Reacties voor: Zo had multitasking op de iPad er ook uit kunnen zien

Twee apps tegelijkertijd gebruiken op je iPad: het is vanaf iOS 9 mogelijk, maar Apple had ooit heel andere plannen voor de multitaskoptie. Een patent laat zien hoe multitasking er volgens Apple in 2011 zou gaan uitzien.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 8 reacties

  1. Wellicht te complex en koste het teveel rekenkracht, geheugen en batterijverbruik.

  2. Bovendien vind ik het lang zo mooi niet als de oplossing waar ze nu mee gaan komen.

  3. Deze oplossing is op de iPad prima
    Op de iPhone hadden ze beter ReachApp uit de jb (sorry: gevangenis-omzeil) wereld kunnen lenen, naast de andere daaruit geleende iOS9 functies

  4. Wel mooi aan de ios 9 beta: je kan een video vanuit safari naar je homescreen plaatsen,zodat je een andere app gebruiken kan terwijl je de video kijkt!

  5. De multitaskbalk onderin met kleine icoontjes lijkt nog heel erg op multitasking zoals dat t/m iOS 6 werkte.

    Misschien is de verklaring wel simpelweg dat dit patent nog onder verantwoordelijkheid van Scott Forstall is ingediend (immers in 2011), en daarom met hem in ongenade is gevallen…

    Los van mooi of niet mooi, iOS 6 UI stijl etc. zou dit wel een veel krachtiger en veelzijdiger vorm van multitasking zijn geweest, die de claim dat ‘meerdere’ apps tegelijk op de voorgrond draaien wèl waarmaakt (waar iOS 9 je tot precies twee beperkt). Ook wordt slimmer van de mogelijkheid gebruik gemaakt app schermen te laten overlappen, een verworvenheid van klassieke multiwindow multitasking OSsen die in de quasi-innovatieve splitscreen gimmick van iOS/OS X verloren is gegaan. Alleen PiP komt een beetje in de buurt, maar ook met flinke beperkingen.

    Dat aan hardware-eisen wijten is echt klinkklare flauwekul, zelfs het goedkoopste Linux (of – o gruwel – XP) netbookje bood jaren geleden al volwaardige multiwindow multitasking op een kleiner scherm en heel wat mindere hardware dan zelfs de iPad mini 2/3 nu heeft voor een heel beperkte splitscreen ervaring…

  6. Origineel geplaatst door Pieter: Wel mooi aan de ios 9 beta: je kan een video vanuit safari naar je homescreen plaatsen,zodat je een andere app gebruiken kan terwijl je de video kijkt!

    Alleen voor saaie films dan? Mij ontgaat het nut even van een app gebruiken terwijl je een video kijkt.

  7. Origineel geplaatst door Ton

    Origineel geplaatst door Pieter: Wel mooi aan de ios 9 beta: je kan een video vanuit safari naar je homescreen plaatsen,zodat je een andere app gebruiken kan terwijl je de video kijkt!

    Alleen voor saaie films dan? Mij ontgaat het nut even van een app gebruiken terwijl je een video kijkt.

    Ja, ik begreep het eerst ook niet helemaal. Maar een splitview werkt natuurlijk alleen horizontaal, dus heb je daar bij video’s niets aan. Dan is het wel handig als je iets wilt bekijken zonder dat je een deel van je scherm wilt opofferen voor een onbruikbare achtergrond. Ik vond dat voorbeeld van een sportuitzending wel goed. Je kunt dan blijven luisteren en af en toe even kijken, zonder dat je meteen alles andere moet laten liggen.

    Ik denk dat het belangrijk is dat Apple weer meer van dat soort hebbedingen erin gaat bouwen. Juist op OS X ben ik altijd versteld geweest van het feit dat veel dingen goed doordacht waren en er altijd wel een oplossing voor iets te vinden was, als je specifiek iets nodig had. Deze grenzen beginnen nu op iOS te vervagen met deze nieuwe toevoegingen voor multitasking en het feit dat apps nu over elkaar heen kunnen worden geopend, zonder dat je constant van app naar app moet springen. Het maakt het gebruik gewoon een stuk vloeiender.

  8. Origineel geplaatst door Pieter: Wel mooi aan de ios 9 beta: je kan een video vanuit safari naar je homescreen plaatsen,zodat je een andere app gebruiken kan terwijl je de video kijkt!

    Ook op iPhone?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.