Reacties voor: Pepsi biedt excuses aan na ophef over iPhone-datingapplicatie

Pepsi dacht met Amp Up Before You Score een leuke iPhone-applicatie voor mannen aan te bieden. Maar in de VS heeft het nogal wat rumoer veroorzaakt: het is te sexistisch.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 28 reacties

  1. ik vind het tof. ik zie de grap wel in.

  2. Of was het een bewuste actie..beetje Axe effect…

  3. Ik vind hem wel origineel, zeikende Amerikanen ook altijd..

  4. Whaha ik vind hem wel vet xD

  5. Gevalletje viral marketing… Maak iets dat reakties uitlokt en taraaaa… free publicity!

    Overigens is die andere Cola met zijn tv reclames net zo goed sexistisch bezig met zijn ‘perfect way to break up’ reclame van Zero.

  6. ik ga er zeker niet meer van drinken en denk dat een groep dames helemaal even niks van Pepsi moet hebben.

  7. Before You Score is sexistisch en zet vrouwen als achterlijke wezens neer.

    Indien onjuist, dan hadden ze dit (schouderophalend) terzijde gelaten.

  8. @Chak: Sarcasme… hoop ik?
    Als we alle producten gaan boycotten die stereotypen gebruiken in reclames…

    De mens heeft wat nodig om op te zeiken…

    Maar wel een mooie viral 😉

  9. Origineel geplaatst door Joostmans
    Before You Score is sexistisch en zet vrouwen als achterlijke wezens neer.Indien onjuist, dan hadden ze dit (schouderophalend) terzijde gelaten.

    lijkt mij ook… de reclame toont eender aan dat jongens/mannen echt wel moeite doen om te kunnen scoren terwijl de vrouwen denken dat looks alles zijn en dat het enige belangrijke aan een man zijn geld is 😛

  10. Origineel geplaatst door alchemist
    Gevalletje viral marketing… Maak iets dat reakties uitlokt en taraaaa… free publicity!Overigens is die andere Cola met zijn tv reclames net zo goed sexistisch bezig met zijn ‘perfect way to break up’ reclame van Zero.

    Daar dacht ik ook al aan… 😀

  11. ze wilden ook nog een vrouwen versie maken, zal nu niet meer door gaan denk. zeikerds, puur grappig dit en de app is qua looks echt prachtig.

  12. En natuurlijk nog even de link naar deze app, staat al een terecht opmerking in de ITunes store van iemand die al erg uitkeek naar de “vrowen”-versie van deze app 🙂

    http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=327620139&mt=8

    best wel raar dat er nu pas gezeik komt, staat al bijna twee maanden in de AppStore…

  13. Goed dat vrouwen hier een punt van maken. Jammer dat ze dat niet altijd doen. Als ik rondloop/kijk zijn er genoeg vrouwen die zich er niet voor schamen om zich als object te laten behandelen. Een beetje zelfrespect is wel op zijn plaats. Dit is toch goed. Niemand wilt oppervlakkig behandeld worden. Ik niet en ook zeker de vrouwen niet. Dat is toch juist positief zo’n geluid. Is weer eens wat ander dan TMF, MTV, Veronica gehalte. Super. Pepsi moet zich schamen. Natuurlijk snap ik wel dat dit als een grapje is bedoeld maar toch ik kan het wel waarderen.

  14. Wat nou fail? Het aantal mannen wat hierover te horen krijgt (technisch/computer gerelateerd) is veel hoger dan het aantal vrouwen. Die mannen kan het sowieso al geen flikker schelen, en ik vraag mij af hoeveel vrouwen hierdoor besluiten geen Pepsi meer te drinken 😉

    Viral marketing is dit, klanten wegjagen doen ze er echt niet mee.

  15. In ieder geval voorkom je (door geen Pepsi meer te drinken) als vrouw dat je mogelijkerwijs nog dommer wordt.

  16. Origineel geplaatst door Heijtink
    Goed dat vrouwen hier een punt van maken. Jammer dat ze dat niet altijd doen. Als ik rondloop/kijk zijn er genoeg vrouwen die zich er niet voor schamen om zich als object te laten behandelen. Een beetje zelfrespect is wel op zijn plaats. Dit is toch goed. Niemand wilt oppervlakkig behandeld worden. Ik niet en ook zeker de vrouwen niet. Dat is toch juist positief zo’n geluid. Is weer eens wat ander dan TMF, MTV, Veronica gehalte. Super. Pepsi moet zich schamen. Natuurlijk snap ik wel dat dit als een grapje is bedoeld maar toch ik kan het wel waarderen.

    Haha.. Wat een grap. Hoop dat je sarcastisch bent?

  17. Och… klanten wegjagen. Alsof je plotseling Coca Cola zou gaan drinken als Pepsi op je gevoelige teentjes heeft getrapt 😉

    Vond het idee van de app wel leuk.

  18. .Haha.. Wat een grap. Hoop dat je sarcastisch bent?

    Nope. Misschien is dit soort denken nog een beetje boven jouw niveau. Als je het niet begrijpt adviseer ik je om er niet op in te gaan.

  19. Ik denk dat het met mijn universiteit niveau wel goed zit, dat ff terzijde. Dat gejankbal altijd over vrouwen die over zich heen laten lopen en het schoppen tegen MTV TMF etc daar krijg ik altijd een beetje de kriebels van. Respect voor jou, is er nog iemand die voor hen, de onderdanige vrouwen, opkomt!

  20. fantastische app, meteen gedownlaod
    zie er de humor wel van in

  21. Origineel geplaatst door Heijtink
    Goed dat vrouwen hier een punt van maken. Jammer dat ze dat niet altijd doen. Als ik rondloop/kijk zijn er genoeg vrouwen die zich er niet voor schamen om zich als object te laten behandelen. Een beetje zelfrespect is wel op zijn plaats. Dit is toch goed. Niemand wilt oppervlakkig behandeld worden. Ik niet en ook zeker de vrouwen niet. Dat is toch juist positief zo’n geluid. Is weer eens wat ander dan TMF, MTV, Veronica gehalte. Super. Pepsi moet zich schamen. Natuurlijk snap ik wel dat dit als een grapje is bedoeld maar toch ik kan het wel waarderen.

    En jij hebt waarschijnlijk nog nooit een dame gescoord ;).. vrouwen worden graag als oppervlakkige objecten gebruikt als je ze wil versieren. waarom snappen zoveel mannen en bijna alle vrouwen dat nieteens van hunzelf?…

  22. haha, dit heeft niets te maken met amerikanen
    meer met het zwaar uitgeschoten feminisme
    als deze app over mannen ging was er niets aan de hand geweest.
    @Heijtink
    over wat voor een niveau heb je het eigenlijk..
    Oprah Winfrey niveau zeker

  23. De app store staat vol app’s waar vrouwen schaars gekleed gaan, ik denk niet dat er een evenredigheid aan app’s is waar mannen aan het komen en ik ga het zelf niet uitzoeken. 😉 Maar ik denk dat men hier ook op kan vitten als men wil…
    En dan zijn de geweldadige games aan het bod tot er enkel happy happy joy joy games en app’s overblijven… 😛

  24. Mijn god zeg… als je hier al problemen mee hebt. Wat een zure sufk*t ben je dan zeg.

    Omgekeerd zou ik er als man nul,nul problemen mee hebben en zou het übergrappig vinden als een dame mij met behulp van deze app zou proberen te versieren. Schattig zelfs.

  25. ‘in een studentencorps hebben gezeten’.
    Wat een onzin, je bent lid van een studentencorps. Corpora heb je niet in de VS, daar heb je alleen losse disputen.

  26. Origineel geplaatst door ilya
    haha, dit heeft niets te maken met amerikanen
    meer met het zwaar uitgeschoten feminisme
    als deze app over mannen ging was er niets aan de hand geweest.
    @Heijtink
    over wat voor een niveau heb je het eigenlijk..
    Oprah Winfrey niveau zeker

    Nee hoor. Gewoon een volwassen niveau. Dit heeft dus helemaal niks te maken met feminisme. Maar gewoon mensen die reageren op kinderachtig gedrag. Zij staan gewoon niet toe om op die manier bekeken te worden zonder er iets over te zeggen. Je kan het er mee oneens zijn maar om nou meteen te roepen dat het feministen zijn. Daar schiet je al helemaal niet mee op. Kom liever met inhoudelijke argumenten.

  27. Dus ik kom niet met inhoudelijke argumenten omdat:
    Ik mening ben dat het feminisme zijn.. correctie haar doel al enige tijd volledig mis slaat. En ik schiet daar niets mee op.

    Zover ik weet hebben vrouwen boos gereageerd op deze app. Redelijk relevant en ter zake dienend lijkt me.

    Weet jij wel wat inhoudelijk betekent?

  28. Je kan het er mee oneens zijn maar om nou meteen te roepen dat het feministen zijn.

    Je kan het ermee oneens zijn, maar om nou meteen te roepen dat het kinderachtig gedrag is…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.