Reacties voor: Officieel: Pebble overgenomen door Fitbit, staakt alle verkoop

De overname van Pebble door Fitbit is officieel! De Pebble Time 2 en Pebble Core worden door de overname niet meer uitgeleverd aan klanten. Klanten krijgen hun geld terug.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Dat is flink balen zeg.
    Zelf wilde ik wachten totdat de Pebble time 2 in de winkels kwam.
    Hopelijk komt het toch nog wel goed…

  2. Ik heb de time2 via Kickstarter besteld. De laatste weken is daar al geen communicatie meer van het Pebble team. Ook op mijn vorige week verzonden mail heb ik nog geen antwoord ontvangen. Het zou mooi zijn als ik m’n geld terug krijg. Maar eerst zien, dan geloven..

  3. Zo doodzonde dit, niet alleen omdat ze leuke producten maken, maar vooral ook omdat er erg goede mensen werken. Jammer dat Apple ze niet heeft overgenomen…

  4. Hele domme zet van fitbit, ze snijden zichzelf zo in de vingers hiermee, pebble was al een goede concurrent van Apple Watch, fitbit had juist het tegenovergestelde moeten doen en de fitbit technologie in de Pebble time 2 en core moeten stoppen als ze serieus met de AWatch willen concurreren…

  5. Ik heb ook via Kickstarter de Pebble Time 2 gebackt. Ik zie op de Kickstarter-pagina van de campagne een hoop gescheld, gevloek en rumoer. Zijn dat nou mensen die werkelijk niet weten dat er gewoon altijd een risico kleeft aan Kickstarter, ook al is het dan zogenaamd een ‘gevestigde’ naam?

    Bovendien lijkt het erop dat er een hoop mensen op straat komen te staan. Ik denk dat die wel een groter probleem hebben dan een paar backers die wel of geen refund krijgen voor een horloge dat niet geleverd zal worden. En als dat wél een probleem is omdat je het geld bijvoorbeeld niet kunt missen, moet je waarschijnlijk gewoon niet via Kickstarter projecten backen.

  6. Origineel geplaatst door Franklin
    Ik heb ook via Kickstarter de Pebble Time 2 gebackt. Ik zie op de Kickstarter-pagina van de campagne een hoop gescheld, gevloek en rumoer. Zijn dat nou mensen die werkelijk niet weten dat er gewoon altijd een risico kleeft aan Kickstarter, ook al is het dan zogenaamd een ‘gevestigde’ naam?

    Ik ben het met je eens dat Pebble een gevestigde naam is, die Kickstarter eigenlijk niet nodig zou moeten hebben, net als met de “gewone” Time.
    Dat zal ook reden zijn dat mensen nu zo verontwaardigd zijn; ze verwachten dat een gevestigd bedrijf op een normale manier een uitontwikkeld product verkoopt, ook al is het via KS.

    Ik zat te wachten op winkelverkoop van de Time 2, maar twijfel nu om toch nog snel een P2 te kopen voor de grotere display, meer kracht en de HR-sensor als vervanging van mijn Pebble OG.
    De twijfel ontstaat nu omdat niemand weet of alles wel zal blijven werken…

  7. Ik heb op het laatste moment mijn Time2 nog ingetrokken en mijn originele time heb ik ondertussen ook al verkocht. Ik denk niet dat fitbit zich gaat bezig houden met software updates voor de bestaande pebble’s. Die zijn dus met uitsterven bedreigd..

  8. Een duidelijke acquihire dus.
    Balen voor doorontwikkeling van de software op mijn pebble time, maar hij voldoet al naar 90% van mijn wensen.

  9. Origineel geplaatst door Gabor
    hij voldoet al naar 90% van mijn wensen.

    Wat zijn voor jou de missende 10%?

  10. Neeeeee niet pebble!!! De enigste goeie smartwats die er is word nou overgenomen door shitbit!!!!!

  11. Van meet af aan kansloos geweest dat Pebble, wellicht met name vanwege het enorme ‘kermis-horloge’ design (als je al van design kan spreken). Het oog wil ook wat tenslotte.
    Indien Fitbit de lijn doorzet zal het design er sowieso op vooruit gaan.
    Ik verwacht intergratie van beide technieken; er zal dan spoedig een fitbit (model charge 2) komen welke oa ook whatsapp berichten via iOS op het device laat zien.

  12. Origineel geplaatst door Gabor
    hij voldoet al naar 90% van mijn wensen.

    Origineel geplaatst door Jan
    Wat zijn voor jou de missende 10%?

    Geintegreerde hartslagmeter bijvoorbeeld. En iets meer apps.

  13. Je zal er maar net een gekocht hebben!? De klant centraal stellen? Ik dacht het niet.

    “U kunt het over een aantal maanden gewoon in de prullenbak gooien dan wordt het voor u gerecycled” 😹😹

    Wat een troep is het toch tegenwoordig, al die nutteloze te dure digitale speeltjes.

  14. Fitbit, mag in ieder geval een bestelling van mijnentwege op zijn buik schrijven, al was mijn Pebble maar een basic, hij deed wat ik ervan verwachtte. Sport etc.. zijn niet aan mij bestemd, ben niet meer van de jongste. Jean

  15. Klinkt raar, ik koop je bedrijf, maar neem niet je garantie verplichtingen over die jij op je producten gegeven hebt

    Volgens mij kan dat helemaal niet binnen de Nederlandse wet en de klantenbescherming

  16. Dood zonde de Pebble was betaalbaar en werkte gewoon goed. Ik ben erg teleur gesteld door dit nieuws. Dan maar overstappen naar iets anders………

  17. Typisch geval van op een goedkope manier een concurrent uitschakelen.
    Maar voor

    Erg zonde. Ja het ontwerp was niet het sterkste punt, maar wel het feit dat het werkte en dat dagenlang voor een mooie prijs.

    ook de wijze waarop ze de trein in een keer stil zetten is bijzonder. Ik hoop voor degene die zich hadden ingeschreven op de kickstarter hun centen allemaal terug gaan krijgen.

    ik snap alleen deze zin niet echt: ‘met de overname wilde Fibit vooral sterker staan ten opzichte van de Apple Watch‘. Dat is toch appels met peren vergelijken? nu hebben ze helemaal niks om te concurreren met Apple.
    of kunnen we straks een gepimpte Fibit-Pebble verwachten?

  18. Ik heb nog even een pebble 2 besteld toen ik het hoorde. Mooi in doosje laten en wachten. Zelf gebruik ik een pebble 1 en een apple watch en de pebble heb ik dagelijks om.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.