Reacties voor: PayPal voorspelt einde van portemonnee in 2015

De president van PayPal denkt dat we in 2015 geen portemonnee meer nodig hebben. Alles kan je tegen die tijd digitaal afrekenen.
Lees het complete artikel → PayPal voorspelt einde van portemonnee in 2015
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Hahaha wat een sukkels bij Paypal.

  2. Zo’n gekke uitspraak vind ik het niet. De drie grote banken en telecomproviders in Nederland zijn al druk bezig met NFC. Daarnaast is de Rabobank nu bezig met Cashless Betalen te introduceren in (sport)kantines. Dus ik zie het wel gebeuren dat (zo goed als) iedereen over een jaar of 4, 5 een NFC chip (of sticker) in zijn/haar telefoon heeft die gekoppeld is aan Minitix/Google Wallet/etc en we op deze manier bij de AH onze boodschappen afrekenen!

  3. Aan de ene kant goede ontwikkeling aan de andere kant is zwart geld ook wel lekker.

  4. Gewoon geld zal altijd wel nodig blijven

  5. De natte droom van de overheid

  6. Hier jochie krijg je 5 euro als je alle sneeuw bij de garage deur wegveegt. Kan ik met pin betalen?

  7. Wow, iemand die weet waar je dat hoesje kan halen? Handig!

  8. ze moeten het gewoon laten zoals het nu is

  9. Origineel geplaatst door John
    Hahaha wat een sukkels bij Paypal.

    Bedenk dat deze man praat over de USA. Dus om nu te zeggen dat deze man een sukkel is.

    Zegt denk ik meer over jou dan over deze man

  10. Das wel erg optimistisch…maar wel erg cool als t zou lukken.

  11. Als ik degene was die geld uit mocht geven via PayPal waarbij ze betalen had ik gewoon super veel dure elektronica via het internet gekocht 🙂

  12. Als dit gebeurd, moeten ze de beveiliging 100x beter maken!

  13. Ze kunnen nog niets eens een OV kaart goed en veilig maken.

  14. Dit is gewoon goedkope PR van Paypal in de trant van “wij van WC eend adviseren…WC eend”. Couranten blijven altijd de basis van de economie van een land (naast natuurlijk de goudreserves waar de gelduitgifte op wordt gebaseerd) dus dit is gewoon opportunistisch geouwehoer van bedrijven die alleen maar geld willen verdienen….

  15. Origineel geplaatst door walterHier jochie krijg je 5 euro als je alle sneeuw bij de garage deur wegveegt. Kan ik met pin betalen?

    Natuurlijk buurman, vanwege de overhead betaal jij €35 extra excl. BTW
    (en laat vooraf ff je kredietregistratie zien, gast )

  16. Loop ik nu voor dan op de rest omdat ik geen portomonnee heb? Pinpas en rijbewijs past zonder ook wel in mijn broekzak

  17. Absoluut, dit is al reeds de realiteit en gestuurd door de grote financiële instellingen van de wereld. Het systeem van MasterCard PayPass. Ik heb ik vorige maand in werking gezien in Canada. Dit soort instellingen bepalen of dit er komt of niet.

    Geld word een heel abstract middel, ga maar eens na als je in de App Store op kopen klikt… Er gebeurt niets meer fysiek maar je hebt wel geld uit gegeven. Het enige wat je denkt is, oh €1,- voor deze mooie App, prima ik zie het eind van de maand wel op m’n creditcard afschrijvingen.

    Door deze manieren van betalen zie je een toename in de vergemakkelijking in het uitgeven van geld. Eigenlijk is de Chipknip niet veel anders alleen dat zit nou eenmaal op je bankpas en nog niet in je telefoon.

    Nu en in de nabije toekomst zitten dit soort betaalmogelijkheden nog op je bankpas of straks in je telefoon met RFID. Over 20 jaar dragen wij niets meer van deze gadgets en is technologie verweven in onze omgeving. Iets kopen? Dan betaal je met gezichts/stem herkenning.

  18. Ja het is dat ik geld nodig heb voor koffie maar betaal verder ook alles met de pin.

  19. En hoe geef ik de zwerver dan geld? Hoe betaal ik de kinderpostzegels? Hoe kras ik mijn krasloten? Wat doe ik in de winkelwagen? Hoe kan ik geld bewaren voor als ik tekort kom en weet dat via automatische incasso al m’n geld zal worden afgeboekt? Hoe betaal ik mijn klussers zwart? Hoe geef ik fooi? Wat gooi ik in de wensvijver? Hoe geef ik zakgeld voor in de spaarpot?

  20. Iedereen heeft het maar over dat ie betaald met Paypal.
    Ik ontvang alleen maar met Paypal.

  21. Hoewel ik de uitspraak van Paypal heel goed kan aanvoelen, en er ook wel iets in zie, heb ik mijn Paypal-account recent opgezegd.
    Reden hiervoor is dat ik gedoneerd heb aan Wikileaks en dat Paypal deze donatie niet heeft doorgevoerd. Dit maakt hen een onbetrouwbare partij, immers zij doen kennelijk alles wat de US overheid zegt. (eq=RIM, overigens en waarschijnlijk alle anderen als M$ en ook Apple).
    Mij zie je dus niet meer bij Paypal en voorlopig bij geen ene creditcard maatschappij.

  22. Hoezo sukkels? Het lijkt me juist erg realistisch. Ik betaal NOOIT met cash. Overal kan je pinnen, chippen of op een andere manier digitaal betalen. Ik haat wisselgeld in mn broekzak en denk dat het niet lang duurt dat je strx gewoon via je phone betaald of via een chip in je horloge. Wat ook irritant is, als je contant geld hebt en dit weer wil terugboeken. Pinautomaten zijn 24/7 open maar voor het storten moet je naar een bank tussen werktijd in. Laat het digitale tijdperk maar komen 😉 en dan meteen de euro afschaffen. Wat voorheen een gulden kostte is nu 1 euro.

  23. Btw fooi geven.. Ik zeg gewoon bij het afrekenen maak er maar … van. En kinderpostzegels koop ik niet. Bijklussers doe ik ook niet aan want goedkoop is duurkoop.
    Het sneeuwruimen doe ik wel zelf of als ik kinderen heb mogen zij dit doen. Tadaaaa probleem opgelost

  24. Ik voorspel het einde van paypal in 2015.

  25. Al dat gezeur over hoe betaal ik de kinderpostzegels of het rolletje drop…dit is de toekomst! People wake up! Kijk eens hoe vaak je nu al electronisch betaald..iTunes, thuisbezorgt, webwinkels het wordt allemaal steeds makkelijker. Lijkt mij heerlijk dat ik niet die twintig losse euro’s in mijn broekzak moet steken als ik per ongeluk geen kleingeld heb bij de pakeer automaat. Laat electronisch betalen maar doorkomen en liever zelfs voor 2015.

  26. Origineel geplaatst door richard Schreuder
    Al dat gezeur over hoe betaal ik de kinderpostzegels of het rolletje drop…dit is de toekomst! People wake up! Kijk eens hoe vaak je nu al electronisch betaald..iTunes, thuisbezorgt, webwinkels het wordt allemaal steeds makkelijker. Lijkt mij heerlijk dat ik niet die twintig losse euro’s in mijn broekzak moet steken als ik per ongeluk geen kleingeld heb bij de pakeer automaat. Laat electronisch betalen maar doorkomen en liever zelfs voor 2015.

    Eindelijk iemand die weet waar ze het over hebben dit gaat volgens mij ook de toekomst worden.

    Inderdaad wat een gezeur en met een hoop ten onrechte argumenten.

  27. Geld zal altijd blijven bestaan.

  28. Zolang mijn portemonee geen 2% kosten aftikt elke keer dat ik hem gebruik, vind ik hem nog wel handig.

    Het is al erg genoeg dat we -as we speak- met open ogen in de fuik van het creditcard-systeem van pinnen lopen. De politici beweren nu nog bij hoog en bij laag dat het even duur zal blijven als het huidige PIN-systeem, maar iedereen weet dat als we eenmaal over zijn, de jaarlijkse kosten “plotseling” gaan stijgen.

  29. Origineel geplaatst door Rogier
    Dit is gewoon goedkope PR van Paypal in de trant van “wij van WC eend adviseren…WC eend”. Couranten blijven altijd de basis van de economie van een land (naast natuurlijk de goudreserves waar de gelduitgifte op wordt gebaseerd) dus dit is gewoon opportunistisch geouwehoer van bedrijven die alleen maar geld willen verdienen….

    Wat een onzin. We hebben het over het verdwijnen van contant geld. Jouw argument over geldstromen heeft hier niets mee te maken.

    Origineel geplaatst door William
    Geld zal altijd blijven bestaan.

    Inderdaad. Maar contant geld gaat natuurlijk verdwijnen. Het wordt veel te duur om munten te slaan en geld te drukken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.