Reacties voor: Percentage jailbreak bij de iPhone stijgt naar 8,43 procent

Er zijn statistieken uitgekomen van Pinch Media, die laten zien dat op dit moment 8,43% van de iPhone-gebruikers met een jailbreak rondloopt. Dat is een plotseling stijging ten opzichte van vorige week, toen het percentage nog op 8 lag.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Ik vind het geen verassing; kenissen en vrienden van mij met iPhone vinden het eng om te jailbreaken. Én ze zien er soms de meerwaarde niet van in. En laten we eerlijk zijn: het is ook best lastig om iemand uit te leggen dat je in het programma Cydia (huh? watte?) een programma als SBSettings (hoe zeg je?) moet installen voor ‘dat handige menutje’ of een repo moet toevoegen, en dat je elke keer als er nieuwe firmware komt, opnieuw moet jailbreaken, etc. etc. Ik zit om die reden ook nog op 3.0 – ik ben het gedoe een beetje zat. Op een dag stop ik denk ik ook een keer met jailbreaken (als ik volgend jaar een provider heb met goed 3G ontvangst bijv en niet meer van levensbelang is dat je die 3G erg snel en gemakkelijk uit/aan kan zetten)
    O ja en er steeds bij moeten zeggen: als het mislukt of je iPhone bricked, die kans is heel klein aanwezig, maar dan is het niet mijn schuld, he! Nou dan haken ze helemaal af.

  2. 8.5% lijkt veel te weinig ik geloof er geen snars van.

  3. Jailbroken, anders doet mijn Vodafone simmetje het niet zo goed 😉

  4. I have only jailbroken my 3gs for the following reasons
    1 removal of simlock as i have no signal inside with t-mobile and vodafone does.
    2 mms does not work on t-mobile but does on the other networks
    3 sbsettings is a really usefull app as its a pain to go to settings to switch on my wifi
    4 winterboard , i find the black background so dull in and want my own background
    If apples iphone was more flexable in all the above except the simlock i would probably not jailbreak the iphone but pay for the simlock removal

  5. Die poll gaat precies op fifty-fifty uitdraaien …

  6. Als ik hier over het algemeen de reacties zie, valt me op dat veel mensen tal van redenen verzinnen om hun keuze voor geen jailbreak goed te praten.

    Maar er kan zoveel meer uit je iPhone gehaald worden met een jailbreak.

    Zo is alleen al de vrijheidsbeperking die je opgelegd wordt door Apple en consorten om niet je video- en audiostream over 3G te laten lopen al een perfecte reden om een jailbreak uit te voeren. Maar goed… dit zal een eeuwige discussie blijven. 🙂

  7. klopt volgens mij niks van ?

  8. Eerlijk gezegd heb ik toch wel enige reserve richting het tweaken van mijn iPhone. Misschien dat iemand mij kan overtuigen waarom ik mijn toestel wél zou willen jailbreaken. Wat kan ik dan wat ik nu niet kan?

  9. goh, apple ken me wat.

    ik heb m’n iPhone ook nooit gejailbreak gehad totdat m’n sms database een keer corrupt raakte.

    onder iTunes (Windows) had ik maar 1 backup staan en dat was al eentje met de rotte sms.db

    met geen mogelijkheid kon ik m’n sms applicatie nog openen en heb toen maar besloten om hem te jailbreaken zodat ik de volgende keer de sms.db zelf kan verwijderen in plaats van de complete iPhone te erasen, doei

  10. Natuurlijk Wel een jailbreak, ik zou nog altijd twee dingen missen in een originele… Batterij percentage en five icon dock

  11. Tuurlijk jailbreak, ik zou niet meer zonder kunnen! 😀

  12. Percentage ligt hier inderdaad “ietsje” hoger 🙂

  13. Ik kan gewoon niet zonder backgrounder en winterboard.

  14. De poll is ook geen eerlijke meting; veel mensen zonder jailbrake lezen deze post niet.
    Het zou eerlijker zijn om een aparte post te maken met titel: ‘Heb jij jailbrake?’.

  15. Ik zou ondertussen niet meer zonder jailbreak kunnen. Zo kan ik nu bijv. supersnel instellingen wijzigen(SBsettings), video opnemen met mijn 3G(Cycorder), Youtube video’s opslaan(mxTube) en weet ik wat niet nog allemaal.

  16. Goed nieuws vind ik, kan ervoor zorgen dat meer dev’s heil in Cydia (en de Cydia store) zien, waardoor er meer leuke programma’s komen!

  17. Wil wel gaan jailbreaken…

  18. Origineel geplaatst door Mathijs
    Natuurlijk Wel een jailbreak, ik zou nog altijd twee dingen missen in een originele… Batterij percentage en five icon dock

    die percentage weergave zit er gewoon op bij je instellingen kan je dat veranderen

  19. Iedereen jailbreakte toch hier op iPhone club?
    Ik dacht dat ik een van de weinige was die het niet heeft gedaan.

    Als ik die cijfers moet geloven dan kan iphoneclub nog heel wat extra gebruikers winnen. Want slechts de helft of minderdan de helft van die 8% zit hier 50% van de jailbreakende bezoekers te vertegen woordigen

    Iphoneclub is groot maar niet representatief voor alle iPhone gebruikers op aard. Dus die 8% zou best eens kunnen kloppen. Niet iedereen gaat sites bij houden over hij telefoon om er zo achter te komenwat de meerwaarde en de risico’s van jailbraken is.

  20. 43000 maar daar kan geen snars van kloppen hoeveel bezoekers heeft iphoneclub alleen al niet en hoeveel jailbreakt daarvan niet? Dit kan nooit het is wereldwijd toch, moet je het aantal bezoekers alleen al zien op blog.iphone-dev.org

  21. @griffin: Inmiddels zijn er al meerr iPhones in omloop dan 10 miljoen, maar het geeft een indicatie. De laatste stand weet ik niet, maar 30 miljoen is al gepasseerd meen ik. en dan zit je op 129 duizend. We hebben het hier over de stijging van 0,43% in een week he. Dus dat er in een week 43000 iPhones meer gejailbreakt zijn.

  22. dont forget the jailbreaking on the ipod touch , this is also done , going by the amount of downloads of redsn0w ect it sounds like the ipod touch has more jailbreakers than iphones if the figures in the main posting are to be correct

  23. Hier in Ned ligt het aantal jailbreaken erg hoog. De iphoneclub kan de statestieken uitlezen vanuit de profielen, ben benieuwd!!

    Geen idee hoe groot het percentage in bv. the US is. Ik denk persoonlijk gemiddeld een flink stuk lager. Heel veel Amerikanen hebben een iPhone en hebben geen kaas gegeten van jailbreaken.
    Hier in Nederland zijn het toch vooral de gadgetliefhebbers die zich wel verdiepen in het jailbreaken (mede dankzij de goeie snelle en fantastische support op het forum).

  24. Jailbreaken heeft beperkt zin en is eenvoudig door Apple in de kiem te smoren door bijv Winterboard, statusnotifier en SBsettings in da Store toe te staan.
    Voor de meeste Jailbreakers zijn het slechts enkele apps die voor hun de JB rechtvaardigt. Heb 2 jaar mijn vorige iphone JB en Unlocked gebruikt en na een 2 dagen miste ik de JB al. Statusnotifier in het bijzonder. iBlacklist en LockCalender deden mij besluiten maar te JB-en en sinds vanmiddag ben ik weer heel gelukkig. En SBsettings… dat is de bonus! En natuurlijk vinden we het leuk met ons speeltje te rommelen… anders had je wel een Nokia

  25. Mijn iPhone 3Gs 16GB is jailbroken. Gelijk op de eerste dag gedaan dat ik mijn toestel binnen had. Lukte gelukkig allemaal makkelijk en het is hier gewoon goed uitgelegd en al. Zulke handige dingen brengt het jailbreaken met zich mee: Five dock variaties bijvoorbeeld, kunnen bijhouden hoeveel tekens je bij een sms’je verstuurt, je applicaties op je toestel kunnen zetten (downloaden van mp3’s doe je toch ook?) en het unlocken bijvoorbeeld. Cydia geeft zoveel mogelijkheden, niet normaal gewoon. Het mooiste vind ik hoe dan ook Winterboard. Iedereen heeft de iPhone al, maar gelukkig kan je hem zo pimpen dat hij er anders uitziet dan bij een ander.

  26. Lijkt me logisch dat het jailbreak-percentage hier hoger ligt. iPhone liefhebbers die op deze site komen houden toch meer van alle gadgets en informatie eromheen. Dus is jailbreak erg aantrekkelijk.

    De mensen die een iPhone hebben en niet op iphoneclub kijken zullen waarschijnlijk niet eens weten wat jailbreak is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.