Reacties voor: Haalt ‘pestapp’ Gossup uit de App Store verwijderen iets uit?

De iPhone-app Gossup is in opspraak omdat scholieren in Noord-Holland er massaal mee pesten. Maar haalt een verbod wat uit?
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Kwestie van tijd dat die app weg is

  2. Ik denk dat de aandacht nu van de telegraaf en daarop volgens andere media meer reklame is voor de app. Die zal vandaag flink veel gedownload zijn/worden

  3. App verwijderen ? b#llsh#t !
    Het is niet de app maar de gebruiker die de veroorzaker is van pesterijen. Doe wat meer aan ‘opvoeding’ zou ik zeggen.

  4. Het is op zich al ziek dat mensen
    a/ dit maken
    b/ dit aanschaffen
    c/ webruimte spenderen om hierover te berichten
    d/ bij deze doe ik zelf mee aan c

  5. Leuk dat we allemaal de app maar afkraken, maar krijg niet het idee dat de app gemaakt is zodat je anoniem andere kunt gaan afzeiken/pesten.

  6. Origineel geplaatst door Michiel
    Leuk dat we allemaal de app maar afkraken, maar krijg niet het idee dat de app gemaakt is zodat je anoniem andere kunt gaan afzeiken/pesten.

    Nee, natuurlijk niet. Een app die fonetisch klinkt als het Engelse woord voor roddelen en gebruikers juist aanmoedigt om schaamteloos hun meningen en geheimen te uiten, kan ook niet misbruikt worden. Soms vraag ik mij af of ontwikkelaars überhaupt nadenken over de mogelijke consequenties. Iedereen zou moeten weten dat anonimiteit op internet al gauw tot misbruik kan leiden als de ruimte niet wordt gemodereerd. Een app die locatiegericht om anonieme roddels vraagt is bijna al een uitnodiging om te gaan pesten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.