Reacties voor: ‘Pegatron verlaagt iPhone 5c-productie van 320.000 naar 80.000 stuks per dag’

Apple's productiepartner ProTek (Pegatron) heeft de productie van de iPhone 5c verlaagd van 320.000 naar 80.000 stuks per dag.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 48 reacties

  1. Kan ik ook niet zo gek vinden

  2. Heeft natuurlijk alles te maken met de prijs. Voor slechts 100 euro meer op toch al een groot bedrag (waardoor het relatief nog minder is) heb je een telefoon die er veel degelijker uitziet en aanvoelt.

  3. Is normaal , denk ik.
    Wanneer je per jaar met verschillende nieuwe modellen komt , kan je toch niet verwachten dat iedereen met zijn portemonnee open staat om een nieuw toestel aan te schaffen.
    Ik heb mijn 4 reeds verschillende jaren en die voldoet meer dan prima.

  4. Apple had nooit moeten denken aan een ‘goedkopere’ iPhone..de strategie van afgelopen jaren was succesvol..waarom veranderen?

  5. Ik denk dat Apple juist wel heeft wat ze wilden. De 5s verkoopt supergoed omdat de 5c gewoon bewust te duur geprijsd staat. Voor 100€ meer heb je een aluminium body,laatste nieuwe chip,touch id en veel betere camera. Dus niet veel mensen twijfelen hierover denk ik. Als ze de 5c aan 499€ zetten dat krijg je misschien het omgekeerde effect. Dus…

  6. Hopelijk laten ze de C variant vallen want het heeft geen zin om een Iphone 6C te maken blijkt maar weer.

    Gewoon de Iphone en Iphone S varianten zijn genoeg.

  7. Maak dat ding goedkoper!!!
    Want 100 euro meer heb je een betere en mooiere!! Snap niet dat ze dit zelf niet door hebben.

  8. Eigenlijk is dit alleen maar goed nieuws voor Apple. Dat betekent waarschijnlijk weer nieuwe record omzetten voor Apple nu het duurdere model veel populairder is. Denk alleen niet dat het goed is voor de marges. Ik gok dat de marge op de 5c hoger is dan op de 5s. Maar dat is puur een gok. Wordt interessant wat er volgend jaar met de 5c gedaan wordt. Als de totale verkoop van iPhones er verder niet onder lijdt dan zal Apple weinig doen om alsnog de 5c te pushen. Wat wel duidelijk wordt is dat de 5c niet de telefoon wordt die de grote groeimarkten als China en India veroverd. Ook zal de 5c weinig kunnen veranderen aan de android budget markt. Waarschijnlijk ook niet de bedoeling. Het marktaandeel van Apple zal dan wereldwijd gezien niet heel veel veranderen. Zolang Apple veruit het meest winstgevende technologie bedrijf ter wereld is zal Cook zich niet echt druk maken.

  9. Ik snap wel waarom mensen liever voor de 5S gaan. De 5C is veel te duur.

  10. Origineel geplaatst door Tom
    Apple had nooit moeten denken aan een ‘goedkopere’ iPhone..de strategie van afgelopen jaren was succesvol..waarom veranderen?

    Dit is dan ook iets dat Apple zelf nooit heeft beweerd: een “goedkopere” iPhone. Dat is door de geruchten / media een eigen leven gaan leiden en heb je al meer dan genoeg over kunnen lezen. Het is meer een 5 in een nieuw, gekleurd jasje.

    Daarnaast is het idd wel zo dat voor slechts 100,- meer je een 64bit supertoestel hebt, en dat kleurtje….tsja….leuk, maar meer ook niet.

  11. Geniale zet als je er goed over nadenkt. De keus voor een technisch veel minder toestel naast een heel erg duur toestel maar technisch wel veel beter zorgt er voor dat de 5s een koopje lijkt.

    Met deze verkapte reclame ( doen alsof ze dit niet hadden verwacht) zorgen ze er ook nog eens voor dat de consument in zijn gelijk wordt bevestigd. Daarnaast is het ook nog eens gratis reclame!

  12. Snel 1 kopen

  13. Ik heb een 5c genomen omdat ik vorige week mijn Abbo kon verlengen en het toestel wat ik had kon ik echt nix meer mee. Dus wachten op een 5s vond ik geen optie. Verder ben ik heel tevreden over de 5c.

  14. Als je een goedkope iphone op de markt wil brengen en deze wilt promoten moet je natuurlijk iets met de prijs doen.
    De iphone 5c is naar mijn mening nog veel te duur voor een zogenaamde ‘economic’ iphone.
    Ik hoop dat Apple dat gaat inzien.

  15. (Red.) Off-topic voor dit artikel.

  16. Na 4 jaar de overstap van 3GS naar 5s. Super!
    Wilde geen kunststof iPhone meer, veel te veel scheuren in de behuizing.
    Vind hem alleen erg hoekig.

  17. Ik heb dit weekend een 5C vast gehad en ik moet zeggen: een heel degelijk toestel dat zijn prijs zeker waard is.

  18. @Yorick: Ik heb de 5C in mijn handen gehad. Het voelt heel stevig en kwalitatief goed aan, fijn gewicht en ligt geweldig in mijn hand. Dat is vergeleken met mijn iPhone 5.
    Het plastic is ook dikker volgens mij dan de 3G(S)

  19. 100 euro van de prijs af en het slaat om naar de andere kant.

  20. Heb zelf de iPhone 5 en 5S. Ben van de week eens kijken voor een iPhone 5C voor mijn zoon. Ik moet zeggen over de iPhone 5C dat ik die niet zo verkeerd vind. Alleen de iPhone 5C vind ik persoonlijk toch wel duur ten opzichte van de iPhone 5 (nog te koop bij x aantal winkels) en de iPhone 5S. Als het toestel tussen de €100 en €150 goedkoper was. Had ik die zeker gekocht zelf gekocht (vooral geel of de blauw), want die extra`s bij de iPhone 5S boeit me niet echt.

  21. 1 grote flop die 5C.

    Origineel geplaatst door pinokkia
    Heb zelf de iPhone 5 en 5S. Ben van de week eens kijken voor een iPhone 5C voor mijn zoon. Ik moet zeggen over de iPhone 5C dat ik die niet zo verkeerd vind. Alleen de iPhone 5C vind ik persoonlijk toch wel duur ten opzichte van de iPhone 5 (nog te koop bij x aantal winkels) en de iPhone 5S. Als het toestel tussen de €100 en €150 goedkoper was. Had ik die zeker gekocht zelf gekocht (vooral geel of de blauw), want die extra`s bij de iPhone 5S boeit me niet echt.

    Ben benieuwd hoe de verschillen ervaar tussen de iphone 5 en 5S. Is het de overstap waard?

  22. Brilliant van apple. Stel je voor dat de 5c populairder zou zijn dan de 5s. Dat zou pas slecht nieuws zijn voor hun business model.

  23. Wellicht komt er dan snel (maart/april) een 5Ci uit met A7 processor, dan zou ik toch wel overwegen om hem te nemen. Ik vind het nu gewoon een oud model in een nieuw jasje.

  24. Mijn dochter heb de gele 5C gekocht. Ben echt positief verrast. Denk er nu zelfs aan om hem zakelijk naast de privé 5S te kopen. Alleen had het naar mijn gevoel 499 euro moeten zijn. Dat zou voor veel potentiële kopers aantrekkelijker geweest zijn.

  25. Het is ook niet gek want de iPhone 5c is niks meer dan de 5 allen met een andere behuizing en dat is plastic die eigenlijk goedkoper moest zijn dan de iPhone 5 rond de 300-400 euro

  26. Staat de c niet voor color ipv cheap?

  27. Het is nooit de bedoeling van Apple geweest om een goedkope telefoon op de markt te zetten. Jullie snappen Apple’s visie niet. Voor de prijs van de Iphone 5c kan je wel een Samsung top model kopen, en daar is het Apple om te doen. Zorgen dat als een koper een nieuw toestel overweegt ze toch gaan voor de 5S of minder maar nooit naar de concurrent. Veel Iphone gebruikers zijn de afgelopen jaren overgestapt van Iphone naar Galaxy. Nu hoeft dat niet meer. Voor minder blijf je in de Apple familie en daar is het om te doen

  28. koop voor dat geld toch liever een galaxy s4…

  29. Ik denk ook dat Apple zoveel 5s verkoopt door de prijsstelling van de 5c.Slim gedaan Apple. Voor maat 100 euro meer heb je de 5s is de boodschap. Goede marketing!

  30. Ik heb heel bewust gekozen voor de 5C, de eerste iPhone na de 3Gs die fatsoenlijk in de hand ligt. Iedereen de hem vasthoudt naast een 5 of 5s zal dit beamen!! Prachttoestel!!!

  31. @Zaandammer: Tuurlijk, echt een flop die 5c. Jij zou echt niet willen dat je “maar” 80.000 toestellen per dag kon verkopen. Hou je niks aan over toch?!

  32. Ik ben benieuwd….

    Nu is het 5s en 5c
    Volgend jaar: 6 en 6c
    Daarna: 6s en 6sc???

  33. Origineel geplaatst door corne64
    Ik snap wel waarom mensen liever voor de 5S gaan. De 5C is veel te duur.

    De 5S is duurder.

  34. Origineel geplaatst door Jack
    Ik ben benieuwd….

    Nu is het 5s en 5c
    Volgend jaar: 6 en 6c
    Daarna: 6s en 6sc???

    ja en? Niet tevreden is niet kopen dan.

  35. Ge zou denken dat Apple zo iets perfect zou moeten weten!

    Maar Apple die zo een verkeerde inschatting maakt is toch niet normaal denk ik! Of ze dachten misschien in hun eigen van hey onze fans kopen dit ongeacht wat we uit brengen.
    Die tijden zijn voorbij vrees ik! Ik merk zelfs dat de 5s gemakkelijker te vinden is dan de jaren voordien in België

    Ik ben zelf 100% Apple Fan maar ikdenk dat Apple hun strategie de komende jaar zal moeten gaan veranderen! Eerst en vooral hun schermmaten iets vergroten voor te beginnen.

  36. Ook in landen waarvoor de iPhone 5c specifiek bedoeld was, zoals China, blijkt de iPhone 5s populairder.

    Rare bewering. Bron?

  37. @anoun: Gisteren de Galaxy S4 moeten installeren voor mn schoonvader. Laten we op onze blote knieen bidden dat Apple NOOIT met zo’n belachelijk groot scherm aankomt!! Daar heb je de iPad mini voor!!!

  38. @Arie: Het grote verschil is dat de 5s intern niet 1 jaar oud is en dat het geen plastic body heeft. De 5c heeft dit wel, gevolg: de 5c is te duur voor wat je ervoor krijgt.

  39. Nogmaals de 5c is niks duur. Het is vergelijkbaar met de toestellen van concurrenten. Alleen is de strategie van Apple dat je wel in de Apple familie blijft en wel gekoppeld blijft aan de Appstore. Los van het feit dat ik vind dat mensen over alles wel te klagen hebben. Koop het niet als je het niet aanstaat. Ik heb hem niet gekocht, niet om de specs maar om de kleuren.

  40. Voor 600 euro heb je een plastieken iphone 5c en voor 700 euro de iphone 5s die DUBBEL zo snel is en degelijk gemaakt is .
    Wat hadden ze nu gedacht ????

  41. @eugje: Dat is dan dom als het vergelijkbaar is met de concurrentie en ze jou niet weten te verleiden.
    Zelf hoef ik die 5c ook niet
    Dus: slechte marketing (ook al mogen we dat niet zeggen omdat het Apple is)

  42. Origineel geplaatst door hans seej
    Voor 600 euro heb je een plastieken iphone 5c en voor 700 euro de iphone 5s die DUBBEL zo snel is en degelijk gemaakt is .
    Wat hadden ze nu gedacht ????

    Dubbel zo snel in theorie… Heb je al vergelijkingsfilmpjes op youtube bekeken tussen de 5C en 5S? Dubbel zo snel my ass! In sommige gevallen is de 5C zelfs sneller. Over een hele tijd ja, als de apps 64 bits worden, DAN pas zul je het verschil merken… En ik kan je op een presenteerblaadje meegeven dat de 5c degelijker gebouwd is dan de 5 en 5s. Misschien moet je ze eerst eens allebei vastgehouden hebben voor je ongegronde uitspraken gaat rondbazuinen…

  43. Plastic is prima! De 3Gs was ook van kunststof en die was heel sterk. Het aluminium van de nieuwere iphones en van de ipads kan makkelijk breken en scheuren(bv aan de hoeken).
    Er is iets anders dat tegenstaat aan de 5c: de snoepkleuren.
    Verder is het verschil met de 5s gewoon te klein om de uitgifte van een tweede toestel te rechtvaardigen.

  44. Ik denk dat de 5C een belangrijke rol speelt in de toekomstplannen van Apple, als model voor het “instapmodel” voor de komende jaren.
    Nu is de line-up: 4S als instapmodel, 5C als middenvariant, 5S als topmodel. Als ze deze strategie volhouden wordt het volgend jaar 5C als instap – en dan waarschijnlijk goedkoper geprijsd -, 5S als middenmodel en een 6 als top.
    Door de C nu te introduceren heeft Apple voor de komende jaren de vormfactor voor het instapmodel bepaald. Voor dít jaar is iedere C die wordt verkocht een meevaller.
    Persoonlijk vind ik dit een hele goede strategie.

  45. Origineel geplaatst door Willem
    Ik denk dat de 5C een belangrijke rol speelt in de toekomstplannen van Apple, als model voor het “instapmodel” voor de komende jaren. Nu is de line-up: 4S als instapmodel, 5C als middenvariant, 5S als topmodel. Als ze deze strategie volhouden wordt het volgend jaar 5C als instap – en dan waarschijnlijk goedkoper geprijsd -, 5S als middenmodel en een 6 als top. Door de C nu te introduceren heeft Apple voor de komende jaren de vormfactor voor het instapmodel bepaald. Voor dít jaar is iedere C die wordt verkocht een meevaller. Persoonlijk vind ik dit een hele goede strategie.

    Ik denk ook dat er een hele goed bedachte strategie achter zit die voor simpele als ons niet makkelijk te begrijpen valt. Het legertje deskundigen en adviseurs die Apple tot haar beschikking heeft, weegt niet op tegen een paar niet deskundige consumenten waartoe ik ook behoor. Om een goede uitspraak te doen moet over alle cijfers beschikken, en dat hebben we niet en zullen we ook nooit krijgen. Ook niet de bladen die elke dag met Apple nieuws komen. Sommige dingen blijven nou eenmaal bedrijfsgeheimen.

  46. Je doet net of Apple god zelve is. Ook Apple maakt vele misstappen. Dat heeft in het verleden geresulteerd in vele geflopte produkten!

    @eugje:

  47. Origineel geplaatst door Barend
    Je doet net of Apple god zelve is. Ook Apple maakt vele misstappen. Dat heeft in het verleden geresulteerd in vele geflopte produkten!@eugje:

    Hij heeft natuurlijk in zoverre gelijk dat de gemiddelde consument in het algemeen weinig inzicht heeft in de strategie van bedrijven, vooral grote bedrijven. Het enige wat de consument kan doen is consumeren en daarmee het gelijk van deze bedrijven bevestigen. Er is ook geen magische formule, er komt veel inzicht en ervaring bij kijken. Daarom kunnen bedrijven natuurlijk ook fout zitten.

    Laten we niet vergeten dat iPhone nog steeds een gewild merk is. Lange tijd gingen wij ervan uit dat Apple alleen een bepaalde klandizie aanspreekt door iPhones relatief duur en exclusief te houden. Dat men het voorgaande model goedkoper kon kopen, was eigenlijk vooral om de vraag te dekken en de productie op peil te houden (voor vervangingstoestellen enzovoort), maar het waren voor Apple beslist niet de meest aantrekkelijke klanten. Je wilt immers je consumenten tot het nieuwste product bewegen, maar opportunistische kopers die voor een goedkoper model gaan, en bij de eerste gelegenheid mogelijk weer overstappen, voldoen daar doorgaans niet aan. Een goedkopere 5C doet dat wel, voor dezelfde prijs krijgen klanten een nieuw product aangeboden, ook al is de technologie verouderd. Dit gepaard met de iets fellere kleuren maakt de iPhone 5C ook voor jongere klanten aantrekkelijker (onbeschreven bladen). Uiteindelijk bereikt Apple daarmee een belangrijk doel: merkloyaliteit. Zolang Apple haar klanten tevreden kan houden en nieuwe klanten kan aantrekken, zal er weinig reden zijn om naar Android over te stappen. Eenmaal overgestapte klanten zijn moeilijk terug te halen.

    Tegelijkertijd blijft Apple een bedrijf dat een bepaalde klandizie wil aanspreken. Dat ook de iPhone 5C niet goedkoop is, is daar een indicatie van. Budgetmodellen verwateren het Apple-merk, een merk geassocieerd met relatief dure prijzen en kwaliteit. We moeten niet vergeten dat de iPhone 5C het niet slecht doet. Slechter dan de iPhone 5S betekent niet per definitie slecht. Een bedrijf als Blackberry zou ook met de verkoopcijfers van de iPhone 5C genoegen nemen.

  48. “Een bedrijf als Blackberry zou ook met de verkoopcijfers van de iPhone 5C genoegen nemen.”
    En de DSB bank ook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.