Reacties voor: Apple’s ‘Slide to Unlock’ patent voor ontgrendelen smartphone aangepast

Apple heeft een patent bemachtigd voor de manier waarop je onder andere de iPhone ontgrendelt. Dit zou misschien olie op het vuur gooien omtrent de rechtszaken tussen onder andere Apple en Samsung.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Opvallend dat dit goedgekeurd is. In Nederland is het afgekeurd vanwege prior art. In Amerika geldt deze prior art dus blijkbaar niet of kan volgens de rechter niet als prior art aangemerkt worden.

  2. Dag android slide

  3. Probleem is dat dit een gevalletje van prior art is, en deze octrooi in een rechtzaak niet geldig is

  4. Ouch, nu mag google gaan dokken dus? aangezien android het ook gebruikt, of moeten de gene die android gebruiken (samsung/htc/lg etc) hier voor gaan betalen?

  5. Op bijv. de toestellen van Samsung staat alleen een achtergrond die je opzij moet vegen, geen instructie om te ontgrendelen dus.

  6. Dit lijkt inderdaad verdacht veel op het Android unlockscreen..

    Ik ben benieuwd of Apple de weg van Steve blijft volgen en alleen maar gaat voor verboden in plaats van licentiekosten..

  7. Alhoewel ik als Apple fan blij ben dat Apple nu meer munitie heeft om zich te verdedigen tegen patentzaken, ben ik bang dat zij dit patent zelf in de aanval zullen innzetten…

    Daarbij vind ik het triest dat dit soort zaken ueberhaupt gepatenteerd kunnen worden :S

  8. Het is volgens mij niet moeilijk om geen advocaat van apple op je dak te krijgen.
    Scherm aanraken, toetsenbord verschijnt en dan een verzonnen toegangscode swipen.

  9. Origineel geplaatst door @rno
    Het is volgens mij niet moeilijk om geen advocaat van apple op je dak te krijgen. Scherm aanraken, toetsenbord verschijnt en dan een verzonnen toegangscode swipen.

    zoiets heeft android ook al, maar dat zou dan dus wel weer inbreuk maken op hun octrooi (vooraf gesteld pad).

  10. Dit is leuk voor apple zij gaan nu android in de zeik nemen 🙂

  11. Origineel geplaatst door @rno
    Het is volgens mij niet moeilijk om geen advocaat van apple op je dak te krijgen.Scherm aanraken, toetsenbord verschijnt en dan een verzonnen toegangscode swipen.

    De nieuwste Android is iets meer high-tech dan dat. Deze bevat Face-Lock; De camera aan de voorkant herkent je gezicht en unlockt je telefoon.

    Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple dit over een tijdje jatten zoals ze met Widgets deden.

  12. Zielig dit, begin langzaam een hekel te krijgen aan Apple..

  13. Ik vind het vooral zielig van Apple. Ze lopen sinds de introductie van hun eerste iPhone overal op achter. Ze kunnen het niet hebben dat andere fabrikanten sneller zijn met innoveren en gaan daarom maar keihard rechtszaken aanspannen om de meest domme dingen.

    Apple kan beter haar tijd steken in het innoveren en eens met een nieuwe iPhone komen die beter is dan welke smartphone dan ook. Want dat is ze niet meer gelukt sinds de eerste iPhone.

    @Farid: En de notificatie balk die je tevoorschijn haalt door de bovenste balk naar beneden te schuiven.

  14. @Farid: Dit soort dingen zijn toch totaal niet revolutionair.. Een iPhone met touchscreen was dit wel. Het bestuuringsysteem en de uitstraling van de producten ook.. Een gezichtherkenning voor de telefoon kan iedereen wel bedenken en is totaal niet interessant.. Ik zeg niet dat Apple en heilige is in het overnemen van producten (siri) maar waar ze zich wel in onderscheiden is de uitstraling van het uiteindelijke product en het gebruikersgemak wat altijd werkt.. De software en de hardware komen van Een bedrijf en sluit naatloos op elkaar aan. Android, Google en Windows doen er alles aan om hetzelfde te creeeren als Apple.. Dat is wat ik jammer vind aan deze bedrijven.

  15. Zoals Steve Jobs al zei: Andriod moet kapot! Het is compleet jatwerk van de iphone die kneuzen met zo een 2de hands toestel. Apple zal er in ieder geval ALLES aan doen om Android kapot te maken.

  16. Het kapot maken van Android gaat er echt niet voor zorgen dat iedereen een iPhone koopt!

  17. Origineel geplaatst door Hans
    Zoals Steve Jobs al zei: Andriod moet kapot! Het is compleet jatwerk van de iphone die kneuzen met zo een 2de hands toestel. Apple zal er in ieder geval ALLES aan doen om Android kapot te maken.

    Overuidelijk geen kennis van zaken jij. Als jatten een argument is om een bedrijf kapot te maken, behoort Apple ook tot de doelgroep. Of vind je het feit dat Apple in zijn nieuwste iOS ook ineens widgets gebruikt zoals Android al sinds het begin doet, niet jatten?

  18. Figuren zoals Hans maken het image van Apple helemaal kapot!

  19. Origineel geplaatst door Farid
    Of vind je het feit dat Apple in zijn nieuwste iOS ook ineens widgets gebruikt zoals Android al sinds het begin doet, niet jatten?

    Niet in de legale zin van het woord. Als er geen patenten voor bestaand dan is iedereen vrij dit te gebruiken. Beter goed gejat dan slecht zelf bedacht. 😀

  20. Origineel geplaatst door Farid
    Overuidelijk geen kennis van zaken jij. Als jatten een argument is om een bedrijf kapot te maken, behoort Apple ook tot de doelgroep. Of vind je het feit dat Apple in zijn nieuwste iOS ook ineens widgets gebruikt zoals Android al sinds het begin doet, niet jatten?

    Waar zie jij widgets in iOS5? Ik zie ze niet.

  21. Apple heeft het al jaren geleden aangevraagd. Ik denk dat apple het nog niet heetft toegepast omdat ze anders al direct problemen gingen krijgen met android of google. Wat ik ook denk dus is dat google dit idee zelf heeft kunnen gestolen hebben. Hoeveel jaar bestaat die techniek al op hun toestellen? voila

  22. Origineel geplaatst door Farid
    Overuidelijk geen kennis van zaken jij. Als jatten een argument is om een bedrijf kapot te maken, behoort Apple ook tot de doelgroep. Of vind je het feit dat Apple in zijn nieuwste iOS ook ineens widgets gebruikt zoals Android al sinds het begin doet, niet jatten?

    eh. widgets van apple bestaan al veel langer dan android. zit namelijk al jaren in OSX. En apple jat niet, maar koopt gewoon de bedrijven met ideeën op. op een nette manier dus.

  23. Te kinderachtig weer…

    Stel dat autofabrikanten dit zouden doen, denk aan:
    Ford: wij hebben patent op een cirkelvormig object in de auto waarmee door een draaiende beweging de richting van de auto bepaald kan worden. Dit is al zo sinds de A-Ford.
    We gaan nu Peugeot, VW, Mercedes etc. aanklagen en dwingen om licenties te betalen…

  24. @Misterx25: Waarom krijg jij een hekel aan een bedrijf dat zijn uitvindingen beschermd?
    Het is nog helemaaal niet duidelijk of bovengenoemde patent in de zaken gebruikt is of gebruikt zal worden!

    Origineel geplaatst door Marcel
    Apple kan beter haar tijd steken in het innoveren en eens met een nieuwe iPhone komen die beter is dan welke smartphone dan ook. Want dat is ze niet meer gelukt sinds de eerste iPhone.

    Wat hebben ze volgens jou dan met de introductie van de iPhone en iPad gedaan dan? Was er voor de iPhone al een telefoon dat op deze manier functioneerde? Was er voor de iPad al een tablet dat op deze manier functioneerde?

  25. Hoe vaak heb je vroeger niet per ongeluk iemand gebeld doordat de telefoon in je zak ging bellen, of werd je zelf gebeld?
    Apple heeft dit heel vernuftig opgelost met slide to unlock. Er zijn tal van andere mogelijkheden, drie vingers op drie rondjes op het scherm, etc etc. Dus waarom dan jatten van Apple? Verzin zelf iets of betaal voor het idee van iemand anders.
    Door jatten smoor je alle innovatie, iedereen wacht op een leuk idee en kopieert dat vervolgens.

    En ja, Apple gebruikt tegen betaling ook patenten van anderen!

  26. Apple komt in 2012 weer met iets heel nieuws. Dan kunnen alle andere fabrikanten er weer mooi achteraan lopen. Overigens, de iPhone 4S is een tussenmodel smartphone. De volgende generatie iPhones zal weer lichtjaren verwijderd zijn van de huidige generatie iPhones! Vergelijken met andere fabrikanten doet Apple niet en heeft ook geen zin, want dat is apples met peren vergelijken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.