Patch-horlogebandje voor gewone horloges

Patch maakt je traditionele horloge slimmer

Met Patch kun je een traditioneel, analoog horloge slimme functies geven. Alle functies zoals fitnesstracking zitten verwerkt in het lederen of nylon bandje.

We snappen dat je je dure Zwitserse horloge niet aan de kant wilt leggen voor een smartwatch. Om je ene pols een duur horloge en om je andere pols een plastic fitnessarmband, ziet er ook niet uit. Vandaar dat er steeds meer oplossingen komen om de functionaliteit van een smartwatch of fitnesstracker in het horlogebandje te stoppen. Kun je alsnog je mooie horloge blijven dragen én meedoen met de wearables-hype. Patch is de nieuwste kanshebber om je bestaande horloge slimmer te maken door functies in het bandje te verstoppen. Via Kickstarter kun je je achter het idee scharen.

Patch-horlogebandje voor gewone horloges

Patch maakt je traditionele horloge slim

De Patch is een horlogebandje in de formaten 18mm, 20mm, 22mm en 24mm. Het bandje functioneert helemaal los van het horloge zelf en het maakt dus niet uit welk uurwerk je hebt: analoog, digitaal, met batterijvoeding of handmatig opwinden. De Patch-bandjes meten je fitnessactiviteiten, trillen als er een notificatie binnenkomt en bieden je de mogelijkheid om je telefoon te bedienen met handbewegingen.

Eén pluspunt heeft de Patch in ieder geval ten opzichte van gangbare smartwatches zoals de Apple Watch: je hoeft niet dagelijks op te laden. In de Patch zit een knoopcelbatterij, die drie maanden meegaat. Je zult dus viermaal per jaar een nieuwe batterij moeten plaatsen.

Patch-horlogebandje: interne techniek

Zie je zo’n horlogebandje wel zitten, dan kun je vrij goedkoop investeren via Kickstarter. Voor $49 sta je achter het nylon bandje en voor $62 doe je mee voor het lederen bandje. In juni 2017 moeten de eerste exemplaren verzonden worden naar de deelnemers. De makers van Patch hebben nog geen track record op Kickstarter dus hou er (zoals altijd op Kickstarter) rekening mee dat er uiteindelijk niets van terechtkomt. Gelukkig is het investeringsbedrag vrij laag. Met nog een paar dagen te gaan is het wel de vraag of deze Singaporese ondernemers het halen.

Patch-bandje: twee kleuren leer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2016, 11:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, horlogebandje, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.