Reacties voor: PdaNet vermomt ongeoorloofde tethering (jailbreak)

PdaNet heeft een update uitgebracht om tethering te vermommen. Eerder nam operator AT&T al maatregelen tegen mensen die de app MyWi gebruikten. Bij PdaNet worden de pakketten nu gemaskeerd.

Reacties: 29 reacties

  1. Dit is goed nieuws, dit principe kan dan ook gebruikt gaan worden als er in NL binnenkort betaald gaat moeten worden voor het gebruik van bepaalde apps over 3G

  2. Hey fie heb ik laatst geïnstalleerd en ook
    Bij me vader ik vind dit veel handiger en sneller

  3. Logisch dat de makers hiervoor hebben gekozen. Belachelijk dat tethering niet wordt geaccepteerd door de meeste providers. Of dat internet naar je telefoon of je laptop gaat maakt toch helemaal niets uit? Als een bedrijf als Eneco ineens mensen zou gaan afkappen omdat zij stroom voor, noem maar op, een iMac gebruiken, zou er een hele shitstorm aan gebash ontstaan. Nu zou dat eigenlijk ook moeten gebeuren.

  4. iPhoneclub raadt het ongeoorloofd tetheren af en is niet aansprakelijk te stellen als je het toch doet en daarbij in de problemen komt.

    Gaap..moeten dit soort toevoegingen er echt bij? Komt nou niet bepaald professioneel over. Eerst gaan jullie melding maken dat er een update beschikbaaar is, en daarna keuren jullie het af. Als jullie er echt zo tegen zijn maar er dan ook geen melding van.

  5. Origineel geplaatst door Gast
    Of dat internet naar je telefoon of je laptop gaat maakt toch helemaal niets uit?

    Dat zou je inderdaad zeggen. Echter zal je (ik althans) op je computer meer pagina’s openen dan op het kleine schermpje van je iPhone. Ook zal je sneller grote(re) foto’s en bestanden downloaden. Hierdoor ga je meer data verbruiken, wat nadelig is voor de providers.

    Zelf gebruik ik ook wel eens tethering, en zou het ook jammer vinden als providers het tegen willen gaan, maar ergens kan ik het toch wel begrijpen.

  6. Mobiel internet is niet bedoeld voor intensief gebruik. Sluit daarvoor maar een adsl abonnement af.

    Het staat ook in de voorwaarden dat je niet mag tetheren.

    Je voorbeeld is niet goed. Als je stroom voor een wietplantage of een brandonveilig iets gebruikt is een betere vergelijking.

  7. Origineel geplaatst door Gast
    Logisch dat de makers hiervoor hebben gekozen. Belachelijk dat tethering niet wordt geaccepteerd door de meeste providers. Of dat internet naar je telefoon of je laptop gaat maakt toch helemaal niets uit? Als een bedrijf als Eneco ineens mensen zou gaan afkappen omdat zij stroom voor, noem maar op, een iMac gebruiken, zou er een hele shitstorm aan gebash ontstaan. Nu zou dat eigenlijk ook moeten gebeuren.

    Stroom is essentieel, en het is bij wet verplicht dat ieder huishouden een minimum aan stroom blijft behouden, zelf wanneer ze hun rekeningen niet betalen. Bij internet is dit niet zo. Ik begrijp de providers wel, Je hebt een iPhone met een onbeperkt dataplan, en je hebt een laptop, wat doe je? je shared je internet verbinding en het 3G netwerk wordt hierdoor heel zwaar belast omdat je zowieso op je laptop grotere hoeveelheden data ophaalt dat op je smartphone.

  8. Origineel geplaatst door Gast
    Logisch dat de makers hiervoor hebben gekozen. Belachelijk dat tethering niet wordt geaccepteerd door de meeste providers. Of dat internet naar je telefoon of je laptop gaat maakt toch helemaal niets uit? Als een bedrijf als Eneco ineens mensen zou gaan afkappen omdat zij stroom voor, noem maar op, een iMac gebruiken, zou er een hele shitstorm aan gebash ontstaan. Nu zou dat eigenlijk ook moeten gebeuren.

    Heb jij bij Eneco dan een abbo kunnen afsluiten voor een x bedrag per maand en dan mag je net zoveel stroom verbruiken als je wilt? Zo ja, dan heb ik daar ook interesse in.

    Zo niet, dan gaat je vergelijking gewoon compleet mank en kan je beter niet reageren…

    Ps. Voor mensen met een dataplan (bijv. 1Gb per maand) snap ik inderdaad niet waarom tethering niet zou mogen. Of ze er nu 1 Gb per maand doorheen jagen op hun telefoon of op hun laptop, dat verschil zie ik niet…

  9. I watch alot of bbc iplayer on my iphone and use a uk vpn , data usage goes over the 1gb per month but on vodafones site it shows less data ( normally around 600 mb ) so using the vpn passes at the moment vodafones detection of internet usage

  10. Als je een onbeperkt dataplan heb moet je ermee kunnen doen wat je wil, noem het anders geen onbeperkt dataplan!
    Hetzelfde geldt overigens voor abbo’s met een datalimiet: als je betaalt voor 1GB moet je die ook kunnen gebruiken, of dat nou is voor mail, internet, VoIP, Youtube of tetheren.

    Helaas proberen de telco’s je 2x te laten betalen: 1x voor je abbo en nog 1x als je er ook daadwerkelijk gebruik van wilt maken! En mensen trappen er nog in ook 🙂

  11. Het zou toch voorlopig makkelijker zijn als iedereen die een wifi thuis heeft deze open zet voor gastgebruik. Ik zelf heb een router die dat ondersteund en heb deze ook open gezet.

    Dan heb je voorlopig dat probleem niet meer tot dat de ISP’s er over gaan koeren. 🙂

  12. Persoonlijk gebruik ik om mijn iPod velen malen meer data dan op mijn computer. Ik vind dat als ik even wil theteren dit gewoon inclusief moet kunnen, maar als mensen dan bittorent, het usenet of soortgelijke diensten gaan gebruiken kan ik de providers redelijk begrijpen. Opvallent is dat juist mensen die dit soort apps gebruiken meestal juist geen grootverbruikers zijn.

  13. het gaat er in principe gewoon om dat je het netwerk te zwaar belast als veel mensen tethering gebruiken. en als zo’n antenne het opgeeft valt naast internet ook de telefoon weg, zeer storend voor jou maar vooral voor anderen. en dan kunnen we weer mer z’n alle een potje klagen.
    het is helaas niet mogelijk op elke hoek van de straat een antenne neer te pleuren,

  14. @Phoenix: hmm er zijn van die figuren die je dan kunnen volgen wat je doet en delen in je netwerk doe je ook niet meer zo snel.. als mijn router een apart gedeelte vrij internet kon had ik met je meegedaan

  15. Origineel geplaatst door PhoenixHet zou toch voorlopig makkelijker zijn als iedereen die een wifi thuis heeft deze open zet voor gastgebruik. Ik zelf heb een router die dat ondersteund en heb deze ook open gezet.Dan heb je voorlopig dat probleem niet meer tot dat de ISP’s er over gaan koeren.

    Vooral leuk ook, als mensen via jouw IP-adres illegale handelingen gaan uitvoeren… Kinderporno downloaden ofzo, ik noem maar wat.
    Het gastnetwerk op mijn Time Capsule blijft lekker beveiligd! 😛

  16. Daar gebruik ik al jaren http://www.fon.com voor!
    Wie zijn wifi deelt mag ook andermans wifi gebruiken.

  17. Ik heb al een tijdje PDANet 5.01.
    En ik zie voorlopig geen update voorbij komen?

    Ah, oké. Blijkbaar is die update al minsten een paar weken oud…

  18. Origineel geplaatst door iEric
    Als je een onbeperkt dataplan heb moet je ermee kunnen doen wat je wil, noem het anders geen onbeperkt dataplan!

    Het is een onbeperkt dataplan voor mobiele telefoons. Als jij je telefoon ineens gaat inzetten als modem en onbeperkt gaat surfen op je pc, dan heb je in eens een heel ander verhaal. Daar is toen de tijd niet het verbruik en dus het tarief op berekend.

  19. ik snap alleen niet waarom thetering wel op een android maar niet op een iphone wordt toegestaan

  20. Origineel geplaatst door Nibs
    I watch alot of bbc iplayer on my iphone and use a uk vpn , data usage goes over the 1gb per month but on vodafones site it shows less data ( normally around 600 mb ) so using the vpn passes at the moment vodafones detection of internet usage

    can you explain how? thanks (using bbc iplayer in Holland)

  21. Origineel geplaatst door Gosat
    Mobiel internet is niet bedoeld voor intensief gebruik. Sluit daarvoor maar een adsl abonnement af.

    @patrick:
    @Remco:
    Heren, wat denken jullie dan van al die USB sticks die momenteel verkocht worden voor mobiel internet gebruik? Belasten die het netwerk niet dan? Of minder dan een mobiele telefoon?

    Nee hoor, het zijn dezelfde simkaarten voor hetzelfde GSM netwerk met dezelfde data-verbindingen. Ze worden zelfs verkocht als ADSL alternatief. De providers willen tethering alleen maar verbieden of tegen extra betaling beschikbaar maken omdat het anders ten koste gaat van de verkoop van hun internet sticks voor laptops.

  22. Hopen dat de gasten bij mywi dit ook gaan doen. Ik ga niet 2 verschillende tethering apps aanschaffen.

  23. @Zomer: Er is een heel groot verschil tussen afraden en afkeuren.

  24. Origineel geplaatst door Zomer
    iPhoneclub raadt het ongeoorloofd tetheren af en is niet aansprakelijk te stellen als je het toch doet en daarbij in de problemen komt.Gaap..moeten dit soort toevoegingen er echt bij? Komt nou niet bepaald professioneel over. Eerst gaan jullie melding maken dat er een update beschikbaaar is, en daarna keuren jullie het af. Als jullie er echt zo tegen zijn maar er dan ook geen melding van.

    Bovendien is het maar de vraag wat hier ongeoorloofd is.
    Volgens regels van net-neutraliteit en de Post en Telegraafwet uit de vorige eeuw is de inhoud van netverkeer niet het domein van operators en is het onderscheid maken tussen tethered of direct verkeer niet legaal.
    (dit overigens los van wat “redelijk” is of niet, maar daar zijn zoveel meningen over…)

  25. Bij tethering verbieden voor mensen met een onbeperkt databundel, kan ik dat nog begrijpen aangezien grote hoeveelheden data dan misbruikt kunnen worden. Maar waarom verbieden bij mensen met een beperkt databundel, zoals 1 GB? Die mensen betalen toch voor die 1 GB en de providers “verkopen” als het ware die 1 GB en dus kunnen de consumenten ermee doen wat ze willen? Ze kunnen het ook niet misbruiken, want overschrijden levert alleen maar nadelen op…

  26. Useragent. Hallo! Je kan ook in Safari het ontwikkelmenu aanzetten en iPhone instellen als useragent. Nog kunnen ze ander verkeer zien maar je kan wel bestanden downloaden

  27. Ik vind tetheren ook moeten kunnen zolang je er maar geen film mee gaat downloaden. Ik gebruik het alleen voor de mail op een werkplek op het zwembad waar geen internet ter beschikking is

  28. @Alfred: Heb het ook nooit over belasten gehad. Het punt is alleen als je met je PC op internet gaat je meer data verbruikt dan met je mobiele telefoon. Het is dan ook niet meer dan logisch dat een provider bij een abbo voor onbeperkt mobiel internet op je mobiel een schatting maakt van het data verkeer dat lager ligt dan de schatting bij data verkeer via je PC. Hierop baseren ze ook de prijzen, deze zijn voor internet op je mobiel ook lager dan mobiel internet op je PC….

  29. @Gosat: Wat een onzin loop je te spuien… Er is helemaal niets onveiligs aan tehtering, dus je vergelijking gaat volledig mank.

    Het probleem is hier dat providers hun eigen mismanagement (niet nadenken over opvangen verlies telefoon en sms omzet, niet goed nadenken over mobiel dataverbruik en hoe hier mee om te gaan) op willen vangen door allerlei uiterst discutabele maatregelen. In plaats van simpelweg abonnementen te introduceren waarbij je x euro betaalt voor elke 100 mB die je gebruikt, kiezen ze er weer eens voor om op slinkse wijze de consument onnodig veel geld uit de zak te kloppen. Het maakt namelijk werkelijk niets uit hoe al die gb’s en mb’s gebruikt worden, zolang je er maar een goed tarief voor vraagt. Hoe moeilijk kan het zijn?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.