Reacties voor: Patentbedrijf VirnetX klaagt Apple aan over iOS 7 en iPhone 5s

Patentbedrijf VirnetX heeft Apple aangeklaagd over VPN-functies in iOS 7, iPhone 5s en iPad Air.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Is het raar als ik een beetje ziek word door al die patent strijden?

  2. De nobelprijs voor degene die met een oplossing komt voor deze ellende en al die flut patentjes

  3. Sorry kop zou anders kunnen: pantenttrol Virnetx klaagt Apple aan.

    😉

  4. Er zijn genoeg argumenten voor het behouden van patenten, maar bedrijven die alleen maar patenten hebben en verder niks toevoegen aan de maatschappij (daadwerkelijk diensten/producten leveren) zouden niet beschermt mogen worden door het recht.

  5. Ik vind dat ook, als je iets ontwerpt en ook daadwerkelijk op de markt zet, geldt het patentrecht… Maar als je zomaar patenten neemt zonder er werk van te maken, iedereen kan dan zomaar op “alles wat zou kunnen uitgevonden worden” patenten nemen… Dat gaat te ver

  6. @ hierboven. Apple pattenteert werkelijk iedere scheet die pittig ruikt. Ook niet alle patenten van Apple komen daadwerkelijk op de markt. Dus een soort koekje van eigen deeg. Want ook Apple is er niet vies van naar de rechter te stappen.

  7. Origineel geplaatst door Le0
    @ hierboven. Apple pattenteert werkelijk iedere scheet die pittig ruikt. Ook niet alle patenten van Apple komen daadwerkelijk op de markt. Dus een soort koekje van eigen deeg. Want ook Apple is er niet vies van naar de rechter te stappen.

    Apple doet dit denk ik puur uit voorzorg en zelfverdediging. Als het patentensysteem niet zo brak zou werken zouden ze dit niet hoeven te doen. Ze zijn verplicht dit domme spelletje mee te spelen anders worden ze ingemaakt.

  8. Origineel geplaatst door Le0
    @ hierboven. Apple pattenteert werkelijk iedere scheet die pittig ruikt. Ook niet alle patenten van Apple komen daadwerkelijk op de markt. Dus een soort koekje van eigen deeg. Want ook Apple is er niet vies van naar de rechter te stappen.

    Maar Apple máákt tenminste nog wat. Dat ze meer patenteren dan wat ze daadwerkelijk gebruiken is logisch, niet ieder goed idee laat zich ook in een commerciëel product toepassen en soms kom je daar pas later achter. Ga je op dat moment alsnog een patent aanvragen, dan ben je meestal al te laat, dus wordt voor ieder goed idee gelijk patent aangevraagd in de hoop dat het wat zal worden.

    Maar trollen als VirnetX maken helemaal niets, ze verzamelen alleen patenten waar ze dan vervolgens grof geld uit persen. Daardoor werken ze eigenlijk precies tegen de geest van de patentwetgeving in, want in plaats van dat ze innoveren of tenminste innovatie stimuleren, drukken ze alles in de kiem dood.

  9. Het zijn gieren en daarmee beledig ik de betreffende dieren. Want die ruimen nog afval op.

  10. Apple heeft er zelf ongevraagd. Als zij al die tijd Google android met rust hadden gelaten, dan was dit allemaal misschien niet gebeurd.
    Dus ik heb geen medelijden met Apple.

  11. Ach, je zal zelf maar iets bedacht, ontwikkeld en gepatenteerd hebben; ben benieuwd of je het dan accepteerd dat een ander met jouw ideeen waar je veel geld en tijd in hebt gestopt gaat cashen. Dacht het niet.

  12. Origineel geplaatst door Alfred
    Maar Apple máákt tenminste nog wat. Dat ze meer patenteren dan wat ze daadwerkelijk gebruiken is logisch, niet ieder goed idee laat zich ook in een commerciëel product toepassen en soms kom je daar pas later achter. Ga je op dat moment alsnog een patent aanvragen, dan ben je meestal al te laat, dus wordt voor ieder goed idee gelijk patent aangevraagd in de hoop dat het wat zal worden. Maar trollen als VirnetX maken helemaal niets, ze verzamelen alleen patenten waar ze dan vervolgens grof geld uit persen. Daardoor werken ze eigenlijk precies tegen de geest van de patentwetgeving in, want in plaats van dat ze innoveren of tenminste innovatie stimuleren, drukken ze alles in de kiem dood.

    Ik denk dat het patentrecht uitgebreid moet worden met een voorwaarde om het patent te behouden, zoals bijvoorbeeld de eis om een patent binnen zoveel jaar daadwerkelijk in de praktijk op de markt te hebben, kortom, heb je het zelf niet op de markt gebracht dan vervalt het of wordt je verplicht medewerking te verlenen aan licentiegeven. Patentrollen kunnen op die mannier bestreden worden, want de noodzaak om patenten ook daadwerkelijk toe te passen wordt groter dus de innovatie wordt aangewakkert.

  13. What goes around, comes around

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.