Reacties voor: Patentexploitant vindt dat alle Apple-producten patentinbreuk plegen

De Luxemburgse patenttroll Arendi beweert dat alle Apple-producten een drietal patenten van het bedrijf overtreden. Eerder betaalden Microsoft en Dell al aan Arendi.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Daar komt nog een stofzuiger aan het geld van apple wil wegzuigen. Hopelijk vernietigd apple dat bedrijf met andere rechtzaken.

  2. Origineel geplaatst door borgqueenx
    Daar komt nog een stofzuiger aan het geld van apple wil wegzuigen. Hopelijk vernietigd apple dat bedrijf met andere rechtzaken.

    Als ze er recht op hebben dan hebben ze er recht op simpel zat. Iedereen wilt betaald worden met wat diegene heeft uitgevonden of gemaakt.

  3. Als er een patent op patenten is, pleegt dan iedereen patentinbreuk

  4. Een bedrijf wat als enige bezigheid heeft het exploiteren van patenten die ze zelf bezitten??

    Lijkt mij een knappe kop die ooit eens de rechten op die patenten heeft opgekocht en er toen al en nu weer een leuk salaris uit wil halen.

    Dat hele patenten gebeuren moeten ze eens op de schop nemen het is niet meer om technologie te bevorderen maar om er heel veel geld uit te kunnen halen.

    Je bent bijna bang om ergens patent op aan te vragen omdat je dan een rechtszaak aan je broek krijgt.

  5. Go Arendi, Apple moet niet de enige zijn die iedereen en nog wat voor de rechter sleept voor “patent inbreuken”.

  6. …make money money, take money money… ze doen maar daar hogerop! ik hieronder daarentegen betaal voor al die shit!!!! iedereen wilt geld… de wereld is ziek… net als jij en ik… ja! en ik ben dan teleurgesteld in het nieuwe icoontje van remote!!!! tziet er niet uit!!! en ja: twerkt wel… maar dat doet de buurvrouw ook! maar daarom is ze nog niet mooi!
    in andere woorden: fuck dat patent gedoe! tis helaas niet anders!!! maar wel te ziek voor woorden!
    en voor degene die klachten hebben: Ja, MAVO!! maar verder als velen met HBO en hoger!

  7. Boontje komt om zijn loontje. Simpeler kan het niet toch.

  8. In een artikel over patenten bij Apple schetst de krant waarom het bedrijf zoveel patenten (meer dan 4100 sinds 2001) in huis heeft. De oorzaak zou een wijze les geweest zijn die toenmalig CEO Steve Jobs geleerd heeft. Volgens de NYT vroeg Apple voor 2006 nauwelijks patenten aan. Met het succes van de iPod werd het bedrijf echter steeds meer aangeklaagd door bedrijven die wél in patenten investeerden. Na een verloren rechtszaak tegen MP3-spelermaker Creative waarbij Apple 100 miljoen dollar moest betalen zou Steve Jobs er genoeg van hebben gehad en gezworen hebben dat vanaf dat moment álles gepatenteerd zou worden bij Apple.

    Aan Steve lag het niet. De concurrenten hebben het verkloot!

  9. Heel simpel

    alle basis patenten moeten gewoon 1 dollar kosten.

    Basis bedoel ik gewoon hoe een smartphone moet werken.
    Geen een bedrijf mag en kan dan nee zeggen is een redelijke bedrag.

  10. Het ligt inderdaad niet aan Jobs, maar aan het verziekte patentensysteem. Dat is een rem op innovatie geworden en dient alleen nog de belangen van multinationals. Alleen echte uitvindingen beschermen en alleen voor de kosten die erbij gemaakt zijn.

  11. @sjm: Wat is je punt?

  12. Patenten / copyrights zijn geweldig! Als je een bepaalde kleur groen in je reclames gebruikt, word je aangeklaagd door KPN. Wordt het liedje “Happy bithday to you” gedraaid, dan rinkelt de kassa bij TimeWarner. Als je dacht dat het liedje zo algemeen bekend was, dat het tot het publieke domein behoorde, zit je mis.
    Als je patent wil aanvragen op Kortjakje, moet je snel zijn. En over paar jaar mag je geen “goedemorgen” meer zeggen zonder royalties te betalen aan een patenttrol.

  13. Patenten zijn bedoeld om rechten van uitvinders te beschermen. En dat is prima.

    Het doel van een patenttrol (zoals Arendi) is om zo veel mogelijk geld te verdienen aan een patent door rechtszaken te voeren, zonder zelf iets ontwikkeld te hebben. Dat remt juist de innovatie en moet zo snel mogelijk gestopt worden.

    Ook moet niet alles zomaar gepatenteerd kunnen worden. Wie herinnert zich niet het patent van Microsoft op de muisklik. Belachelijk natuurlijk. En ook in dit geval het patent op ophalen van data uit een computerprogramma. Dat heeft niets met innovatie of bescherming van de uitvinder te maken.

  14. beste nick,
    mijn punt is dat mensen zoals jij een punt maken van een reactie zoals de mijne!!!!!
    waarschijnlijk is jou punt dezelfde als de mijne dus net zo nutteloos!
    net als dat wij ons druk maken over patenten etc. we hebben niets te vertellen of te bepalen nick!!! it’s all about the money!!!
    dat is dus mijn punt! apple is dood! net als elk ander iets!
    innovatie is dood! het gaat nu over patentrechten nick!!! smartphone is gewoon wat t is!
    en ios loopt lekker en andrioid niet maar andrioid heeft blingbling en ios niet!!! wie wint? nick? weet jij het? maar wat is jou punt nick?
    en serieus graag..

  15. Beste sjm,

    Ik snap(te) je frustratie wel voor wat betreft de hedendaagse omgang/hantering met patenten (vind ik net zo belachelijk als jij, want het gaat niet meer inhoudelijk om een patent, maar meer om het patent op zich als ruil- of betaalmiddel). Maar ik begreep (en nog steeds niet eerlijk gezegd) waar je met je laatste zin heen wilde: MAVO vs HBO. Er is niemand die daar iets over zegt of iets mee doet, tenzij je het zelf naar voren brengt. En daarom dacht ik dat je daar iets mee wilde zeggen, maar begreep jouw punt niet wat dat betreft. Of iemand nu wel of niet (hoog)opgeleid is, dat doet toch verder niets toe aan zijn of haar mening? Het voelt nu alsof je jezelf in de aanval gooit van ‘kom maar op!’, terwijl dat volgens mij niet nodig is/was.
    Dat was mijn punt (voor zover ik een punt wilde maken 😉
    Fijne avond!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.