Reacties voor: PathSense: navigeren zonder dat je iPhone-batterij leegloopt

PathSense is een vinding waarbij je kunt navigeren zonder gps-satellieten. Daardoor loopt de batterij van je iPhone minder snel leeg. Het is een interessante belofte.

Reacties: 7 reacties

  1. Werkt alleen voor korte stukken. De afwijking wordt steeds groter na verloop van tijd. Wel kan je natuurlijk je positie met grotere tussenpozen her-ijken met GPS, wat een stuk minder stroom kost dan constant GPS gebruiken.
    Overigens gebruikt iOS al standaard de locaties van WiFi-routers en telefoonmasten om met minder stroomverbruik en binnenshuis je locatie te bepalen.

  2. Wat denk je dat TomTom / Navigon/ Sygic en nog een paar andere doen als je door een tunnel rijdt en geen gps bereik hebt?

  3. Met deze techniek konden de oude Apollo’s de maan vinden.

  4. @Jari: in elk geval geen gebruik maken van deze methode. De laatst geregistreerde snelheid wordt aangehouden en de navigatie berekent een gemiddelde snelheid van het voertuig.

  5. @Peter: Bij de ingebouwde TT word o.a. gebruik gemaakt van de omwenteling van de wielen, dus volgens mij gaat het niet helemaal op wat je beweert.
    Stel dat je in een tunnel tot stilstand komt wat dan ?

  6. “Dat levert onverwachte voordelen op, want je zou kunnen zorgen dat apps zoals Facebook en Twitter constant je locatie bijhouden”

    Het is maar wat je een voordeel vindt, dit zijn wel de laatste partijen die ik constant wil laten weten waar ik ben..

  7. Origineel geplaatst door puccini
    Bij de ingebouwde TT word o.a. gebruik gemaakt van de omwenteling van de wielen, dus volgens mij gaat het niet helemaal op wat je beweert.
    Stel dat je in een tunnel tot stilstand komt wat dan ?

    Nou, dat is me op vakantie door zwitserland vaak genoeg gebeurd, dan trekt hij “je autootje” gewoon door tot het eind van de tunnel. Dan verwacht hij je weer op te pikken, maar dat gebeurt niet en dan komt hij langzaam tot stilstand. Ziet er altijd raar uit..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.