Reacties voor: Patiënt boos nadat arts een iPhone als lamp gebruikte

Een Britse vrouw is boos, nadat haar arts een iPhone als lamp gebruikte. De vrouw had net een miskraam gekregen en de normale lamp op de onderzoekstafel bleek kapot.

Reacties: 22 reacties

  1. Misschien zat hij te filmen.

  2. Leuk filmpje.

  3. Dus eigelijk had die arts geen mobiel licht moeten gebruiken en zonder dat de patient t wist een hoger risico nemen ?

  4. Vrouw was sowieso wel boos geweest, ongeacht wat de dokter gedaan had, had hij niet z’n iphone gebruikt was de vrouw boos geweest dat er een nieuwe afspraak gemaakt moest worden omdat de verlichting niet werkte.
    Nu is de vrouw boos omdat hij inventief de iphone gebruikte, uiteindelijk is de vrouw gewoon WEER boos omdat de normale verlichting niet werkte.

  5. @Gonny van der Zwaag: tja, anders hed het ook wel op de keukentafel gekund … toch?

  6. Ik ZIE het probleem niet *badum tss*

  7. Uh? Het iPhone incident is slechts een detail in een lange serie van klachten. Wat een stompzinnig artikel. De vrouw is niet boos omdat een arts een iPhone als lamp gebruikte. Ze is boos omdat er bij het ziekenhuis van alles misging tijdens haar zwangerschap. In eerste instantie was ze zelfs vergeten het iPhone incident te noemen!

    Ik maak me druk om dit soort dingen, want iPhoneclub met haar readership heeft een verantwoordelijkheid omdat 90% van de ongeinteresseerde lezers niet verder leest dan dit verhaal. Trieste staat van de wereld.

  8. Ik gebruik de iPhone heel vaak. Ook als lampje, als weer eens een collega mijn ‘echte’ lampje heeft geleend. Maar ook voor foto’s (onherkenbaar) voor onderwijsdoeleinden (uiteraard met toestemming van de patient). Patiënten vinden het altijd goed.

  9. @Gonny van der Zwaag: Dat vind ik dus niet. In jullie artikel komt het over alsof die vrouw maar wat zeurt over die iPhone. Ze heeft een kind verloren en is schandelijk behandeld.

  10. @Gonny van der Zwaag: De eerste zin van het artikel klopt niet helemaal. Ze is niet boos alleen om dat iPhone geval, maar vanwege allerlei dingen die mis gingen.

  11. @Gonny van der Zwaag: Ik snap dat je het over de iPhone wilt hebben, maar dit is gewoon ongebalanceerde berichtgeving. Ik zie het zovaak terug op waardeloze sites als nu.nl en ik kan er persoonlijk erg slecht tegen. Kleuring geven aan dit bericht zonder daadwerkelijk hard te liegen is subjectief en ontverantwoordelijk.

  12. @Gonny van der Zwaag: Nee, klopt niet.
    Prima dat het over iphones gaat, maar wanneer de context daardoor niet meer zichtbaar wordt, … war gaat het dan nog over?

  13. Ik ben erg blij met mijn iPhonelamp. Pas sloegen ergens de stoppen door en kon ik bijschijnen.
    Ook handig als je in het donker thuis komt en het sleutelgat niet kan vinden. Ben erg blij met die lightapp.
    Op mijn vakantieadres was geen nachtlampje. iPhone aan de oplader en tegen het kussen gezet en lezen maar.

  14. Dit artikel is een vertaling/kleine herschrijving van het originele bar slechte artikel bij Macworld (zie eerste link). De link die aan het eind van dit artikel staat genoemd begint met een relaas van een vrouw die zich ergert aan de manier waarop ze is behandeld in het ziekenhuis door het personeel (wat overigens voornamelijk secretaresses e.d. is). Als je wat doorbladerd in de reacties die volgen kom je ergens iets met een iPhone tegen maar met een kleine nuancering die hier niet te lezen is:

    After delivery i had retained placenta and heavy bleeding. Doc came into room to see if he could stop it but the examination light didn’t work and (I’m really, really not making this up) another doctor was already using the torch So he had to get the nurse to hold his iphone up with the light on and tried to work from that.

    En verderop nog eens:

    peanutbutter maybe i describe it wrong! the doc was using his phone^as a torch^, wasn’t actually on the phone! We just thought it was mad that was the only source of light they had and the poor nurse got it in the ear when she didn’t know how to keep it coming on!

    De onderzoekslampen bleken niet te werken. Er is blijkbaar wel een zaklamp in omloop maar die was al door een andere arts in gebruik. Daardoor had de huidige arts alleen nog maar z’n iPhone. Als je dit verhaal echter afzet tegen al de andere stukjes zie je een trend van een en al knullig en onbeschoft handelen door het ziekenhuispersoneel (zowel medisch als niet-medisch). Juist dat is haar daadwerkelijke ergernis. Ze verwacht professionals maar die zijn er niet waardoor ze zich niet prettig voelt.

    Kortom, dit artikel past, zoals Gonny het zelf al zegt, beter thuis op een pagina voor patiënten (daarom staat ie ook op iets wat mumsnet.com heet). Dat je de iPhone flash als zaklamp kunt gebruiken weten we al langer, die apps hebben we hier al vrij frequent voorbij zien komen.

  15. Klopt zoals PL het zegt. Naar mijn mening is zoals het is opgeschreven anders dan het aangehaalde artikel en dit artikel van Gonny op IPC. Ja, de iPhone geeft licht en ja het wordt door dokters gebruikt. Gelukkig baak wel beter.
    Maar dat is t punt niet. Het is een ‘oh ja dat ook nog’ toevoeging, een extra uiting van onbekwaamheid en niet het speerpunt van de boosheid.

  16. “(…) dankzij een iPhone-app eindelijk zwanger werd.”

    Benieuwd welke App daartoe in staat is…

  17. Hahaha moest zojuist even aan het voorval denken dat ik mijn FaceTime Cam even ging inschalen… En die meneer voor mij heel gecrepeerd moeilijk doen… Ik snapte zijn frustratie’s dat ik er maar meteen mee ophield! Geweldig!

  18. @hcsies: Lol, wie is dan de vader!

  19. Wellicht zag ze de belangenverstrengeling; omgekocht door Apple!

  20. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Thaurin: Ik verwijs aan het eind naar het langere relaas van de vrouw. Voorvallen zijn voor ons uiteraard alleen relevant als er een iPhone aan te pas komt. Over de iPhone-lamp was ze wel degelijk boos. De opsomming van overige medische missers is beter op z’n plek op een patientensite.

    En dat is precies het probleem. Zodra het woord iPhone gebruikt kan worden, wordt de club hysterisch en wordt een artikeltje gepubliceerd; of het nou een boeiend – laat staan gecontroleerd of binnen de context passend – verhaal is of niet.

  21. @michel: Ik vond het eigenlijk ook wel een slimme oplossing. Maar kan me voorstellen dat als je voor top-notch apparatuur hebt betaald, dat je ook wilt dat zo’n ziekenhuislamp gewoon werkt.

  22. @Thaurin: Ik verwijs aan het eind naar het langere relaas van de vrouw. Voorvallen zijn voor ons uiteraard alleen relevant als er een iPhone aan te pas komt. Over de iPhone-lamp was ze wel degelijk boos. De opsomming van overige medische missers is beter op z’n plek op een patientensite.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.