Betaaloptie PayPal werkt vanaf nu eindelijk met Delen met gezin

Alle aankopen afrekenen via je betaalrekening
PayPal is nu ook in te stellen als betaalmethode voor Delen met gezin. Een jaar geleden bleek dat niet mogelijk, maar vanaf nu kan dat wel. Je betaalt daardoor alle aankopen van het hele gezin gewoon met je eigen betaalrekening.

Goed nieuws voor iedereen die zijn apps wil afrekenen via zijn PayPal-account en deel uitmaakt van een gezin: je kan PayPal als betaalmethode instellen voor Delen met gezin. Sinds de komst van PayPal voor je Apple ID was dat niet mogelijk, maar nu heeft Apple dit aangepast. Dat betekent dat je alle aankopen van je gezin kan betalen via je eigen Nederlandse betaalrekening.

PayPal en Delen met gezin

PayPal is een officiële betaaloptie voor aankopen uit de App Store en iTunes. Het is het daarom niet meer nodig om een creditcard aan je account te koppelen of om iTunes-kaarten in de winkel te kopen. Met een gekoppelde bankrekening aan je eigen PayPal-account, kun je alle aankopen die je doet gewoon betalen met je bankrekening. Dit geldt ook voor je Apple Music-abonnement en extra iCloud-opslag.

Bekijk ook

Kan je in de App Store met PayPal betalen?

Je kunt in de App Store ook met PayPal betalen. In deze tip lees je hoe je een PayPal-account koppelt met je Apple ID zodat je voortaan apps, muziek en andere iTunes-content ook via een normale bankrekening en (met een omweg) ook via iDEAL kunt afrekenen. In 5 stappen heb je PayPal ingesteld als betaalmethode in de App Store.

Een lange tijd werd PayPal niet ondersteund als betaalmethode voor Delen met gezin. Wat de exacte reden daarvoor was, was niet duidelijk. Het was voor Delen met gezin lange tijd vereist om een creditcard aan het account van het gezinshoofd te koppelen, maar dat is nu dus veranderd. iCulture-lezer Stefan wees ons op de wijziging en wij hebben dit kunnen verifiëren. Het is daardoor mogelijk om aankopen van het hele gezin af te laten schrijven van de eigen gekoppelde betaalrekening van het gezinshoofd. Je hebt dus alleen nog maar een PayPal-account nodig. Ook op de Amerikaanse supportpagina staat nu vermeld dat elke beschikbare betaalmethode geschikt is voor Delen met gezin. Bij de Nederlandse versie is dat nog niet het geval.

PayPal voor Delen met gezin.

Om je betaalgegevens bij te werken, ga je naar de App Store, tik je rechtsboven op je profiel en tik je op je naam. Vervolgens kies je voor Betaalinformatie en selecteer je PayPal. Daarna log je in met je bestaande PayPal-gegevens en bevestig je de wijziging.

Hieronder volgt het originele artikel, zoals deze vorig jaar gepubliceerd werd.

iCulture-lezer Rene en @JustOleg hebben van Apple een mail ontvangen waarin vermeld wordt dat PayPal niet gebruikt kan worden in combinatie met gezinsdeling. Mocht je PayPal wel al ingesteld hebben en werken met Delen met gezin, dan kunnen de overige gezinsleden geen aankopen meer doen. Ook het updaten van bestaande apps lijkt niet meer te werken, zo liet Rene aan ons weten. In het geval van Rene was het zelfs niet meer mogelijk om de creditcard weer in te stellen als betaalmethode, waardoor het gebruik van PayPal grote problemen geeft bij onder andere het kopen van apps.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Mocht je dus nog twijfelen om PayPal als betaaloptie in te stellen en gebruikmaken van Delen met gezin, dan is voorlopig het advies om dit niet te doen en een andere betaalmethode in te stellen. De mail die Apple naar getroffen gebruikers gestuurd heeft, wijst erop dat het binnenkort wel mogelijk moet zijn om PayPal te gebruiken in combinatie me gezinsdeling. Als dit zover is, dan lees je dit op iCulture.

Bekijk ook

Delen met gezin: aankopen en informatie delen met familieleden

Delen met gezin (Family Sharing) biedt je de mogelijkheid om apps, muziek en locaties te delen binnen een gezin. Hoe stel je Delen met gezin in en wat zijn de mogelijkheden en beperkingen? In deze uitleg lees je alles over Family Sharing voor iPhone, iPad en Mac.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 14 mei: PayPal werkt nu met Delen met gezin. Het artikel is bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.