Reacties voor: ‘Apple werkt aan offline versie van Siri’

Voor de momenten dat je niet online bent
Apple denkt na over een offline versie van Siri. Momenteel vereist Siri nog een actieve internetverbinding, zelfs voor simpele vragen en opdrachten zoals het zetten van een timer.
Lees het complete artikel → ‘Apple werkt aan offline versie van Siri’
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Siri is zoveel zwakkere spraak assistent als je het vergelijkt met Amazon Alexa en Google assistent. Ik heb inmiddels behoorlijk wat ervaring met die twee laatste. Siri legt het helaas op heel veel fronten af en ik vraag me af of Apple de strijd al verloren heeft. Vooral op het gebied van integratie en skills loopt Siri mijlen ver achter …

  2. Offline of Online digitale assistent staat gewoon uit

  3. Hopelijk wordt Siri daarmee ook een stuk sneller. Want soms duurt het best lang voordat je opdracht wordt uitgevoerd. Helemaal via de Apple Watch duurt het vaak te lang.

  4. Muziek bedienen via een off-line SIRI zou dan een heel stuk sneller moeten gaan dan nu het geval is. Vooral het selecteren van een playlist in de wagen via SIRI duurt soms redelijk lang.
    Ook handig als je gaat wandelen in gebieden waar geen 4G dekking is, nu moet je iedere keer de telefoon uithalen wat sneller gaat dan op SIRI te wachten.

  5. Lijkt me zeer wenselijk dat opdrachten waarbij geen internetconnectie nodig is ook gewoon zonder tussenkomst van servers uitgevoerd worden. Dat zal het een stuk versnellen! Gauw uitwerken, had al vanaf het begin zo moeten zijn!

  6. Zou mooi zijn als dit dan ook voor de Apple Watch opgaat; dat ook zonder connectie met mijn iPhone ik met spraak muziek en timers kan bedienen…

  7. Het zou fijn zijn als Siri consequent was. Ik gebruik het vaak om mijn via Woning gekoppelde Hue lampen aan te zetten. De ene keer doet Siri mijn eettafellampen aan en andere keer gaat Siri op zoek naar een (eet)restaurant 🙄 en dan heb ik het nog niet eens over wanneer je iemand wilt bellen…

    • @Arjen: Maak een scene “Aan tafel”. en je probleem is verholpen. Siri gaat “aan tafel” nooit verwarren met de vraag om “iets met eten” te zoeken.

  8. Begrijp niet dat de functies die op het toestel worden uitgevoerd (volume/muziek/schermhelderheid/WiFi/Bluetooth etc) al niet op het toestel worden uitgevoerd. Ik snap dat de “ontcijfering” van de spraakcommando’s moeten worden gedaan met een speciale code maar dit zou toch al ingebakken moeten zijn.

  9. @sdfgdfgsdfg: daar is inderdaad wel een goeie v.w.b Hue maar dat neemt niet weg dat Siri vaak opdrachten wel goed uit voert en later met exact dezelfde opdracht en dan begrijpt Siri je niet. Voorbeeld als ik mijn vriendin bel. Meestal belt Siri haar op maar vaak is het ook: wie wil je bellen? Terwijl mijn opdracht er goed boven staat. Dus Siri heeft mij goed verstaan! Dat is voor mij wel een irritatie factortje 😏

  10. Origineel geplaatst door dlo
    Siri is zoveel zwakkere spraak assistent als je het vergelijkt met Amazon Alexa en Google assistent. Ik heb inmiddels behoorlijk wat ervaring met die twee laatste. Siri legt het helaas op heel veel fronten af en ik vraag me af of Apple de strijd al verloren heeft. Vooral op het gebied van integratie en skills loopt Siri mijlen ver achter …

    Ligt eraan waar je behoefte aan hebt. Ik hecht meer waarde aan privacy en dan scoort Siri beter dan die 2 die jij benoemd.

    Maar jij hebt ervaring met Google en Alexa, kunnen die offline taken uitvoeren?

  11. Heb zelf 2x Amazon Echo’s in huis, alsmede 2x Google Home Mini’s.

    Beide werken offline niet. Sorry maar ik vind echt dat een keus zou moeten komen bij Siri. Ik wil Siri namelijk volledige cloud rechten geven zodat we eindelijk eens een goed geïntegreerde assistant bij ons kunnen dragen als iOS gebruikers.

    Wie is Apple om voor iedereen te beslissen dat we vanwege privacy allemaal hetzelfde willen.

    Mij boeit het persoonlijk niet of Apple mijn data heeft of niet. Aan het eind van de dag, kan de overheid toch met ons meelezen/meeluisteren/meekijken.

    Dat offline gebruiken van Siri, is echt zonde van de processor kracht op je iPhone/iPad etc.

    Wij zijn lopende server-parken voor Apple op deze manier.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.