Reacties voor: Pay As You Go Data Wiki: overzicht van prepaid data-simkaartjes op vakantie

De Pay As You Go Data Wiki legt uit waar je in verschillende landen een goedkoop prepaid simkaartje met databundel kunt kopen.

Reacties: 21 reacties

  1. Had laatst ook zitten zoeken i.v.m. mijn komende vakantie, en ik was op deze site uitgekomen. Deze gaat ook even in de favorieten 😉

  2. lekker op tijd

  3. Wat ik je brom. Hèhè, maar je had zelf ook kunnen speuren op het net natuurlijk. Maar goed dat er steeds meer data bundels worden aangeboden, Eker nu ook met de ipad.

  4. Nice! Zoek dit wel vaker op maar had nog niet zo’n complete site gevonden. Heb nog een Vodafone simkaart liggen welke ik vaker gebruik in Spanje.

  5. Ik zit nu op de camping in Pula en heb de hele dag mijn data aanstaan incl pushmail. Ik bekijk het nieuws, twitter, Google Maps en Earth, weer, buienradar, lokale info en Facebook. En dat voor 99 cent per dag. Heb een Iers Vodafone simkaartje en vind het geweldig. Voor 20 euro op eBay gekocht incl 20 euro beltegoed (incl data). Kortom voor twee tientjes mijn iPhone optimaal gebruiken in Kroatie.
    Werkt nagenoeg wereldwijd. Superoplossing dus!

  6. Grappig dat jullie daar een Thuraya prepaid simkaart bij afbeelden. Thuraya is namelijk een aanbieder van sateliet telefoons met prepaidkaarten of abonnementen. Niet voor gewone telefoons. Dekking overal (Europa, Azië, delen van Afrika, Rusland etc.) behalve in Noord en Zuidamerika/Alaska/Canada.

    Ook voor Nederlandse abonnees wordt data binnen de EU via roaming steeds voordeliger. Voor weiniggebruikers is het de vraag of de aanschaf voor een buitenlandse prepaidkaart wel loont.

  7. De internet tarieven van Vodafone Spanje zijn anders dan aangegeven op Wikia trouwens, €10 per product hoger inmiddels.

  8. @Martin: Bedankt voor die site, qua Spanje is hij veel uitgebreider.
    Een Carrefour-simkaart met 100MB per dag voor €1,- per dag, lijkt het beste aanbod.

  9. Die Ierse Vodafone sim werkt inderdaad fantastisch. Wel je instellingen op live.vodafone.com zetten anders betaal je 12 euro per dag ipv 99 cent per dag.

  10. @Tomtom100: is dat nog een speciaal simkaartje? of gewoon een simkaartje van vodafone uit ierland? zouden ze ook microsims hebben? 😛

  11. Zo’n kaartje is ideaal. Als je dan ook nog de Huawei E5830 erbij neemt (een mini wifi accesspoint met accutje waarin je het simkaartje stopt) kan je op de camping met drie iphones, ipad en ibooks tegelijkertijd het internet op en dat zonder die belachelijk dure roaming tarieven.
    Als je dit niet zelf wil regelen, zoek dan even op #droam van Attore BV op twitter die biedt dit scherp aan en regelt alles voor je

  12. Origineel geplaatst door Erwin
    @Tomtom100: is dat nog een speciaal simkaartje? of gewoon een simkaartje van vodafone uit ierland? zouden ze ook microsims hebben?

    het is gewoon een prepaid kaartje. Voor microsim moet je em ff bijknippen.

    Let op: het gaat om 50mb per dag voor 99 cent. Daarbovenbtikt het wel aan natuurlijk. Maar ik kom lang niet aan die 50 per dag. En heb toch dd hele dag roaming aan en check veel op het internet. Het live NOS journaal redt ik echter net niet helemaal binnen de 50. Maar daar kan ik wel ff zonder. Wel op tijd bestellen, levertijd via eBay was ca. een week.

  13. @Robert den Besten: Waarom zo’n huawei? Mijn iPhone is precies zo’n accesspoint, met dank aan MyWi…

  14. Helaas geen Griekenland er tussen (Kreta) Iemand nog tips voor die hoek van de wereld?
    @Tomtom100 uit Assen?

  15. euh ik heb even een vraag , deze oplossingen zijn waarschijnlijk alleen maar te gebruiken wanneer je iPhone geen simlock meer heeft toch?

  16. http://www.prepaidgsm.net/

    internationaal uitgebreidere site, italie bv het mtv abbo 30 euro onbeperkt..

  17. Ga je naar Azie dan loont het om naar lokale providers op zoek te gaan. In indonesie kocht ik een prepaid sim voor amper 2 euro bij een XL center met 2 euro beltegoed.Voor 90 cent kocht je een onbeperkte databundel die dagelijks van je beltegoed werd afgeschreven. 20 dagen onbeperkt kunnen mailen,browsen pushen etc voor net 20 euro.

  18. Origineel geplaatst door Mork
    euh ik heb even een vraag , deze oplossingen zijn waarschijnlijk alleen maar te gebruiken wanneer je iPhone geen simlock meer heeft toch?

    Iemand?

  19. Zonder simlock uiteraard anders neemt ie de sim niet aan van een andere provider

    Origineel geplaatst door Gerard
    Origineel geplaatst door Morkeuh ik heb even een vraag , deze oplossingen zijn waarschijnlijk alleen maar te gebruiken wanneer je iPhone geen simlock meer heeft toch? Iemand?

  20. In Italie kun jij bij Vodafone een prepaid micro sim kaart kopen voor 20 Euro. incl datategoed van 20 euro. Per dag dat je data gebruikt kost het je 2 euro met een max verbruik van 500 MB per dag, als je meer dan 500 Mb op een dag verbruik dan wordt de snelheid teruggeschroefd naar 64 Kbps.
    Aanbieding loopt deze zomer.

  21. Voor Nedelrand kun je ook een prpaidkaart kopen van Ortel.
    Na het activeren van de kaart een sms Ja versturen naar 1300 en je krijgt een aantal sms configuraties toegestuurd Internet en mms om data te kunnen gebruiken. zowel surfen emailen als mms is dan mogelijk.
    Voor buitenlanders in Nederland nog een mogelijkheid om te surfen op internet
    Data gebruik (GPRS)/ 100 KB (Afgerekend per KB) € 0.30

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.