Reacties voor: Pastebot: stille audiotrack verboden door Apple

Je mag als app-ontwikkelaar geen stille audiotrack afspelen op de achtergrond. Daar kwamen de makers van Pastebot achter toen ze dat als oplossing voor multitasking verzonnen.
Lees het complete artikel → Pastebot: stille audiotrack verboden door Apple
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Dalijk mag je niks meer in je app zetten of Apple wijst het af

  2. *zucht*

    Apple met hun nonsens-regeltjes.

  3. Gelukkig dat Apple dit verbied. Weer zo’n ding dat je batterij leegtrekt zonder dat de gebruiker beseft hoe dat komt.

  4. Ik denk dat de gebruiker dit wel door kan hebben, waarschijnlijk zal er wel een “play” icoontje in de statusbalk verschijnen.

    Toch wel leuk bedacht van de ontwikkelaar, jammer dat het afgewezen werd.

  5. Nee, is geen nonsens-regeltje.

    Ze gebruiken een truuk om dit te bereiken. Ze gebruiken de API’s op een manier waarvoor deze niet bedoeld is.

    Als er straks meer apps deze truuk zouden gebruiken, en Apple wijzigt de API implementatie dan krijgt Apple de schuld omdat een hoop apps opeens niet meer goed werken.

  6. Zou ook lekker zijn als je naar muziek aan het luisteren bent en ondertussen even iets wilt kopiëren….

  7. Dit is maar een voorbeeld van de creativiteit die ontwikkelaars moeten toepassen om de beperkingen van iOS 4 te omzeilen. Denk dat er nog wel van die pogingen ondernomen zullen worden. Gelukkig bestaat er voor de echte ‘geeks’ onder ons zoiets als een jailbreak.

  8. Ik vind het wel een mooie oplossing, op z’n minst creatief.
    Kan er ook wel in komen dat Apple het afwijst. Ze moeten ergens een grens stellen.
    Ik denk dat de huidige oplossing van de Pastebod ontwikkelaars slim is.

  9. [Sarcasm]Nee, ik denk dat ze ons opzettelijk in de zeik nemen.[/Sarcasm]

  10. Maar zoiets gaat toch ook niet werken; als je dan muziek wilt gaan afspelen via de iPod gedeelte – zou dat Pastebot weer gaan uitzetten….
    Of als je al muziek hebt spelen en je zet dan Pastebot aan; gaat in één keer je muziek uit…en je begrijpt maar niet waarom.

    Ik neem tenminste aan dat er maar één audiokanaal gebruikt kan worden…

    Of zie ik dit verkeerd…?

  11. Stel je voor dat meer apps dit gaan doen.

    Dan sluit de ene app de andere app af. Lekker. Tevens, zoals genoemd, ben je je achtergrondmuziek kwijt na het opstarten van dit soort apps. En… het trekt onnodig je batterij leeg. Het ergste… Je zult niet weten welke app de schuldige is omdat meerdere apps hier gebruik van maken.

    Deze keer bedankt ik Apple voor het verwijderen (van deze versie).

  12. Omdat clipboard sharing een systeemfunctie is verwacht je van Apple iets meer coöperatief meewerken.
    Dus dat VP Software Engineering Scott Forstal zegt: “hey Guys, hier gaan we nu eens de best denkbare API voor leveren waar Android alleen van kan dromen.
    Nou niks dus – maar hij heeft intussen wel tijd om de VIP uit te hangen in de nieuwe AppleStore in Covent Garden.

  13. Volkomen logisch dat Apple dit niet toestaat, denk even door voor je boe roept kinders!

  14. Een stil audio bestand zal amper iets verbruiken. Dit is waarschijnlijk een bestand met een zeer lage bitrate waardoor de cpu niet of amper belast wordt.

  15. Hebben ze eindelijk een echte goede nieuwe optie, word die ook al weer af gekeurt bij apple, soms snap ik niet waarom apple zo kritisch is, die opties die ontwikkelaars maken zijn gewoon goed, er is al een cydia app waarmee je dingen selecteert en dan heb je veel opties zoals vertalen, twitteren, opzoeken op wikipedia en dat is al zo handig.

  16. Ze hebben een hoop pech met die top applicatie gehad. Eerder werden ze ook al aangeklaagd vanwege de 2 oogjes (die bij elke tapbots app aanwezig zijn) die teveel zouden lijken op een logo van een bedrijf oid. Toen hebben ze vanwege de hoge juridische kosten maar de oogjes verwijderd. Erg sneu allemaal nu ik dit weer zo lees.

  17. Voor de mensen die vragen of je dan ook je iPod kan gebruiken als deze app op de achtergrond draait, ja dat kan, zoals je kan lezen in de comments op het originele bericht. Ze hebben het zo gemaakt dat ze los van de iPod functies (play, pauze, etc.) werken. Dus dan kan je ook gewoon je iPod of spotify gebruiken.

  18. Wederom fail van apple. Meaning dat dat multitasken dus voor geen meter werkt. Daarnaast dom dat zo’n paste functie er niet standaard inzit.

  19. Origineel geplaatst door erwin roossien
    Wederom fail van apple. Meaning dat dat multitasken dus voor geen meter werkt. Daarnaast dom dat zo’n paste functie er niet standaard inzit.

    Fail van erwin roossien bedoel je?! Er zit standaard een paste functie in de iPhone.

  20. JB voor geeks? echt niet! voor newbies bedoel je die denken dat ze alles missen 😉

  21. De oplossing is veel simpeler: applicatie gewoon in Cydia zetten in plaats van de “App Store”. Apple lijkt wel de Gestapo van de smartphones…

  22. Die stille audiotrack afspelen is niet eens zo’n hele unieke oplossing van het probleem; veel apps in de appstore maken er gebruik van om de ‘standby’ functie te omzeilen (bijvoorbeeld bij gps-tracking). En die apps zijn wel gewoon toegelaten.

  23. Origineel geplaatst door mapmap
    Fail van erwin roossien bedoel je?! Er zit standaard een paste functie in de iPhone.

    Nee kneutel, ‘t gaat om netwerk-paste

  24. Origineel geplaatst door mapmap: Gelukkig dat Apple dit verbied. Weer zo’n ding dat je batterij leegtrekt zonder dat de gebruiker beseft hoe dat komt.

    Zou dát de reden zijn? Wat een opluchting dat meneer Steve zich mijn belangen zo aantrekt.

  25. @Tim:

    Het is meer ter bescherming van de gebruiker.
    Misschien jou data bundel oneindig is maar dat is in US niet zo.

    Stel dat een applicatie op de achtergrond een audiobestand streamt en dat jij niks door hebt. Je rekening krijgt dan op den duur wel de klap.

    Dus op zich een hele logische regel

  26. @anoniem: De ontwikkelaar zou wel gek zijn als hij dit audiobestand zou streamen. Dat bestand kan gewoon samen met de applicatie op je iPhone worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld een audiobestand van 1 seconde dat de hele tijd herhaald wordt. Als de iPhone API het toelaat (en dat weet ik niet 100% zeker), kan een applicatie zelfs geluid (en dus ook stilte) afspelen zonder een apart audiobestand.

  27. Origineel geplaatst door anoniem: @Tim:

    Het is meer ter bescherming van de gebruiker.
    Misschien jou data bundel oneindig is maar dat is in US niet zo.

    Stel dat een applicatie op de achtergrond een audiobestand streamt en dat jij niks door hebt. Je rekening krijgt dan op den duur wel de klap.

    Dus op zich een hele logische regel

    Ja maar het gaat dus NIET om een stream,het gaat om een audiobestand dat in de IPA zelf staat…

  28. Volgens Tapbots (de ontwikkelaars van Pastebot) werkt de nieuwe manier ook naadloos, ze hebben nog geen enkele problemen ondervonden. Er treden dus geen enkele problemen op met het gebruik van Pastebot en tegelijkertijd iPod, of Pandora Radio.

    Dat er apps hierdoor ongewild zouden afsluiten, klopt dus niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.