Reacties voor: Péago-app bespaart geld op Franse tolwegen

Péago is een app waarmee je geld bespaart op Franse tolwegen. De app geeft aan wat de goedkoopste afritten zijn, zodat je zo weinig mogelijk tol betaalt in Frankrijk.
Lees het complete artikel → Péago-app bespaart geld op Franse tolwegen

Reacties: 17 reacties

  1. Leuk maar dit kan ook al met een standaard tom tom

  2. @devi: “Tolwegen vermijden” is heel iets anders.

  3. 4 euro besparen, maar omdat te kunnen eerst 4 euro uitgeven 😄

  4. Walgelijk die tolwegen. Duitsland wil ook tolwegen invoeren maar we zijn er tegen. Nu moet frankrijk stoppen met dat onzin.

  5. Het wordt hoog tijd dat België peage invoert. Of een vignet. Want nu worden onze wegen kapot gereden door buitenlandse vrachtwagens. En met dat België een vrij amateuristisch en corrupt land is, worden die niet snel genoeg hersteld.

    En met een app zoals dit, kan je toch weer wat euros uitsparen. Ik koop hem zeker voor mijn volgende trip naar Zuid-Frankrijk.

  6. Origineel geplaatst door devi
    Leuk maar dit kan ook al met een standaard tom tom

    Iets met klok en klepel. In tomtom kan je alleen tolwegen vermijden dat is iets heel anders dan wat deze app doet.

  7. Eventjes eerder een tolweg afgaan of net even later de tolweg op, soms zelfs via zelfde tolstation levert inderdaad besparing op – meerijden met nederlands-franse vrienden is erg leerzaam. Mooi dat er nu een app voor is, tolwegen zijn duur zat.
    Nu ook nog een app voor andere landen of als payed addon in navigon oid

  8. Ik heb de app gekocht en even een ritje naar Parijs ingevoerd.
    De tol is €16,10 per enkele reis. Volgens Péago is het normaal €23,90 en zal ik €2,00 besparen.
    Dat klopt dus niet! Ik ben met Péago dus veel duurder uit dan normaal!
    Daarnaast klopt de routeberekening ook niet. Van Nederland naar Parijs, rijd ik volgens Péago eerst tientallen kilometers onder Parijs om weer naar boven te rijden.
    Dat klopt dus ook al niet.

  9. @tijmen: Als je goed kan lezen zie je staan dat er tot wel 20 euro bespaard kan worden. Als je meerdere keren door Frankrijk rijdt is dat dus veel meer dan “4 euro betalen om 4 euro te besparen”

  10. Leuk idee, maar of het werkt….

    Als ik van de zomer naar zuid frankrijk ga, moet ik op punt X de autoroute op, en bij punt Z er weer af. Daar gaat deze app mij niet mee helpen.

  11. Mijn internet staat altijd uit in het buitenland…

  12. @patrik: en er zijn meer apps die zeggen dat ze offline werken met GPS. In Zwitserland wil mijn iPad ook altijd wifi hebben om offline kaarten te gebruiken.

  13. Klopt. Ik merk dat mijn Gps in mijn telefoon in het buitenland pas weer gaat werken als ik een keer het internet op ben geweest (bijvoorbeeld mbv WiFi in een tankstation). Het is niet zo dat gps blijft werken als je dit niet doet.
    Btw app gekocht en besparing valt mee: 608km peage en 5 euro besparen. Het omrijden en, remmen en gas geven kost ook brandstof en geld…

  14. Probeer traject chateauroux – Limoges eens met de peago app. Een afstand van 124km, wordt een rit van 334km (?). Maar je bespaart wel €1,60. Dat is dan excl het meerbedrag aan benzine en tol en excl de langere reistijd. Wat een deal.

  15. @Joshua: Ik begrijp dat er verwarring is. Péago bepaalt alleen niet je route, dus je rijdt niet tot onder Parijs als je dit wilt. De poort onder Parijs is de dichts bijzijnde poort vanaf Parijs. Daarom dat de app momenteel nog denkt dat dat je bestemming is. In een volgende update willen we dat slimmer krijgen. Maar als je de app gewoon gebruikt, zal je zien dat hij gewoon je eerste poort neemt waar je doorheen rijdt als vertrekpunt en zodra je op je bestemming bent, rekent hij je laatste poort als bestemming. In het geval van Parijs zijn je normale kosten van 16.10 euro maar met Péago 12.10 euro. Dus een besparing van 4 euro. Op de terugweg verdien je er dan al geld aan. Daarbij komt ook nog eens dat Péago je begeleidt op je reis door alle tolpoorten en bedragen aan te kondigen. Groeten, het Péago Team.

    @TiNUZ Grijpgraag: Deze app helpt je daar wel bij. Je kan je bestemming invoeren en hij pakt vanaf de eerste tolpoort die je passeert de begeleiding op. Jij bepaalt de route, Péago volgt je. Hij kondigt aan waar je kan besparen en vertelt bij alle tolpoorten dat ze eraan komen en of je er een kaartje moet pakken of dat je moet afrekenen en wat je moet afrekenen. Zo ben je dus beter voorbereid op je reis naar Zuid Frankrijk en kan je nog besparen ook.

    @patrik: Péago heeft echt geen internet nodig om je te begeleiden in Frankrijk. Alleen bij het installeren en een eventuele update is internet nodig.

    @Erwin: De besparing verschilt per stuk. Péago doet een schatting, maar als je je eerste tolpoort bent gepasseerd, dan pas wordt duidelijker wat je kan besparen. Dit ontwikkelt zich gedurende de hele route omdat Péago jouw route volgt. Daarnaast biedt Péago ook het voordeel dat je op alle tolpoorten en bedragen wordt voorbereid. De app heb je er op dat stuk al uit en daarna kan je zelf kiezen wanneer je wel wil besparen en wanneer je alleen de begeleiding wilt. Want ook als je het advies om eraf en erop te gaan niet opvolgt, past Péago zich aan en blijft alles aankondigen.

  16. Origineel geplaatst door Dercksen
    Probeer traject chateauroux – Limoges eens met de peago app. Een afstand van 124km, wordt een rit van 334km (?). Maar je bespaart wel €1,60. Dat is dan excl het meerbedrag aan benzine en tol en excl de langere reistijd. Wat een deal.

    Het stuk dat je invoert is geen tolweg. Als je een route invoert buiten Frankrijk zal de app ook een advies geven waar je niks mee kan. Wil je graag advies over besparen op tol voor wegen die geen tolweg zijn? Misschien kunnen we in de toekomst kijken of we daar wat voor kunnen bedenken :-). Voor nu hebben we in de huidige update in ieder geval voor je opgelost dat je een melding krijgt als je deze route invoert. De melding geeft aan dat je er geen route over de tolweg is. (Die is er wel, maar dan moet je inderdaad 324 km gaan rijden en dat slaat natuurlijk nergens op. Bedankt voor het opmerken! We hebben in de nieuwe update op basis van jouw post een oplossing bedacht voor deze verwarring.

  17. Mooi artikel op p3 van Brabants dagblad Sjoerd 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.