Reacties voor: In deze fabriek wordt jouw iPhone gemaakt

Een verslaggever kreeg toestemming om foto's te maken in de Pegatron-fabriek in Shanghai, waar iPhones worden gemaakt. Apple en Pegatron willen ermee laten zien dat er geen excessief overwerk meer plaatsvindt.
Lees het complete artikel → In deze fabriek wordt jouw iPhone gemaakt

Reacties: 9 reacties

  1. Strak geregeld. Daar valt niet tegenaan te concurreren met onze mentaliteit.

  2. Vorige week moesten we van de PR-afdeling geloven hoe groen Apple wel niet is en deze week is het de beurt aan het oppoetsen van slechte-arbeidsomstandigheden-imago?

  3. Ik wil niet veel zeggen maar…..

    Het verhaal hierboven is ‘waar’ omdat mensen uitgenodigd zijn…..
    En dit is zeker nep?

    Ik begin zo langzaam een beetje ziek te worden van al die naïeve mensen

  4. Lijkt wel een strafkamp, zoals in de oorlog. Tijd om afscheid te nemen met iphone.

  5. @sathumax:

    Lol en jij denkt dat het met andere smartphones beter is? Nee het is juist veel slechter

  6. Geen iPhone meer voor mij!

  7. Ik vind het echt niet kunnen dat deze mensen zo weinig verdienen en dat Apple er met de hoofdprijs ervandoor gaat. Er komt een keer een einde aan de grote winsten van Apple, je ziet het nu al gebeuren. Zolang je niet goed zorgt voor je mensen dit het product “maken” zal je vroeg of laat hiervoor moeten boeten

  8. Origineel geplaatst door Ravi
    Ik vind het echt niet kunnen dat deze mensen zo weinig verdienen en dat Apple er met de hoofdprijs ervandoor gaat. Er komt een keer een einde aan de grote winsten van Apple, je ziet het nu al gebeuren. Zolang je niet goed zorgt voor je mensen dit het product “maken” zal je vroeg of laat hiervoor moeten boeten

    Apple betaald de werknemers van Foxxcon niet. Dat doet Foxxcon zelf.

  9. Ik heb zelf in meerdere fabrieken in NL gewerkt en ik zie weinig verschil behalve in het gelid staan. Weinig geld voor hard werken. Het lijkt er op dat werknemers in deze fabriek tegen zichzelf in bescherming worden genomen omdat ze anders teveel gaan werken. Volgens mij valt het dus allemaal wel een beetje mee. Daarmee zeg ik niet dat China zo’n tof land is want qua mensenrechten en milieu valt er natuurlijk nog wel wat te verbeteren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.