moet indrukken voordat hij werkt en het lampje brand.

    Mooi dat dunne design maar vorm boven functie kiezen is bizar. Dat lijkt hier het geval…

    Ik ben zeer tevreden over hoe Apple problemen afhandeld, daar kan echt menig bedrijf een voorbeeld aan nemen. Hopelijk pakken ze dit ook op en passen ze het design aan.

  23. Helaas sluit ik mij ook aan bij velen voor mij. Na jaren in principe geen problemen te hebben ervaren met andere Macbooks, heb ik mijn Macbook Pro met touch bar al eens ter reparatie aangeboden in verband met het toetsenbord. Ook op het moment van typen heb ik nog steeds ‘soms’ last van haperende of niet werkende toetsen…

    En nee, ik eet/drink niet boven mijn laptop. Je kunt mij eerder typeren als iemand met licht smetvrees; ik was mijn handen altijd voor gebruik. Maar dat mag dus ook niet baten.

    De kosten om mijn topcase te laten vervangen vielen nu gelukkig nog onder garantie. Desondanks moest ik een dag vrij nemen voor de laptop in te leveren, en was ik natuurlijk de machine een week kwijt. Dan spreek ik nog niet over de angst die ik heb dat het euvel nogmaals zal voorvallen en dit mogelijk buiten de garantie-periode kan vallen…?

  24. @René: Je bent niet verplicht om een MBP mét Touchbar te halen he? Er is ook gewoon een model zonder de Touchbar. Alhoewel de kabels ook meevallen (voor mij iig).

  25. Ik herken het probleem, mijn d is nog niet stuk, maar hapert wel regelmatig. Klinkt ook niet meer zoals de andere toetsen😟

  26. Origineel geplaatst door Evander
    Goede tip:

    Een MacBook heeft een levensverwachting van meerdere jaren. Als jouw MacBook last heeft van dit probleem heeft, zelfs als je MacBook ouder is dan twee jaar, kan je MacBook bij bijvoorbeeld Amac ter reparatie aangeboden worden. Er kan dan een consumentenclaim worden ingediend.

    Voorwaarden: particulier aangeschaft, MacBook moet er fatsoenlijk uitzien en er moet geen vochtschade geconstateerd worden.

    Een Apple met problemen gaat naar een officiële Apple store / of op laten halen door Apple. Alle andere opties naar mijn mening misschien als de apparaten ver buiten de garantietermijn liggen. Dan nog kies ik persoonlijk voor Apple zelf.

  27. En wederom ben ik achteraf maar wat blij met mijn 2015 mbp, de laatste zonder touchbar, met oude toetsenbord en redelijk wat poorten. Voor mij als ICT-er / ontwikkelaar is dit de laatste echte Pro. Alle nieuwere MPB’s zie ik meer als Pro in de zin van PRObeersel of PROblematisch, weliswaar wondermooi en verdomd krachtig en op zich zeer goed werkend maar zeker niet PROfessioneel voor een ICT-er.
    Trouwens, als je je gelijk wil halen bij Apple bv vanwege deze toetsenborden wordt het een MacBook PROcederen.
    Als mijn MBP nu sterft dan koop ik direct weer een 2015-versie.

  28. @Jesse:

    Uit ervaring weet ik dat, wanneer een Apple-product buiten zijn eerste jaar valt, Apple een stuk minder coulant is, TENZIJ het product bij Apple gekocht is.

    Is er iets online gekocht (Coolblue, Bol.com, etc) of in een winkel (BCC, MediaMarkt, etc) gekocht? Dan moet je naar deze (web)winkels gaan. Veel succes, want (helaas) uit ervaring weet ik dat deze winkels 0,0 service bieden en na 2 jaar zeggen dat je een nieuwe moet aanschaffen. Sterker nog, deze winkels hebben geen eigen servicepunten, dus ALS ze het kunnen repareren ben je je Mac gerust een maand (al dan niet langer) kwijt.

    Amac heeft een eigen service punt en het maakt niet uit waar je Mac is gekocht, als er maar een particulier aankoopsbewijs bij zit én de Mac geen schades heeft. Dat dus.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.