Reacties voor: Palm: ‘Wij hebben dezelfde sterke punten als Apple’

CFO Andy Brown ziet bij Palm dezelfde sterke punten als bij Apple. Beide bedrijven ontwikkelen de hard- en software in eigen huis en Brown verwacht dat met dit succesrecept Palm ook een definitieve comeback kan maken.

Reacties: 6 reacties

  1. Ik hoop het, heb altijd sympathie gehad voor Palm. Ik heb zelf 3 palm devices gehad, en altijd met veel plezier gebruikt.

  2. Palm heeft de grote fout gemaakt door BeOS niet meer te gebruiken.
    Dat zat zo goed in elkaar, was stabiel en supersnel.
    Als ze daar een paar goede UI-ontwikkelaars op hadden gezet hadden ze de kip met de gouden eieren in handen gehad.

  3. Ik verwacht dat Palm’s laatste dagen zijn geteld.
    Ik verwacht in het begin nog een stijging, mede vanwege dit model.
    Maar als ze niet snel met een nieuw product op de markt komen (en dan zoals een goed bedachte mp4 speler.) gaat het goed de verkeerde kant op.

  4. PALM – APPLE ?
    misschien wordt het MAPPLE?!

  5. Too little, too late

  6. Tjah… Palm had een ‘niet in te halen voorsprong’ op de concurrentie, met name de iPaq achtigen. Het heeft mij destijds verbijsterd hoe Palm deze voorsprong zo gemakkelijk prijs gaf door onnavolgbare marketing beslissingen – het grote geld verblindde de mensen achter Palm. Het geklooi met PalmOS was daar een voorbeeld van.
    Of Palm het gaat redden? Ik hoop het maar het zal wel revolutionair moeten zijn: een open, programmeerbare PDAphone met een ongekende hoeveelheid beschikbare software – die enorme hoeveelheid (freeware, shareware maar ook commerciele) software was een van de grondpijlers van het succes. En het gemak waarmee je zelf kon coden aan proggies: heb er meerdere geschreven voor de Palm. Ik heb een broertje-dood aan het schrijven van windows-software, incluis Windows Media.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.