Reacties voor: Nieuw Apple-patent beschrijft drukgevoelige Touch ID-knop

Wil Apple de Touch ID-knop drukgevoelig maken? Een nieuw patent omschrijft een techniek waardoor de knop kan meten hoe hard je drukt, zodat je bijvoorbeeld direct een app kunt openen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Dus ze zijn niet van plan de homeknop te verwijderen?! Valt me een beetje tegen hoor!

  2. Origineel geplaatst door Eric
    Dus ze zijn niet van plan de homeknop te verwijderen?! Valt me een beetje tegen hoor!

    Want?

  3. Die home knop gaat nu al mee (mits enkele aanpassingen) sinds de originele (eerste) iPhone! Het is een echt kenmerk, dat ronde knopje onderaan… Ik zou het jammer vinden moest het verdwijnen!

  4. Wat haat ik die homeknop indrukken (door dat klik geluid, net als hun trackpads ~_~)!! Gelukkig met jailbreak tweak virtualhome hoef je er never niet op de drukken. Veel fijnere gebruikerservaring. Dus mijn hoofd onploft als die bij de i7 erbij zit :|!

  5. @Gabor: Hij mag wel blijven, maar dan wel geïntrigeerd in het scherm. Zijn we ook van die grote randen boven en onder af.

  6. Heerlijk vind ik dat, een fysieke knop. Je weet altijd waar ie zit en je voelt precies wanneer je hem indrukt. Wel vind ik ze in de iPhone 6 en nieuwer wel minder, omdat ze minder ‘zompig’ zijn en minder diep ingedrukt kunnen worden.

  7. @Corryworst: Ik denk dat het idee daarachter een lagere kans is dat er stof in komt en dat het stukgaat (minder wear & tear in general). Plus, dan bespaar je weer ruimte in de dikte.

  8. Origineel geplaatst door Oscar
    Dus mijn hoofd onploft als die bij de i7 erbij zit :|!

    Met 1 druk op de (home) knop?? 😂

  9. @Gabor: want die neemt veel plaats in. Laat hem weg en je kan een groter display inbouwen zonder dat het toestel groter wordt.

  10. @Tokke: Ze moeten daaronder in die zwarte balk bij de homeknop een tweede dispay integreren. In dat display kunnen notificaties afgebeeld worden. En de energie die daarvoor nodig is is maar een fractie van het hele display.

  11. Hard indrukken en de camera app opent.
    Lijkt me wel wat!!

  12. Origineel geplaatst door Rob
    @Tokke: Ze moeten daaronder in die zwarte balk bij de homeknop een tweede dispay integreren. In dat display kunnen notificaties afgebeeld worden. En de energie die daarvoor nodig is is maar een fractie van het hele display.

    Dit is nou bij uitstek iets wat je bij de iPhone niet hoeft te verwachten. Misschien dat Android-toestellen meer jouw ding zijn?

    Origineel geplaatst door Corryworst
    Heerlijk vind ik dat, een fysieke knop. Je weet altijd waar ie zit en je voelt precies wanneer je hem indrukt. Wel vind ik ze in de iPhone 6 en nieuwer wel minder, omdat ze minder ‘zompig’ zijn en minder diep ingedrukt kunnen worden.

    Helemaal mee eens. De homeknop is nou juist iets wat ik absoluut fijn vind aan de iPhone. Ik heb een BlackBerry Z10 gehad en ik miste toch echt die fysieke macht over het toestel. De nieuwe MacBooks hebben nu zo’n ‘force touch’-trackpad met een haptische feedback en ik vind het drie keer niks. Er gaat niks boven een echte knop.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.