Siri Remote bedienen

Reacties voor: Apple denkt aan een slimme afstandsbediening met Touch ID: zit jij erop te wachten?

Een nieuw aan Apple toegewezen patent laat zien dat het bedrijf denkt aan een slimme afstandsbediening met Touch ID. Waarvoor zou je dat kunnen gebruiken en zit jij erop te wachten?
Daniel Vischjager -

Reacties: 12 reacties

  1. Credits kopen voor spelletjes/in-app aankopen/nieuwste film releases?

  2. Lijkt mij wel prima. Vooral om het gemak bij het aankoopproces.

  3. Geen idee waarom. Waar ze aan zouden moeten denken is een AirTag in de afstandsbediening is veel intresanter.

  4. Origineel geplaatst door Peter
    Lijkt mij wel prima. Vooral om het gemak bij het aankoopproces.

    Ik denk dat menig ATV bezitter ook een iPhone heeft. Een aankoop accorderen via de iPhone van de ATV eigenaar, dan wel de ouders indien het een kind betreft, klinkt veel eenvoudiger. Laat die afstandbediening maar lekker goedkoop.

  5. Shoppen via de TV. Waarom niet? Ik heb Larry Ellison (Oracle) een jaar of 30 geleden hier al eens een demo van zien geven. Gaat komen.
    De Amazon app op de Apple TV en betalen met je vingerafdruk.

  6. Is touch aangeven welke gebruiker gebruik maakt van de Apple TV? Kan toch geen kwaad.

  7. Maakt toch niet uit. Je hoeft die optie niet in te schakelen.

  8. Ik zit vooral te wachten op een afstandsbediening die praktisch is. Na de rampzalige voorganger van de tweede generatie Siri remote, blijkt deze laatste, voor mij toch, redelijk onpraktisch aanvoelen. Toen ik deze voor het eerst in mijn handen had voelde hij echt aangenamer aan. De ervaring leert mij echter dat ik deze remote dankzij zijn nog steeds kleine formaat dikwijls moet “zoeken” tijdens het kijken van een film itt het “normaal standaard” formaat die andere remote’s hebben. Ook (echter niet altijd) blijft de melding die verschijnt tijdens je film dat de “verbinding verbroken” werd regelmatig terugkeren en deze melding wordt dan onmiddellijk gevolgd door “verbonden”…
    Niet zo bijzonder erg als dit sporadisch gebeurt, maar dit gebeurt dus veel meer dan sporadisch…
    Hier ook alle raad en tips al voor uitgeprobeerd, zonder resultaat.
    En als je dan zoekt naar je remote kan ik de keren niet tellen dat ik per ongeluk op de Siri zijknop duw waardoor je film onderbroken wordt. Apple onderscheidt zich van de concurrentie door innovatie en kwaliteit op vele vlakken echter is een zijdelings gepositioneerde knop op een remote volgens mij vragen om inefficiëntie wat gebruik betreft.
    Dus vooraleer de Touch ID te implementeren zie ik liever een grotere remote zonder zijknoppen die ik gemakkelijk kan gebruiken. Net zoals de Apple TV (+), waar bijvoorbeeld vele Engelstalige films in België aan de Nederlandstalige klanten met Franse titels aangeboden/verkocht worden (“Les crimes de Grindelwald” “It – ça” “Conjuring: Les dossiers Warren”…), dient Apple hier volgens mij nog vele verbeteringen door te voeren.

  9. Google en Amazon zijn hier geen optie, dus zit echt wel te wachten op Apple HomeKit accessoires ja 😉.

  10. Er zal weL weer een nieuwe Apple TV aankomen in 2022…..

  11. Ljkt me wel vrij handig ja voor aankopen van apps, touch id toegang tot je wachtwoorden, toekomstig gebruik van meerdere accounts?

  12. Lijkt mij echt een goede toevoeging! Ben nu handmatig van account op Apple TV aan het wisselen. Wat een gedoe, of beter, drama is dat zeg. Heb op het ene iCloud account Apple TV + aangeschaft, maar op het hoofdaccount staan mijn HomeKit. Is zeer tijdrovend om te wisselen. Ongetwijfeld zal dat sneller kunnen maar iedere keer dat ik het doe, is het zoveel gedoe dat ik het nauwelijks nog doe. Touch ID zou zo volgens mij veel sneller werken! A.s.a.p. please.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.