Reacties voor: Personeel Apple Stores Parijs dreigt te staken bij iPhone 5-verkoop

Personeel in twee Apple Stores in Parijs dreigt te staken op de dag dat de iPhone 5 verschijnt. Het personeel wil hogere lonen, een drinkfontein en luch-vouchers.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 37 reacties

  1. Hmm niet zo best. Beter geeft apple ze gewoon meer…

  2. Hahah, ze eisen een drinkfontein en lunch-vouchers. Wat er bij mij opkomt is dan: wat heeft dat met slecht betaald krijgen te maken? Mawa, het was tog hun keus om voor de Apple Store in Parijs te werken. Dan hadden ze dit tog kunnen verwachten?

  3. Je hoeft er niet te werken! Bevalt het je niet, ga gewoon weg. Zaniken om een drinkfontein, het lijken wel kinderen. Willen ze ook roosvicee?

  4. Origineel geplaatst door Borgqueenx
    Hmm niet zo best. Beter geeft apple ze gewoon meer…

    Want zo makkelijk is het, beetje zeuren en je krijg meer.

  5. Origineel geplaatst door frank
    Je hoeft er niet te werken! Bevalt het je niet, ga gewoon weg. Zaniken om een drinkfontein, het lijken wel kinderen. Willen ze ook roosvicee?

    Ja want de banen liggen voor het oprapen tegenwoordig.

  6. Ontslaan, nieuw personeel inhuren en die een loonsverhoging geven.
    The ultimate troll.

  7. Moeten ze doen.. Iedereen is vervangbaar, zeker Apple personeel, want er staan genoeg mensen te springen voor die baan..

  8. Origineel geplaatst door Rayn
    Hahah, ze eisen een drinkfontein en lunch-vouchers. Wat er bij mij opkomt is dan: wat heeft dat met slecht betaald krijgen te maken? Mawa, het was tog hun keus om voor de Apple Store in Parijs te werken. Dan hadden ze dit tog kunnen verwachten?

    Met drinkfontein wordt denk ik niet een échte fontein genoemd. Maar meer van die ‘kraantjes’ waarbij het water omhoog wordt gespoten zodat je ‘t meteen kan drinken. Die zie je vooral héél veel in de Verenigde Staten. In andere woorden: ze willen gewoon een kraan waar ze regelmatig wat water uit kunnen drinken.

    Daarnaast willen ze dus een gratis lunch.

    Dat zijn geen onredelijke eisen vind ik.

  9. Haha het lijkt een habbo hotel
    Geef ze lekker een kraan en wat bekers en een zak appels

  10. Waren ze in Parijs snel uitverkocht met de lancering van de iPhone 4s? Gaan er mensen naar toe?

  11. Ergens begrijp ik ze wel maar om dan de stakingsdag net op die datum te zetten is je reinste chantage. Ze gaan toch goed mogen oppassen want Amerikaanse bedrijven pikken zoiets niet.

  12. Apple, stuur die telefoons maar naar Nederland dan haha

  13. ‘t Is weer Frankrijk he? Ze weten daar precies wanneer het gevoeligste moment is voor een staking, zodat ze hun zin krijgen. De luchtverkeersleiders staken daar ook iedere zomer wanneer de vakantievluchten op z’n drukst zijn.

    Kunnen we in Nederland nog wat van leren, wij pikken hier vaak veel te veel omdat je hier niemand op de barricades krijgt voor een goede zaak.

  14. Het is heel normaal om in Frankrijk een lunch te krijgen. Mensen eten daar tussen de middag nog gewoon warm en het is daar ook heel normaal om een lunch van de baas te krijgen.
    En een slok water is soms best lekker.
    Ik zeg staken!!!

  15. In Frankrijk is het normaal om vouchers voor je lunch te krijgen als je bedrijf geen kantine heeft waar je lunch kunt kopen. Lunch voor Fransen is de belangrijkste maaltijd, vergelijkbaar met diner voor ons. Daarnaast krijg je je lunch nog altijd niet gratis, een voucher “sponsort” de lunch voor een bepaald bedrag (meestal rond de 4 euro, terwijl een lunch in Parijs waarschijnlijk tegen de 10 euro kost). Geen vreemde eis dus..

  16. Dan moeten ze ontslag nemen. Heel simpel.
    Met de arbeidsvoorwaarden ga je akkoord bij aanstelling. Ik zou het wel weten als ik daar bedrijfsleider zou zijn. Die haalden de wettelijke uitwerkperiode niet.

  17. Met de arbeidsvoorwaarden ga je akkoord bij aanstelling.

    Tsja. Dan zouden we overal snel uitgepraat zijn.

    Zo zwart-wit ligt het natuurlijk niet altijd.

  18. Als ik Arnoud zijn onderbouwing lees vind ik het ook zo vreemd nog niet.
    Maar omdat het om Apple gaat roepen velen hier al automatisch dat ze ontslagen moeten worden etc. Ze wisten toch wat de arbeidsvoorwaarden waren.

    Hmmm, dan mogen de mensen in de Foxconn fabrieken ook nooit meer klagen..dan mag niemand ooit staken als dat de redenering is.
    Vandaar ook dat Nederlanders zo’n slap volkje zijn en we alles maar pikken.

  19. @Frankie: Daarom ben jij ook geen bedrijfsleider. Een goede bedrijfsleider weet de eisen van het personeel en die van het management goed te kunnen combineren.
    Vwb lunch vouchers, is ook in noorwegen heel normaal. Biedt de baas geen goede lunch, dan komen ze niet. Zitten ze een dag later bij de concurrent. Eten is belangrijk… Net zoals water en een loon, evenwichtig tegen het verzette werk. Zon staking lijkt me best eens goed…

  20. Apple staat in een erg sterke positie: graag of niet werken bij ons. Voor jou 100 anderen

  21. Kijk daar wordt nog eens wat georganiseerd, daar kan de bond van hier zich een voorbeeld aan nemen. Wij zeggen hier niks!!!

  22. @Derp: hahah dat zou echt grappig zijn maar denk dat dat niet zo makkelijk gaat…. Aangezien ze nu al aan het klagen zijn. Heeft apple er nog 100 rechtzaken bij

  23. franse werknemers zijn gewoon slimmer en hier op de reacties zie je al waarom hun moeten ontslaan worden volgens jullie en zijn lekker dom bezig bla bla bla
    in fra betalen ze geen zorgverzekering en geen autobelasting en lonen zijn nog hoger dan in nl reken maar uit wie slimmer is in deze situatie

  24. Daarom heeft Frankrijk ook al om een miljardensteun gevraagd. Moet ik nog verder gaan?

  25. Ja want wij nederlanders durven nix Geen gestaak oeh bangbang .. Respect voor de franse medewerkers gwn eisen wat je hebben wil en niet als een koe alles accepteren 21%btw niet te vergeten

  26. Ach, Apple kan best wel wat missen, en anders maken ze iPhone 5 toch nog wat duurder.
    Hoeveel moeten we straks gaan betalen voor een telefoon?
    Ik weet niet of iemand het begrepen heeft maar volgend jaar krijgen we nog minder, dus zou zeggen gooi ook hier alle Apple winkels dicht.

  27. Origineel geplaatst door Frankie
    Dan moeten ze ontslag nemen. Heel simpel.
    Met de arbeidsvoorwaarden ga je akkoord bij aanstelling. Ik zou het wel weten als ik daar bedrijfsleider zou zijn. Die haalden de wettelijke uitwerkperiode niet.

    Jij bij mij ook niet als je bij mij bedrijfsleider zou zijn. Wat heb ik aan een bedrijfsleider zonder personeel? Persoonlijk zie ik dan liever een bedrijfsleider die mijn personeel weet te stimuleren en te motiveren, en ze daarnaast het gevoel kan geven dat ze een belangrijke bijdrage leveren. Deze mensen zorgen er uiteindelijk voor dat mijn voortbestaan als afdeling of als bedrijf ook op de lange termijn een zonnige toekomst heeft. Mogen ze daar ook wat voor terug krijgen? En ja ik heb een superlaag ziekteverzuim, mijn mensen moet ik soms zelf naar huis sturen omdat ik het niet verantwoord vindt . Ik zie mijn mensen liever met plezier hun werk doen, lervert mij uiteindelijk meer op, ik heb dan ook een basisregel die ik altijd zal handhaven investeren in je bedrijf of afdeling is ook investeren in je mensen.

  28. Ik wens ze een vakbond en veel Android toe…

  29. @Pommetje: Je vergist je. Ik ben wel degelijk leidinggevend. Van het type dat graag zijn mensen tevreden houdt, maar ik ben fel tegen de afpersingsmethode die hier door de Fransozen gebruikt wordt. Onderhandelen doe je niet zo.

  30. iPhones verspreiden over de andere stores. Die komen wel op.

    Die maffe Fransozen staken voor elke scheet, daar moet je biet zomaar iets mee doen.
    Nederlanders zijn zo verstandig akkoord te gaan met bezuinigingen. Frankrijk heeft niet voor niks een staatsschuld van hier tot Cupertino.

  31. @Frankie: Kijk nu wordt het al wat genuanceerder.
    Maar je zult het toch met me eens moeten zijn dat je mensen niet in zo’n situatie moet brengen dat het uiteindelijk hier op uit moet draaien. Je kan uiteindelijk wel je marketing afdeling per land afstemmen zodat je maximale omzetten draait, kijk dan ook naar se gebruiken in het land als het om beloning van je personeel gaat. Men heeft niet van giteren op morgen besloten om te gaan staken hier zijn de nodige gesprekken aan voorafgegaan. En laten we eerlijk zijn wij kennen niet alle ins and outs, en zien waarschijnlijk slechts een deel van de eisen die de medewerkers hebben geeist.

  32. Origineel geplaatst door Frankie
    @Pommetje: Je vergist je. Ik ben wel degelijk leidinggevend. Van het type dat graag zijn mensen tevreden houdt, maar ik ben fel tegen de afpersingsmethode die hier door de Fransozen gebruikt wordt. Onderhandelen doe je niet zo.

    Onderhandelen doe je idd niet zo, dit zal echter ook niet de eerste “onderhandel methode” zijn die ze gebruiken, het is een algemeen gegeven dat Apple niet het fijnste bedrijf is om voor te werken dus ik kan me goed voorstellen dat eerdere onderhandelingen op niets zijn uitgelopen (lees: Apple zei nee, omdat ze denken dat ze dat kunnen maken)

  33. Over het hele stakings gedoe. het is pure mentaliteits verschil. Wij werken onder het moto van: goeie loon en tevreden werk. Amerikaans is onder hrt moto:”hier u geld, niet tevreden? bol het dan af”. Als werfleider weet ik ook dat tevreden personeel een waar genoegen is om mee te werken, maar voor wat hoort wat. Gelukkig heb ik zulke problemen niet in mijn bedrijf of ik zou zot worden.

  34. lijkt me simpel, ontslaan en dan nieuw personeel aan nemen. Mensen zullen voor de deur staan te springen voor een baan. Ze mogen blij zijn met een baan.

  35. Haha iedereen die hier roept dat ze de mensen maar gewoon moeten ontslaan en nieuwe mensen aan moeten nemen? Dat is echt goeie reclame voor je bedrijf… Geloof maar dat ze dan wereldwijd worden afgebrand door de media. Staken is een van de rechten in de vrije wereld. Tegen die negatieve reclame kan geen iPhone 5 of 6 tegen op!

  36. Origineel geplaatst door janko
    Ja want wij nederlanders durven nix Geen gestaak oeh bangbang .. Respect voor de franse medewerkers gwn eisen wat je hebben wil en niet als een koe alles accepteren 21%btw niet te vergeten

    In frankrijk hebben ze 21,7% btw

  37. @Atalay commentator: wat kan me schelen dat overheid is rijk zolang ik zelf geen geld heb hoor dit is gewoon oerhollands idee dat overheid rijk moet zijn en dat we onze hele leven voor overheid moeten werken
    zodat ze miljarden kunnen pompen in zaken als electronishe patientendossier of km heffing shit die nooit van grond afkomt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.