Reacties voor: Gerucht: ‘Periscopische lens verschoven naar 2023 iPhones’

Nieuwe ‘unibody lens’ in 2022
Mogelijk moeten we iets langer wachten op de periscopische lens in de camera van de iPhone. Volgens een bekende bron krijgt de iPhone in 2023 een periscopische telelens voor beter inzoomen.

Reacties: 7 reacties

  1. Wat ik toch wel irritant vindt aan mijn iPhone 12 Pro Max camera is die lens flare. Hebben daar meer mensen last van?

  2. Waarom wordt eigenlijk alles wat ze aankondigen altijd verschoven naar een jaar later? 🤔 hoewel het vaak geruchten zijn, die komen toch van ergens die geruchten. Ik denk dat veel mensen eerder een teleurstellend gevoel hebben bij de aankondiging van een nieuwe iPhone omdat aangekondigde features “missen” en dus niet de moeite vinden om te upgraden. Ze zouden beter terug geheimzinniger moeten worden en ons echt verrassen met wat ze op de aankondiging te bieden hebben! Wekt meer spanning op en positieve reacties denk ik.

  3. @Graf Zum Kotzen: Je bent niet de enige. Iedere camera van goedkoop tot duur heeft daar last van. De lichtbron schijnt uit een bepaalde hoe op de lens en zo krijg je lens flare. Sterke lichtbronnen zoals de zon/maan en straatverlichting veroorzaken lensflere. Daarom is nacht fotografie van een hele andere orde dan dag fotografie. Bij een DSLR kun je een zonnekap op de lens monteren die lens flare voorkomt, maar dat heb je in de smartphone wereld niet.

    Fotograferen uit een bepaalde hoek is de de enige manier om hinder van lens flare zo min mogelijk te maken is de enige optie, vooral s’nachts. Wat je ook kunt doen is meer de tijd nemen en alles nachecken als er van te voren lens flare optreedt, of achteraf na bewerken. Succes.

  4. Beter langer wachten dan een half half product. Iedereen weet neem ik aan dat de geruchten echt wel geruchten zijn. Als je niet teleurgesteld wilt worden is dat heel simpel op te lossen door die geruchten niet te lezen. Ik heb daar persoonlijk niet zoveel problemen mee.

  5. @Graf Zum Kotzen: Ik bekijk veel tests van smartphones en Apple komt daar uiteraard vaak goed uit de bus echter steevast met een groot irritatie ding de lens flare.
    Dit ziet er gaaf uit in de foto als je dit wilt maar bij Apple krijg je het altijd kado.
    Waarschijnlijk door de constructie van de lenzen en het versterken van het effect door de software.

  6. @Hans: Ik heb heel wat iPhones gehad waaronder de iPhone 11 Pro Max en iPhone X maar die hadden er veel minder (of geen) last van.

  7. @Graf Zum Kotzen: Of je hebt toen niet vaak foto’s gemaakt waar het voorkomt.
    Je ziet het vooral bij donkere / nacht foto’s waneer er een lichtbron aanwezig is

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.