Reacties voor: Parkeertarieven Parkmobile ook zichtbaar voor niet-klanten

De parkeer-app Parkmobile voor iPhone is nu ook handig voor niet-gebruikers. De applicatie laat zien waar parkeergarages zijn op de kaart.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Snap niet dat er mensen zijn die hier geld voor betalen terwijl het vaak maar 10 meter lopen is naar een automaat.

  2. Is het niet zo dat het inschrijven gratis is tot 1 februari, maar je voor de kaart 5,- moet betalen ?

  3. Je hebt in de meeste steden helemaal geen kaart nodig, omdat je kenteken is gekoppeld met de app. Je kenteken wordt gescand en vervolgens zien ze dus of jij bent gestart met betalen of niet.

    @Bas: Ik wil precies betalen wat ik verbuik tijdens het parkeren. Dus niet een euro er in gooien en dan binnen 5 minute weer weg. Of een euro betalen en dan 3 minuten te laat terug komen met een boete als gevolg.

    Parkeren met een app als deze is daarom bijna altijd goedkoper dan zonder..

  4. @Bas: Je hoeft niet heen en weer te lopen naar een parkeerautomaat, er niet naar te zoeken, niet meer te bepalen wanneer je precies terug komt. Er zijn volgens mij genoeg voordelen op te noemen. Dus voor 0,25 per keer dat je in een betaald parkeren gebied staat is dat heel ok. Geen abonnementskosten etc. Daarnaast als de automaat je kaart niet slikt omdat er weer eens een storing is (schering en inslag) dan werkt dit heel prima en hoef je niet op zoek naar een automaat verderop. Zelfs op afstand kun je nu zorgen dat je geen boete krijgt. Om een voorbeeld te noemen, je staat in een parkeerzone waar op dit moment je niet iets hoeft te betalen (je komt om 2u ‘s nachts aan) maar vanaf 9u de volgende morgen wel weer, dan kun je geen kaartje alvast kopen om er tot 10 of 11 uur te staan. Via de app kan dat dus wel. Rij je zelf al auto Bas?

  5. Origineel geplaatst door Bas
    Snap niet dat er mensen zijn die hier geld voor betalen terwijl het vaak maar 10 meter lopen is naar een automaat.

    Als je niks te melden hebt doe dat dan ook niet.

    App werkt super, je betaald wat je neemt.

  6. Bovengenoemde voordelen ben ik het 100% mee eens. Ik heb de kaart destijds gratis via T-Mobile gekregen. Ideaal.

    Nog een paar voordelen: ik declareer zo veel gemakkelijker m’n parkeerkosten door het rekeningoverzicht wat je krijgt en op veel plekken in het Noorden kan je enkel met muntjes betalen en die heb ik nooit bij me….

    Ik realiseer me vaak hoe fijn parkmobile is wanneer ik in een stad ben waar het niet beschikbaar is….

    1 nadeel voor mij: vergeet hem vaak weer uit te zetten. Gelukkig krijg je altijd nog een sms reminder maar zou graag iets gps gebaseerds zien in de app. Dat bijv wanneer je snelheid boven wandelsnelheid uitkomt de app een pushmelding geeft.

  7. @ibl: Zou je kunnen oplossen met een locatiegebaseerde herinnering in je iPhone? Zou moeten werken toch? Alhoewel het handiger zou zijn als het in de app zit. Maar daar zal ook een deel van het verdienmodel op gebaseerd zijn vrees ik.

  8. Origineel geplaatst door ibl
    1 nadeel voor mij: vergeet hem vaak weer uit te zetten. Gelukkig krijg je altijd nog een sms reminder maar zou graag iets gps gebaseerds zien in de app. Dat bijv wanneer je snelheid boven wandelsnelheid uitkomt de app een pushmelding geeft.

    Heeft me ook 1x tig euro gekost voor per ongeluk een hele dag parkeren. Mijn oplossing: ik leg altijd iets op mijn bestuurdersstoel, die me eraan herinnert uit te loggen.

  9. Zo, hebben hier mensen dan zulke lange tenen.

    Lol maar ja ik kijk er gewoon anders naar en vindt dit gewoon een dure optie.

    Maar ga gerust verder hoor met jullie vertier. Als een andere mening alleen maar gebasht kan worden.

  10. Origineel geplaatst door Bas
    Snap niet dat er mensen zijn die hier geld voor betalen terwijl het vaak maar 10 meter lopen is naar een automaat.

    Haihaihai.

    Jij snapt er dus echt niks van. Alsof je dit neemt omdat je “te lui” bent om naar een apparaat te lopen.
    Hehehe, de echte grote voordelen zie jij maar even over het hoofd??

    En euh..je hoeft niks voor deze app te betalen als je niet wilt!
    Als je nergens parkeert en hier geen gebruik van maakt dan hoef je niks te betalen..je zit nergens aan vast.
    Dat was een grote reden dat ik voor deze app gekozen heb.

    Nog wat voordelen Bas:
    – Je hoeft geen kleingeld meer te zoeken en kleingeld bij je te hebben (heerlijk, want ik betaal 9 van de 10 dingen in deze wereld met mijn pinpas).

    – Soms mag je ergens maar 2 a 3 uur staan en anders moet je er weer heen lopen om geld bij te gooien.
    Hoeft nu dus niet meer, je kunt hem op afstand door laten lopen en lekker verder winkelen/werken/sporten of wat dan ook.

    – Je betaald precies voor de tijd dat je ergens geparkeerd staat.
    Geen minuut meer of minder.
    Voorheen betaald ik dus voor bijv. 2 uur, maar was ik na 1 uur en een kwartier al weer weg..weggegooid geld dus. Kortom, dat heb ik nu niet meer! Heerlijk.

    – In de app een mooie overzicht waar je eventueel goedkoper kan parkeren. Waar de grens van het betaald parkeren ligt, ook zeer handig.

    – Kortom: gemak gemak gemak en nog eens gemak. En het scheelt ook nog eens redelijk veel geld.

  11. Zelf maar even verder gezocht, maar de kaart is inderdaad niet gratis. Gewoon 5,- Maar alleen nodig in bepaalde steden. (Voor mij dus niet nodig. ) Een foutje in het artikel dus.

    Idd gebruik je de app niet dan kost het je niks, parkeer je ermee kost het je een kwartje extra, wat je ruimschoots terugverdiend door het achteraf betalen en dus niet teveel in de meter gooien.
    Als je sowieso al achteraf kunt betalen kun je dus inderdaad net zo goed even naar de meter lopen. Ligt aan de plek waar je parkeert.

  12. Bart, Vries, Daejji. Hadden het zelf niet beter kunnen verwoorden 😉

    @Freaky & Bas, met Parkmobile rekent u achteraf af. Dus van te voren de parkeertijd inschatten is niet meer nodig. Uit onderzoek blijkt dat u bij vooraf betalen vaak 20% teveel in de meter gooit. Al met al is dan 25 cent zo terugverdiend. En wanneer u veel parkeert kunt u ook 2 euro per maand betalen (dan heeft u geen transactiekosten meer).
    @Ibi, je kan ook e-mail reminder instellen via mijnparkmobile.nl ipv sms-berichten.
    @Nathalie, correct. Daarbij opgemerkt dat achteraf betalen op straat niet mogelijk is in Nederland (alleen wanneer u achter de slagboom parkeert).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.