Reacties voor: Passbook in iOS 6 te gebruiken via speciale site

De website PassSource laat je makkelijk een pasje maken voor de applicatie PassBook, zodat je deze alvast kunt uitproberen in iOS 6. Alleen ontwikkelaars kunnen iOS 6 installeren.
Lees het complete artikel → Passbook in iOS 6 te gebruiken via speciale site
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 21 reacties

  1. Oeh! Zo even mijn AH Bonuskaart toevoegen!

  2. Wilde het net melden, maar ziet er wel leuk uit.

  3. Voor de gene die geïnteresseerd zijn om zelf web apps te bouwen met Passbook: https://github.com/tschoffelen/PHP-PKPass

  4. Overigens is het niet mogelijk om een ‘standaard’ barcode te genereren. Of kijk ik er over heen?

  5. @ikPhone: Zo te zien enkel QR, PDF417, Aztec en Text.

  6. Leuk dit, maar er is een groot probleem met dit principe. De standaard kaartlezers in winkels zijn niet geschikt op barcodes van telefoons te lezen.

    Wij hebben hier al verschillende tests mee gedaan bij allerlei soorten winkels, maar alle lezers die we tegenkwamen waren gebruiken lasers die afkaatsen op het scherm.

    Om dit principe te laten werken, zullen de winkels moeten switchen naar op camera gebasseerde lezers of een oplossing moeten vinden om met een laser de barcode van je scherm te kunnen lezen. Aangezien het hier in de AH al gaat om 30 to 40 van die apparaten, gaat de investering niet grappig zijn. En als we het allemaal massaal willen gebruiken, zit de cassiere ook niet te wachten om alle klantenkaart nummers over te typen van een rottig telefoon schermpje.

  7. @Wim Haanstra: zou NFC hier een oplossing voor kunnen zijn?

  8. Je wilt je iPhone toch niet afgeven aan de kassa bij de AH zodat ze je telefoon over de scannen haalt?

    Voor boardingpassen lijkt me dit echt super!!
    Hopelijk komen alle gegevens uit Passbook ook beschikbaar in iCloud. Je zal je telefoon maar verliezen en op een vliegveld staan, dan is het toch handig dat je snel een pc met printer vind en via iCloud alsnog de pass kan uitprinten.

  9. Op een vliegveld is dat helemaal niet nodig! Gewoon met je paspoort, dat je toch bij je hebt, naar de incheckbalie en zij geven je een instapkaart!
    Over een poosje zal de hele papieren instapkaart wel verdwijnen, vermoed ik. Het is toch ook gewoon te koppelen aan mijn paspoort, dat elektronisch gelezen kan worden en al wordt? De dig. Paslezers werken goed, ik heb het twee keer al geprobeerd…

  10. @Bajdo: Als je niets hebt om in te checken, kun je op Schiphol gewoon met je barcode (in je e-mail, sms/mms of bijv. KLM-app) door de douane en door de gate. Geen boardingpass nodig.

    Werkt al jaren naar behoren.

  11. @Rembert Oldenboom: ja maar hier moeten net zoveel aanpassingen voor worden gedaan.

    Het is hoe je het went of keert een dure operatie om dit door te voeren.

  12. Origineel geplaatst door Wim Haanstra
    ken voor de app, die je vervolgens in Passbook kunt gebruiken. Hierdoor kun je alvast de nieuwe

    Met de kortingsactie van Ah, waar je “persoonlijke” aanbiedingen in krijgt kun je gewoon de barcodes bij de appie laten scannen.
    Vele malen gedaan zonder problemen.

  13. Origineel geplaatst door Badjo
    Op een vliegveld is dat helemaal niet nodig! Gewoon met je paspoort, dat je toch bij je hebt, naar de incheckbalie en zij geven je een instapkaart!

    Als ik vlieg maak ik geen gebruik van een incheckbalie.
    Ik scan mijn paspoort in, en vervolgens geef ik mijn bagage af bij een dropoff. Met de KLM-app waar de boardingpass in de vorm van een code in zit en mijn paspoort loop ik langs de douane. Echter heb ik dus al een keer meegemaakt dat ik mijn iPhone in de auto achter had gelaten van degene die me had afgezet. En dan heb je dus echt wel een lastig probleem.

    Het zal toch wel fijn zijn als alles in de iCloud beschikbaar komt. Of dat je met je iCloud account inlogt op een andere iPhone of misschien wel iPad zodat je alsnog de gegevens bij de hand hebt.

  14. Ik heb zelf (als ontwikkelaar) ook al een applicatie gemaakt die serverside passes maakt en signed en werkt prima (tevens remote updaten).

    Overigens kunnen er (basis) geen EAN-barcodes gemaakt worden (voor je standaard bonuskaart) maar zoals Martijn al zei, alleen QR, PDF417, Aztec en Text.

    Principe werkt goed verder 🙂

  15. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat ‘norme’ gebruikers geen toegang mogen henben van beta software…oke er zijn veel gebruikers die het niet interesseren maar er zijn veel gevorderde gebruikers die het wel willen testen…. zucht >.<

  16. @Josshhua: je kunt er ook voor kiezen om je UDID te laten registeren.

    Voor de rest is de app op dit moment van geen meerwaarde oa. doordat er geen EAN-barcodes gemaakt kunnen worden. Barcodes die veelvuldig worden gebruikt in NL. Wellicht wordt deze mogelijkheid nog toegevoegd.
    Daarnaast is er nog het feit dat de barcodes kennelijk niet vanaf het scherm gelezen kunnen worden door de meeste scanners.

  17. De meerwaarde zit hem erin dat je ook kleine ondernemers de mogelijkheid geeft hierin Kee te gaan. Meer dan een iPhone heb je niet nodig om de passes van een andere telefoon te scannen.

  18. @ikPhone:
    hoe moet dat dan

  19. Passbook lukt het niet om de app store te vinden, terwijl de app store toch normaal werkt. Hoe krijg ik bv mijnah bonuskaart in passbook?

  20. @Cor: Cor, dat kan nog helemaal niet.

  21. @Wim Haanstra: ik was laatst bij walibi omdat ik kaartjes had gewonnen via vakantieveilingen. ik kreeg de kaartjes toegestuurd per mail, en bij de ingang werden de kaartjes gwn met de barcode scanner zonder problemen vanaf mn iphone gescanned.
    ik weet alleen niet meer of het een qr barcode was of een gewone streepjes code. (volgens mij een qr barcode)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.