Reacties voor: Pegatron zet gezichtsherkenning in tegen minderjarige werknemers

Apple-fabrikant Pegatron zet gezichtsherkenning in tegen minderjarige werknemers. De onthulling volgt nadat een minderjarige werknemer een maand na zijn aanstelling stierf.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Dus met andere woorden als Shi Zhaokun 16 jaar was geweest dan was er niets aan de hand geweest…?

  2. Nee, alleen kwam het nu aan de licht door de registratie in het ziekenhuis. De gekregen longontsteking heeft verder niet specifiek met zijn leeftijd te maken.

  3. @iNick: Dat is normaal. Als je een biertje koopt op 1 januari terwijl je nog minderjarig bent en je op 2 januari jarig bent, dan is dat nog steeds illegaal. Als jij en de verkoper worden betrapt (de inspectie is meestal vrij streng), dan krijg jij een boete en de verkoper extreem grote problemen. De wet is de wet, zeker voor de speciaal daarvoor toegewezen inspectie (agenten kunnen wel eens coulant zijn, de inspectie is dat nooit tenzij ze opdracht hebben om eerst te waarschuwen). Dat ene dagje maakt al het verschil.

    Zo werkt dat m.i. met alle inspecties. Ik weet alleen in dit soort zaken niet of het uitmaakt dat hij 15 was toen hij begon, als het pas boven water komt nadat hij 16 is.

  4. Wat mij de laatste tijd opvalt is dat dit soort berichten altijd aan Apple verbonden worden, terwijl deze leveranciers, zoals ook in het bericht staat, ook leveren aan andere bedrijven, maar daar hoor je niemand over. Blijft toch een beetje triest dat men, onder andere sommige media, Apple in slecht daglicht willen zetten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.