Reacties voor: Pegatron: ‘Apple’s budget iPhone wordt niet goedkoop’

Apple's budget iPhone wordt een middenklassetoestel, zegt T.H. Tung, CEO van Apple-toeleverancier Pegatron. De budget iPhoen zal volgens eerdere geruchten tussen 350 en 400 dollar kosten.

Reacties: 15 reacties

  1. Waarom kunnen ze het niet net zoals de iPhone 3G doen? Hij was dacht ik maar $199 ( als die dan gaat komen ).

  2. Dat waren abonnement prijzen..

  3. Volgen mij zouden ze de budget phone zonder winst of verlies moeten verkopen. E gaan een hoop mensen het toestel kopen. Dit betekent weer een hoop Apple id erbij en het geld stroomt via de AppStore weer vanzelf binnen

  4. @Thomas:
    Dat zou best een goed idee zijn dat lijkt op de situatie met inkjetprinters/ cartridges. Goedkope printer en winst pakken op de verkoop van de cartridges.

  5. Dit lijkt inderdaad veel logischer dan de eerdere geruchten over een echte budget-iPhone. Op zo’n supergoedkoop ding zou Apple veel te veel concessies moeten doen, waardoor het geen echte “Apple-experience” meer zou geven. Bij een mid-price toestel is er meer ruimte om op kosten te besparen zonder dat het goedkoop gaat aanvoelen. Ik denk dat de nieuwe goedkope iPod Touch wat dat betreft al een beetje de richting aangeeft. Voor een iPhone zou je dan kunnen denken aan een goedkopere main camera (bv. de 5.0MP uit de iPhone 4), een 8GB uitvoering, plastic achterkant ipv. glas enz.

  6. @Thomas & @Jhvos:

    Dat zou een gigantisch slecht idee zijn, aangezien er hier sprake is van willingness to pay. Overigens is de kostprijs van de iPhone 5 slechts $200, de ‘budget’ iPhone zal waarschijnlijk richting de $100 gaan, denk je dan echt dat ze het voor die prijs zouden verkopen als mensen makkelijk bereid zijn er het 4 tot 5-voudige voor te betalen en dat elke 2 jaar!

    Dat verdien je dus niet terug met die paar apps, films en liedjes die een gemiddelde gebruiker koopt. Bovendien heeft Apple een imago die het wil (en moet!) behouden van luxe producten die mensen graag willen hebben en -desnoods- voor willen/gaan sparen. Dát is het verdienmodel van Apple en niet die enkele miljard die ze verdienen middels softwareverkopen in de Appstore/iTunes Store.

    De reden waarom het overigens bij printers (en scheermesjes en Nesspresso, etc) wél werkt, is omdat het verbruiksgoed (inkt, de mesjes, de cupjes) relatief ontzettend duur zijn. Laten apps nou juist verschrikkelijk ondergewaardeerd zijn! Werkt dus niet. Geen goed plan.

    Ik blijf dat grafiekje trouwens geniaal vinden, een groter bewijs dat er een markt is voor een ‘budget’ iPhone en deze er daardoor waarschijnlijk gaat komen heb ik nergens gezien!

  7. De iPhone 4 is 380 euro dus er is al een goedkope iPhone

  8. Origineel geplaatst door Thomas
    Volgen mij zouden ze de budget phone zonder winst of verlies moeten verkopen. E gaan een hoop mensen het toestel kopen. Dit betekent weer een hoop Apple id erbij en het geld stroomt via de AppStore weer vanzelf binnen

    Dat zou niet zo’n goed idee zijn aangezien Apple momenteel juist veel verdient aan hun iPhone marges en praktisch break-even draait op de App Store. Als ze meer willen verdienen aan de App Store zouden ze meer moeten inhouden dan de huidige 30%. Developers zullen eerder geneigd zijn naar een concurrerend platform te switchen, of hun prijzen op te hogen waardoor gebruikers weer afgeschrikt gaan worden. Hoe dan ook zou het op de lange termijn niet gunstig zijn voor de App Store en daarmee zou het een groot concurrentievoordeel van de iPhone verminderen.

  9. Dat transparante “candy-design” spreekt me wel aan, is a touch of iMac-retrodesign.

  10. Origineel geplaatst door Barend
    De iPhone 4 is 380 euro dus er is al een goedkope iPhone

    Klopt maar die lagt al met iOS7, in mijn ogen gaan ze een soort iPhone 4 uitbrengen met een dual-core in een iPhone 3GS behuizing.

  11. @Patryk: Hoe kan je nu weten of ios 7 lagt op een iphone 4??!
    De uiteindelijke versie kan je nooit met een beta vergelijken.

  12. Omdat ik hem heb op een iphone 4

  13. @Patryk: Lijkt me logisch dat de budget iphone een dual core processor krijgt, aangezien de eerste iPhone met meer dan 2 cores nog moet uitkomen.
    ontopic: als ze slim zijn, maken ze van de huidige ipod touch gewoon een ‘goedkope’ iphone

  14. Dat plaatje met die doorzichtige achterkant 🙂

  15. Al die speculaties, en natuurlijk gaat er dan één van de honderd verhaaltjes er dicht bij zitten, dus… 99% van de verhaaltjes is troep.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.