Reacties voor: Parallels Desktop 12 is klaar voor macOS Sierra en wordt geleverd met Parallels Tools

Parallels Desktop 12 komt eraan. De app om Windows 10 en andere besturingssystemen te draaien op je Mac is aanbeland bij een nieuwe versie met verbeterde Windows 10-ondersteuning en macOS Sierra-aanpassingen. Ook nieuw is Parallels Tools voor handige taken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Goed nieuws! Windows 10 is zeer handig om er bij te hebben.

  2. Betekent dat versie 11 niet goed zal werken onder macOS Sierra? Dat zou wel vervelend en kostbaar zijn als je ieder jaar moet upgraden.

  3. Origineel geplaatst door Mark
    Betekent dat versie 11 niet goed zal werken onder macOS Sierra? Dat zou wel vervelend en kostbaar zijn als je ieder jaar moet upgraden.

    Dat is precies het business model van Parallels. Bij elke nieuwe versie van OS X/macOS zorgen ze ervoor dat de oudere versie niet meer werkt en je wel gedwongen bent om de nieuwe versie aan te schaffen.
    Verder beloven ze elke keer weer snelheidswinst die als het echt zo was het systeem inmiddels sneller zouden moeten maken dan zonder Parallels. (En dus in de praktijk altijd tegenvalt).

  4. @Marcel: Parallels 10 werkt bij mij gewoon met OS X (El Capitan). Business model is iets uitgebreider dan dat jij het doet voorkomen.

  5. Yes, en weer heeft Parallels het voor elkaar om de oude versie niet meer te laten werken met de nieuwe MacOs, dit trucje doen ze ieder jaar.

    Ik vindt het knap…, dat alle software probleemloos werkt maar Parallels niet ?
    en nu met het jaarlijks abonnement (wat het al was als je jaarlijks een upgrade moet kopen), weten ze de gebruiker nog meer geld uit de zakken te kloppen.

    doe je zelf een lol en gebruik Bootcamp of VMware !

  6. @Xeno: Meestal werkte de oude versie gewoon onder een nieuw OS. Alleen staan de ontwikkelingen van die versie stil en geven ze geen garantie.

    Overigens doet VMWare hetzelfde

  7. Ik gebruik VirtualBox van Oracle. Is gratis, en werkt probleemloos!

  8. Origineel geplaatst door Xeno
    Yes, en weer heeft Parallels het voor elkaar om de oude versie niet meer te laten werken met de nieuwe MacOs, dit trucje doen ze ieder jaar.
    Ik vindt het knap…, dat alle software probleemloos werkt maar Parallels niet ?
    en nu met het jaarlijks abonnement (wat het al was als je jaarlijks een upgrade moet kopen), weten ze de gebruiker nog meer geld uit de zakken te kloppen.
    doe je zelf een lol en gebruik Bootcamp of VMware !

    Parallels 11 werkt gewoon onder Sierra hoor. En je hoeft geen abonnement te nemen. Weet niet waarom je zo dramatisch doet. Het is ook een bedrijf en de ontwikkelaars moeten ook eten.

  9. Ik ben vorig definitief gestopt met het gebruik van deze geldklopperij-software.

    Ieder jaar mag je weer 50 euri neertellen en wat je ervoor krijgt?
    – een veel trager werkende Windows dan in Bootcamp of welk los Windows-apparaat ook.
    – ronduit waardeloze support bij problemen. Nieuwe software uitrollen kunnen ze als de beste, maar fatsoenlijke support leveren bij problemen hó maar!

    En ieder jaar weer met veel bombarie de nieuwste versie introduceren en de indruk wekken dat de oude versie onbruikbaar zal worden. Welke andere software-producent brengt op een dergelijke slinkse wijze haar product aan de man? wat vorig jaar top-of-the-bill was verliest in één jaar tijd zijn waarde…

  10. Aan de reacties te zien is het maar goed dat ik me nooit gewaagd heb aan Parallels. Ik gebruik, ook vanwege de verplichting vanuit school, VMware Fusion. Dat werkt gewoon heel goed.

    Natuurlijk heb ik voor native gebruik Windows 10 middels Bootcamp.

  11. Al 3 x nieuwe versie moeten kopen. Ben het zat. Bedankt voor het noemen van de alternatieven. Ga ik proberen!

  12. Geen Windows op mijn Mac!

  13. @Peter: Herkenbaar: uiteindelijk vanaf 10.8 overgestapt op Sierra en bijna alles doet het gewoon zonder nieuwe versie, met uitzondering van Parallels dat ik puur privé gebruik en mijn versie is zo oud dat ik de volle mep mag betalen. VirtualBox wordt zo wel erg aantrekkelijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.