Reacties voor: Patent voor digitale concertkaartjes op de iPhone: Concert Ticket +

Apple werkt aan een uitgebreid digitaal concertkaartjes systeem, blijkt uit een patent waarover Patently Apple schrijft. Hierbij wordt onder meer NFC gebruikt als techniek om kaartjes te kopen en uit te lezen.
Elger van der Wel -

Reacties: 12 reacties

  1. Ik zat te denken. Apple wil graag dat jailbreaking crimineel wordt. Illegaal in iedergeval.

    Krijgt apple dan niet uiteindelijk zijn zin als hij de iphone als een betaal/beveiligingsapparaat neerzet?

    Het lijkt mij dat je met een gejailbreakte iphone in dit opzicht leuke trucjes uit kan halen.

    Ik heb zelf een gejailbreakte iphone en zou hem nooooit op zo’n manier misbruiken…
    hmm ok gratis met GVB(trash) dan.

  2. Origineel geplaatst door Lesley Declercq
    Het lijkt mij dat je met een gejailbreakte iphone in dit opzicht leuke trucjes uit kan halen.

    dan moet apple goede beveiliging erop zetten want anders kan het inderdaad fout aflopen

  3. apple pakt het goed wanneer dit een succes zal worden zullen er meerdere bedrijven gebruik van maken om via iphone toegang te krijgen tot een product.. dus je zal de stickertje van iphone/ipod niet alleen bij geluid systemen zien maar ook buiten de deur 🙂

  4. Zolang het bij een concert blijft vind ik het ok. Het moet niet bij een festival komen aangezien ik daar geen iPhone naartoe neem :”D

  5. Het ziet er allemaal wel leuk uit enzo.. Maar vinden jullie ook niet dat Apple echt overal patent op vraagt? Vorige keer las ik ook al: “Apple vraagt patent aan” enzovoort.. Beetje vreemd toch? Maar ik moet toegeven ze zijn wel goed! Nu nog een systeem waarmee je de zonewering mee kan beheersen haha

  6. Mocht dit komen, dan zal het wel weer “US-Only” zijn….

  7. Ik doe telkens iets soortgelijks als ik naar de film ga, ik boek mijn tickets online en gebruik de iPhone als toegangsbewijs, daar staat dan het toegangsbewijs op die ik naar mijn toestel laat mailen, maar om zulke service echt in gebruik te nemen zoals Apple tracht door te drukken, dat vind ik een beetje TE.
    Ik vind dat Apple echt zich op alle markten tracht door te forceren zodat de consument bijna niet anders kan om voor een iPhone te kiezen, zeker als andere toestelbouwers uit de wind gezet worden door zulke handelspraktijken. Apple’s droom is een monopolie bekomen en als een van de weinigen een concurentieslag overleven.

  8. Ben het wel eens met wat @Runaque zegt. Heel erg apart eigenlijk dat Apple zich met zoiets dergelijks bezig houdt, niet bepaald hun core business zou ik zeggen.

    Dit zou wellicht ook belemmering kunnen zijn voor bedrijven die zich daadwerkelijk met dit soort dingen bezig houden, waar het verkopen van tickets dus wel gewoon hun core business is.

    Ook dit is weer een bewijs dat het zogenaamd patenteren van ‘technieken’ een beetje uit de hand aan het lopen is. Eerst patent voor een zilvere omranding van de iPhone en nu dit.

  9. Dit is typisch zo’n patent wat alleen maar is aangevraagd zodat hun het patent hebben, het lijkt (een beetje) vreemd, maar zo gaat dat nou eenmaal, dat doen alle grote bedrijven. Als ze toch een origineel idee hebben wat nog niet gepatenteerd is, waarom dan niet patenteren.

    Al is het natuurlijk niet echt een “nette” manier van werken.

  10. @runaque: werkt dat goed, dat de scanner van de bios de barcode van je screen leest? Ik overwoog het verleden week, maar durfde het niet aan. Stel je voor dat er een straling bij zit die m’n i-phone verziekt….

  11. De rabobank was een jaar of 8 al bezig met deze techniek. Chip in gsm chip in poster, telefoon er langs halen, bevestigen en kaartje is besteld. Gsm is ook toegangsbewijs. gaat heel ver dj kon toen al Zien door dezelfde chip welke muZiek hij moest draaien omdat hij kon zien welke mensen er op de dansvloer staan en welke nummers ze mooi vinden. Zijn er genoeg mensen met dezelfde smaak, ziet hij nummers stijgen in zijn live chart. Etc etc etc.

    Over veiligheid kan ik kort zijn, de bankovervallers van toen zijn de skimmers
    Van nu.

  12. De filosofie van Apple is volgens mij dat voor het laten werken van ‘techniek’ geen technische kennis nodig moet zijn: de gebruiker moet er alleen gemak van hebben, heel intuitief. Verregaande integratie van systemen die vloeiend in elkaar overlopen zonder dat wij daar iets van merken. In die zin zijn dit soort patenten prima te begrijpen. Ik kan niet wachten om in het OV in te checken met mijn iPhone, nadat ik in de OV -App reistegoed heb aangeschaft (of zelfs op rekening via mijn provider).
    Daarom is naar mijn idee een muziek-album op een Mac ook geen map mp3’tjes maar iets wat je in itunes afspeelt, en een fotoalbum geen map jpeg’s maar een boek dat je in iPhoto opent, etc.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.