Reacties voor: Je kan nu met Parallels Windows op een M1-Mac draaien, maar je hebt er wel wat extra’s voor nodig

Parallels heeft een previewversie uitgebracht van de virtualisatiesoftware voor de Mac. Je kan daardoor Windows op een M1 Mac draaien, maar je loopt nog wel tegen een aantal beperkingen aan.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Ik heb het op mijn Macbook Air M1 draaien. Windows draait heel goed, m.u.v. de Store Apps. Die willen niet opstarten. Ik kan daarover verder niets vinden op internet, dus misschien is dat alleen bij mij zo en heeft het een andere oorzaak.

    Maar verder is Windows lekker snel, kan het fullscreen gebruikt worden (ook op een externe monitor met een 4K resolutie) en werkt de zogenaamde “cohentiemodus” ook (windows en mac door elkaar heen).

    Vreemd genoeg moest ik voor de Office programma’s juist de 32 bits versie kiezen omdat de 64 bits niet wilden installeren. Maar daarna werken alle Office programma’s supersnel. Die starten veel sneller op dan in MacOS zelf.

  2. Ik werk dagelijks via Parallels met een Windows 10 VM op mijn iMac Late 2012, en wil komend jaar over stappen op een Apple M1(?) iMac zodra deze uitkomt. Mijn oplossing is dan om een aparte Mac mini met intel te gaan gebruiken om een Intel gebaseerde Windows 10 omgeving te gaan gebruiken, die dan via de Microsoft Remote Desktop kan worden bediend. Weet iemand of de huidige Microsoft Remote Desktop app nu al goed werkt op een M1 Mac?

  3. @Dafo: Zojuist Microsoft Remote Desktop op de Macbook Air M1 getest. Dat werkt gewoon goed.

  4. Origineel geplaatst door Dafo
    Ik werk dagelijks via Parallels met een Windows 10 VM op mijn iMac Late 2012, en wil komend jaar over stappen op een Apple M1(?) iMac zodra deze uitkomt. Mijn oplossing is dan om een aparte Mac mini met intel te gaan gebruiken om een Intel gebaseerde Windows 10 omgeving te gaan gebruiken, die dan via de Microsoft Remote Desktop kan worden bediend. Weet iemand of de huidige Microsoft Remote Desktop app nu al goed werkt op een M1 Mac?

    Je kunt ook via Azure in de MS cloud een Windows VM gebruiken, dat scheelt je weer de aanschaf van een Intel Mac..

  5. @Pepijn: Het probleem van de microsoft store apps die niet starten heb ik ook
    In de feedback app van Windows vindt ik anderen die dit ook hebben.
    Lijkt dus een Windows probleem, hopelijk in de volgende build opgelost!?

  6. Origineel geplaatst door Pepijn
    @Dafo: Zojuist Microsoft Remote Desktop op de Macbook Air M1 getest. Dat werkt gewoon goed.

    👍🏻

  7. @iGadget: Goed om te horen. Dan hoef ik daar niet verder naar te zoeken en moeten we maar afwachten op een build waarin dat wel werkt.

  8. (Red.) Video’s toegevoegd.

  9. Als je gelijk al weer ziet hoe gecompliceerd het is om dat Windows erop te krijgen ben ik er al gelijk klaar mee. Het zou beter zijn als de zichzelf respecterende software bedrijven gewoon software voor de Mac maken. Dan hebben we dat Windows gewoon niet meer nodig.

  10. Heb ook de nieuwe M1, met Parallels, en de insider ARM-versie van Windows.
    Conclusie is zeer eenvoudig: normale gebruik van kantoorapps (office, mail,…) en designer apps (Affinity) werkt goed.
    Ben je echter iemand die zaken programmeert, of apps nodig hebben die niet mainstream zijn blijf je best nog even weg van de M1-chip.

    Zit hier met mijn gloednieuwe laptop en kan er NIKS mee :).
    Het probleem van early adopters…

  11. (Red.) Artikel bijgewerkt na release van Parallels Desktop 16.5 voor Macs met Apple Silicon.

  12. @Bryan: Gebruik dan gewoon Azure, dat kan ook met de M1 Mac !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.