Reacties voor: Dit zijn de beste alternatieven voor de Pebble smartwatch

Zoek je een alternatief voor je Pebble-smartwatch? Wij hebben een paar goede smartwatches op een rijtje gezet, die niet te duur zijn en ook slimme functies bieden.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Kijk ook eens naar de CoWatch.

  2. Of de Vector Luna…?

  3. De U8. Die haal je via eBay voor 15 euro in huis, inclusief verzendkosten……..

  4. Die Fibits zijn sporttrackers. Die kunnen nog niet de helft wat een Pebble kan. Laat staan als alternatief voor een Apple Watch.

    Pebbles kunnen t meest na een Apple
    watch. De rest is verre van een alternatief.

  5. Wat een vreemd artikel. De kop is alternatieven voor pebble, en er wordt er geen enkele genoemd. Zeker fibit niet. Nog niet althans. De vector Watch komt het dichtste in de buurt, maar die is beperkter met notificaties, en die is 3x zo duur. En die wordt niet genoemd. Wel wordt meerdere malen de Apple Watch geprezen, en de niet bestaande apple watch community.
    Noem de kop dan “waarom ik me blind staar op Apple Watch 😉 “

  6. Zoals hier al eerder aangegeven komt de Vector Luna het dichtste bij een Pebble in de buurt. En de Vector Luna Smartwatch gaat maar liefst 30 dagen mee. Werkt perfect met iOS. De Smartwatches die in het artikel worden genoemd komen bij lange na niet in de buurt van een Pebble. Misschien dat degene die dit stukje heeft geschreven het nog even aan kan passen.

    • @LeoWatz: De Vector Luna stond aanvankelijk in dit stuk, maar die hebben we weggelaten omdat ‘ie in Nederland vrij moeilijk verkrijgbaar is (meeste mensen willen toch gewoon naar de MediaMarkt kunnen lopen en Amazon US is dan al snel een brug te ver).
      Omdat we het stuk over de Vector Luna toch al hadden klaarstaan, heb ik het nu weer toegevoegd.

  7. Jammer dat jullie niet hebben gekeken naar de Garmin watches. Die bieden nog veel meer mogelijkheden dan een pebble. Een eigen soort van AppStore van Garmin en kan ook gekoppeld worden met meerdere activity trackers naast dat de horloges van Garmin zelf al enorm veel kunnen.

    • @Mark: Hi Mark (en Bernd), we hebben Garmin zeker overwogen, maar ondanks het aanbod van tientallen sporthorloges bleek het lastig om er eentje te vinden die een goed alternatief voor de Pebble vormt. De Vivoactive’s zien er meer uit als een fitnesstracker, de fenix-modellen zijn veel te duur (€500-€1000), niet echt de Pebble-prijsklasse), de Forerunners zijn vooral bedoeld voor sportprestaties en vaak te ‘plastic’ om de hele dag te dragen. Dat het goed samenwerkt met iOS, wist ik al want ik heb veel vrienden die tevreden gebruikers zijn van Garmin-sporthorloges. Ik heb nu nog een keer door de lijst) zitten graven en het best passende model is toch de Garmin Vivomove. Die is tenminste wél betaalbaar en komt het meest in de buurt van een dagelijks draagbaar horloge.
      Overigens vind ik Garmin een grotere aanrader voor mensen die fitnesstrackers/fitnesshorloges zoeken (ik schreef gisteren dit artikel op onze zustersite).

  8. Fitbit surge 7dagen???? Ik denk het niet. 5 dagen haal ik eruit meer niet. En niet echt een aanrader. Bandjes niet verwisselbaar en scheuren gemakkelijk. Rare vergelijking tss de pebbel en Fitbit. Zijn toch wel een totaal ander type toestel (buiten het aangeven van het uur)

  9. Een week geleden mijn Pebble Time Steel ingeruild voor een gloednieuwe Apple Watch series 2!
    Met pijn in m’n hart want ik ben/was wel een échte Pebble fan!

    Maar of het nou door de overname kwam of door een software bug, ik moest elke dag wel een keer opnieuw verbinden met het horloge! Daarnaast weet ik gewoon dat het gehele eco-systeem geen eeuwig leven heeft nu het is overgenomen door Fitbit.

    Dat in combinatie met de beperkingen van de Pebble + iOS heeft het mij doen besluiten om mezelf nog vaster in de wereld die Apple heet te bijten!

    Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er ontzettend blij mee ben…ik mis eigenlijk maar één optie en dat is het kunnen besturen van een app genaamd “goButton”. Een audio app die op m’n iPhone staat en waarmee ik tijdens shows en presentaties zelf cues kan geven om muziek te laten spelen. Daar heb ik nu een losse remote voor aangeschaft…

    Los daarvan, en natuurlijk de accu-duur die drastisch omlaag is gegaan ten opzichte van de Pebble, ben ik ontzettend blij met m’n Apple Watch!

    Ik doe ongeveer 2 dagen met de accu en dat vind ik wel heel prettig…1 dag is wel heel karig voor een horloge vind ik!

    Maar wat mij betreft is de Apple watch series 2 een zeer goed en waardig alternatief voor de Pebble!

  10. Ticwatch 2 had ook wel in het rijtje gekund…

  11. Vergeet Garmin vooral ook niet. notificaties, apps, compatible met iOs en zolang je de GPS niet gebruikt, een zeer lange batterijduur

  12. Ik weet niet of de stappenteller in de iphone ook onder healthkit valt maar dit werkt wel gewoon.

    Vanuit de instellingen in de fitbit app kun je een extra device toevoegen. Ergens in die lijst staat ook je telefoon.

    Ben overigens erg happy met de fitbit surge 👍 supersnelle gps fix en doe bijna een week met 1 acculading. Een voordeel wat vele misschien als nadeel. Het is niet mogelijk om notificaties van bv smsjes te ontvangen.

  13. M’n Garmin Fenix 3 HR volstaat prima voor mij, het is een tank onder de sport/smartwatches, batterij gaat dik een week mee en werkt prima samen met iOS.

  14. Vind de Fossil Q en de Huawei Watch wel schitterende horloges, aan de redacteuren.

    Kunnen jullie mijn vorige berichten verwijderen, iets met net wakker en proberen met duffe ogen een bericht te typen.

  15. 4 dgn geleden nog een Apple Watch 1 (38mm RVS) gescoord voor mijn vrouw bij de Media Markt voor 229,- !!! Topdeal 😃

  16. ……
    “Het mooie van deze horloges is dat je – in tegenstelling tot de Apple Watch – elk type horlogebandje kunt gebruiken, dus ook luxe lederen bandjes van je favoriete fabrikant.”
    …….

    Onzin.
    Bestel 2 adaptertjes voor € 2,- en je kan elk 22mm bandje (voor AW 42mm) gebruiken welke je maar wil.
    (Adapters uiteraard ook beschikbaar voor AW 38mm)

  17. Fitbit? Over mijn lijk!
    Als je het gore left hebt om mensen met een Pebble in één keer allemaal in de kou te zetten puur om dat je die macht hebt dan verdien je het niet die mensen als klant te krijgen.
    Het had niet meer dan normaal geweest als ze de support etc hadden overgenomen.

  18. Origineel geplaatst door Ger
    Fitbit? Over mijn lijk!
    Als je het gore left hebt om mensen met een Pebble in één keer allemaal in de kou te zetten puur om dat je die macht hebt dan verdien je het niet die mensen als klant te krijgen.
    Het had niet meer dan normaal geweest als ze de support etc hadden overgenomen.

    Ondanks dat ik allesbehalve een Pebble fan ben, kan ik je hier niet anders dan gelijk in geven.

  19. De truc die Fitbit met Pebble heeft uitgehaald is inderdaad een hele lelijke: een bedrijf met een populair product overnemen, puur om het direct daarna te killen.
    De meeste ‘smart’ watches in dit artikel vind ik erg lelijk en helemaal niet ‘smart’. Ze kunnen nauwelijks iets. Ook de prijzen zijn bij een aantal modellen net zo hoog als de voordeligste Apple Watches. Kort geleden had Mediamarkt de eerste Apple Watch voor € 280 in de aanbieding. Een mooi koopje. Dat was waarschijnlijk hef eerste model, dus niet de ‘Series 1’ met nieuwe processor. Als ik een smart watch zou kopen dan zeker een Apple Watch, vanwege het design en de mogelijkheden. Maar omdat ik over beide nog niet tevreden genoeg ben, wacht ik op een volgend model met hopelijk fraaier, dunner design en belangrijkere functies.

  20. Om verwarring te voorkomen: volgens mij wordt doorgaans in de retail verkoop het eerste model Apple Watch aangeduid als ‘serie 1’ en de nieuwste als ‘serie 2’

  21. Spijtig dat Pebble is overgenomen door Fitbit. Dit temeer daar Fitbit de producten discontinueren. Zoals hierboven reeds opgemerkt was het stijlvoller geweest als zij ook de fanbase en service hadden overgenomen en nog bediend hadden. Echt zonde want mijn Pebble Time werkt geweldig! Maar ja, voordat ik overstap op een ander merk (wat zeker NIET Fitbit zal zijn!) wacht ik eerst maar eens af hoe eea zich gaat ontwikkelen. Misschien komt er wel ondersteuning vanuit de open source hoek.

  22. @Teebee: Ik ben het er mee eens. Ik had de nieuwe Pebble in bestelling en hem begin december verwacht. De eerste rode Pebble is een beetje dood… ‘m. I. Zijn ze wettelijk verplicht 2 jaar ondersteuning te bieden binnen de EU. Hoe dan ook. Over mijn lijk voor ik iets van Fitbit koop en zo’n over het paard getild Apple ding komt er ook niet in…

  23. @Teebee: dat klopt niet. ‘Series 1’ is het door Apple aangepaste eerste Apple Watch model: nu voorzien van een nieuwe, snellere processor. ‘Series 2’ is natuurlijk de nieuwste Apple Watch. De originele Apple Watch (dus zónder snellere processor) is hier en daar nog te koop voor een lagere prijs en was kort geleden dus bij Mediamarkt in de aanbieding voor € 280. Apple ruimt wel vaker oudere partijen op via Mediamarkt. Ze doen dat blijkbaar liever niet zelf.

  24. Ik kocht een Pebble Time Steel vanwege het feit dat ik het een bijzonder stijlvol horloge vond en het idee achter Pebble waardeerde. Vreemd vond ik het dat er via de website geen stalen bandjes meer verkrijgbaar waren. Via Marktplaats heb ik er nog eentje weten te bemachtigen. Een fantastisch fijn horloge, leuke watchfaces, doet precies wat het moet doen met hier en daar wat humor. En dan… ineens…
    Overgenomen door Fitbit. Pebble wordt dood geslagen, lang leve Fitbit.
    Als mijn Pebble het begeeft dan komt er never nooit een Fitbit aan mijn pols.

    Pebble R.I.P.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.