Reacties voor: Patent van Apple: geef meekijkers op de iPhone geen kans

De kijkhoek van de iPhone en iPod touch kan de gebruiker zelf aanpassen om meekijkers geen kans te geven. Dat suggereert een in 2009 ingediend patent van Apple.
Bart Breij -

Reacties: 23 reacties

  1. klinkt wel erg ingewikkeld, des al niet te min, zou het wel een interessanten optie zijn voor de iphone ivm privacy inderdaad

  2. Lijkt me een beetje nutteloos. Leuk allemaal hoor die extra opties, maar lees dan gewoon niet je mail in de trein.

  3. Maar werkt het ook op een gebogen scherm?:P

  4. Maar werkt het ook op een gebogen scherm?:P

  5. Kijk, dát zou nou een handig, nuttig technisch snufje. Het voorbeeld van de trein ken ik maar al te goed, onbegrijpelijk. Wanneer de iPhone met deze “gadget” wordt uitgerust weet ik zéker dat ik altijd een iPhone blijf gebruiken!

  6. Goede ontwikkeling hoop dat gauw komt. Denk wel dat je batterij sneller erdoor leeg is

  7. Dit gaat natuurlijk volledig in lijn met betalen via je telefoon. Betaal apps die automatisch de privacy modus aanzetten als je je wachtwoord invoert. Slim maar de techniek is niet innovatief. De pinautomaat gebruikt dit principe al jaren.

  8. Origineel geplaatst door Ruben
    Maar werkt het ook op een gebogen scherm?:P

    De iPod Nano op de tekening heeft ook een gebogen scherm, dus hoogstwaarschijnlijk wel.

  9. Origineel geplaatst door Walter
    Lijkt me een beetje nutteloos. Leuk allemaal hoor die extra opties, maar lees dan gewoon niet je mail in de trein.

    En wat nu als je een smsje naar een vriendin wilt sturen en er zit de hele tijd iemand naar je scherm te turen?

  10. @Walter: Het is nuteloos omdat je iets kan doen wat je anders noodgedwongen moet laten (mail in de trein lezen) ?

    Je spreekt jezelf wel erg tegen hier.

  11. @Crippless: Dan vraag je die persoon beleefd of hij of zij even niet zo onbeleefd wil doen en zijn ogen van je scherm wil halen. 😉

  12. Zeker goeie ontwikkeling! Ik hoop echt dat hij in ieder geval in de 6e iPhone zit!

  13. Je zou die gluurders ook een elleboogje kunnen geven natuurlijk, veel effectiever 😛

  14. het is geen iPod Nano maar iPod Classic…

  15. Origineel geplaatst door Vinay
    Origineel geplaatst door RubenMaar werkt het ook op een gebogen scherm?:PDe iPod Nano op de tekening heeft ook een gebogen scherm, dus hoogstwaarschijnlijk wel.

    Dat is niet echt de nano op de tekening hoor dat is een ander bericht maar goed de nano zo rond vind ik geen gezicht dus hopelijk komt dat niet naar de iphone??

  16. Hebben we eindelijk IPS schermen in de iphones/ipads/macs die vanaf elke hoek hetzelfde blijven,
    komen ze met privacy schermen, waarvoor je (na instellen) in de “sweet-spot” moet zitten om je scherm af te kunnen lezen…..

    raar hoor.

  17. Dan kunnen mijn vrienden niet meer mee kijken tijdens gamen 🙁

  18. Origineel geplaatst door perry
    Origineel geplaatst door VinayOrigineel geplaatst door RubenMaar werkt het ook op een gebogen scherm?:PDe iPod Nano op de tekening heeft ook een gebogen scherm, dus hoogstwaarschijnlijk wel.Dat is niet echt de nano op de tekening hoor dat is een ander bericht maar goed de nano zo rond vind ik geen gezicht dus hopelijk komt dat niet naar de iphone??

    De iPod Nano in de patenttekening is slechts gebruikt als voorbeeld. In het patent meldt Apple dat het naast LCD-schermen, ook kan werken bij OLED en andere schermen. Ook het formaat van het scherm maakt niet uit. Naast de iPhone zou de techniek ook geïmplementeerd kunnen worden op de iPad en de Macbook. Het is niet bekend of we de privéstand gaan terugzien op de volgende iPhone.

  19. dit soort techniek wordt allang toegepast op de schermen van pin-automaten in heel Nederland

  20. @Crippless:
    Wat boeit dat nou, als je iets te verbergen hebt sms haar dan thuis, of spreek diegene aan die op je scherm tuurt. Desnoods draai je je om of loop je weg..

  21. Dit systeem wordt helemaal nog nergens toegepast. Dit systeem kan namelijk de kijkhoek veranderen! Zou wel makkelijk zijn dat als je een wachtwoord intypt hij automatisch op die privacy stand gaat :p

  22. Mensen moeten echt eens beter artikelen gaan lezen. Voordeel van deze technologie is dat het aanpasbaar is; dwz (voor de downers onder ons) dat je zelf in kan stellen hoe groot dat die hoek is en wie er dus mee kan kijken. Dus nee; deze techniek wordt niet toegepast op pinautomaten en nee het is niet raar dat ze moeite hebben gedaan het scherm tot nu toe een zo breed mogelijke kijkhoek te geven om het nu te veranderen aangezien ze dat niet doen!!

  23. Eindelijk ongestoord porno kijken in de trein.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.