Reacties voor: Palm Pre versus iPhone: gedoodverfde winnaar

De Palm Pre is op alle fronten beter dan de iPhone, zo blijkt uit een intern salesdocument van operator Sprint. In een intern vergelijkingsdocument scoort de Palm Pre meer punten dan de AT&T iPhone, de Verizon Storm en T-Mobile G1.
Lees het complete artikel → Palm Pre versus iPhone: gedoodverfde winnaar
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. wat zijn ‘Layered Contacts’ ?

  2. Maar de Palm Pre heeft geen OS X 😉

  3. HAHAHAHAHAHAHAHA…. de persoon die dat vergelijkings A4’tje heeft gemaakt moet echt per direct ontslagen worden..

    fysiek toetsenbord -> het is 2009.. hallo? iPhone touchscreen is perfect en heb ik nog nooit op een andere touchscreen apparaat gevoelt, zo perfect.

    camera flitser -> Heeft mijn digitale fotocamera ook.. maakt hele mooie foto’s.

    layered contacts -> Mmm? Volgens mij is het prima op de iPhone

    integrated agenda -> Agenda zit bij mij ook geïntegreerd

    exclusieve nascar content -> ……..

    live TV -> is leuk, zijn alternatieven voor.

    abonnement 99 usd -> gefeliciteerd.

    nu beschikbaar -> iPhone ook geloof ik?

  4. Dat is altijd zo bij dat soort lijstjes, ze noemen alleen de punten waarop degene die moet winnen beter is. Een lijstje maken waarbij de iPhone wint is net zo makkelijk.

  5. hoezo is de iPhone nog niet verkrijgbaar? En hoezo heeft de iPhone geen geintegreerde agenda? Omdat het een stand-alone applicatie is?

    Ach ja, ik denk niet dat een verkoper hier veel mensen mee over de streep gaat trekken, en zeker geen early adaptors. Die hebben hun keuze nu al gemaakt.

  6. Jah, ze noemen in zo’n lijstje alleen punten en benoemen punten zo dat ze positief lijken t.o.v. een andere telefoon.
    Echter is van een vergelijking niet te praten, daar ze de andere punten achterwege laten.

  7. Ik ben bang dat bij de introductie van een iPhone net zo’n documenten circuleren met instructies voor verkopers. (Als dat echt zo is) zullen bij de volgende iPhone daarin zeker ook de Pre en Android genoemd worden die er tentijde van de vorige introductie nog niet waren.

  8. Palm Pre is LELIJKKKKK!!!!!!
    Iphone is de beste! Alleen moet de Iphone wel gewoon een 5pix camera krijgen en idd meer geheugen en snellere processor tja en mms. Nou t meeste komt allemaal in OS3 met de nieuwe iphone.
    Als Apple deze wijzigingen niet had gedaan, had de iphone wel een grote achterstand gehad straks met alle opkomende smart phones hoor, dan wel. Vind ik iig 🙂

  9. Jij weet nog helemaal niet zeker wat de volgende generatie iPhone gaat bieden.. geruchten geruchten

  10. Ach, de telco’s en Apple zelf doen bij de iPhone precies hetzelfde.

    Iets met wie de bal kaatst..

    Ben zelf al bijna 2 jaar zeer tevreden gebruiker van een iPhone, maar ben zeer benieuwd naar de Pre.

  11. Misschien dat jullie er anders over denken, maar ik vind het nogal frapant dat palm in haar reclames negatief verwijst naar een van de hoofdfuncties van de iPhone, volgens Apple de ideale telefoon, omdat hij juist geen fysiek toetsenbord heeft.

  12. Zoals Le0 al zei, wie de bal kaatst

    http://www.precentral.net/att-vs-pre-internal-document-smackdown-oh-no-you-didnt

    een AT&T document van enkele weken geleden over exact hetzelfde alleen met (hoe kan het ook anders) een andere uitslag.

  13. Vind de Pre maar een veredelde HTC touch

    Daarnaast, Tv kijken op een telefoon is toch niet chill, en geen enkele telefoon kan tippen aan het internetten op de iPhone

  14. Wij van WC eend….

    Ik vindt dit soort lijstje’s zo’n bullcrap. Bedenk dan eens iets eenvoudigers, en check dan ook direct de concurent…. en dus niet gewoon “no” invullen. Want de helft klopt niet.
    En dan nog, ik ga toch niet met zo’n apparaat lopen? Kom op zeg…
    @Carel: interdaad. Dan maak je jezelf toch niet geloofwaardig!?

  15. Palm Pre…. Het zijn allemaal iPhone neppers.
    iPhone rules!!!!!
    Palm Pre Sucks met een hoofdletter!!!

  16. grote voordeel van de pre is het keyboard, touchscreen is flink irritant.

    misschien komt er ooit een iphone hiermee. of een klein extern bluetooth keyboard

  17. Origineel geplaatst door Cloverfield
    Wij van WC eend….

    hahahahaha die is goed xD en hij past er geweldig bij. Voor de rest weet ik hier niets over te zeggen. Hier zullen denk ik weinig mensen intrappen. Moet niet te serieus genomen worden denk 😛

  18. ja idd zo een lijstjes kan apple ook maken !
    tv is wel lekker !!
    waarom kunnen ze dat niet in de nieuw iphone steken ?
    (als die dan al komt ….)

  19. Origineel geplaatst door mark
    grote voordeel van de pre is het keyboard, touchscreen is flink irritant.misschien komt er ooit een iphone hiermee. of een klein extern bluetooth keyboard

    Nee, denk het niet. Apple / Steve Jobs vindt een keyboard zinloos omdat het zoveel ruimte inneemt, en het prima lukt met een touchkeyboard.

  20. @Dromedaris: Layered Contacts zijn je gecombineerde contactpersonen. Als je ze bv. importeert van een Exchange en een Google account worden ze tot één lijst gecombineerd. Zo kun je bv. privé en werk (als je dat wilt) mengen. Voor agenda’s, todo’s (en memo’s?) geldt ook zo iets.
    Hoe het allemaal precies gaat werken weten we na 6 juni snel genoeg.

  21. Laat het ff duidelijk zijn!! Er is maar een Apple!!

  22. Waar draait het ook al weer op? webOS ofzoiets? Ik voel een webosclub.nl of webosplanet.nl aankomen.

    rotte apples, zure apples

  23. Origineel geplaatst door mark
    grote voordeel van de pre is het keyboard, touchscreen is flink irritant.misschien komt er ooit een iphone hiermee. of een klein extern bluetooth keyboard

    What the hell moet je met een keyboard? Ik heb nog nooit zo lekker getypd met een mobieltje als met de iphone, echt..ik knap nu juist af op die uitschuifbare toetsenborden en kebyordjes..snap niet dat jij dat juist wil op een iphone. Vind het juist 1 van de grote pluspunten dat het in de touchscreen verwerkt is allemaal.

  24. Lekker boeiend onderwerp weer. Precies hetzelfde deed T-Mobile toch met de iPhone? Zo werken de carriers nu eenmaal om een telefoon met abonnement te slijten. Vooral aan onwetende consumenten. Je kan die lijstjes precies zo opstellen als je zelf wilt, daar maakt elke carrier zich schuldig aan inclusief de iPhone carriers en Apple.

  25. @Dejive:
    inderdaad, hij is er alleen wanneer je hem nodig hebt, anders niet. nu blijft de telefoon lekker dun en stijlvol

  26. – Meer dan 15.000 apps??
    – Beste touchscreen??
    – Multitouch? Sweep & Warp??
    – Visual voicemail??
    – IPHONE OS??
    – MobileSafari??
    – Cydia
    – Winterboard
    – Mensen als saurik en bigboss die alles 200x makkelijker hebben gemaakt
    – iPhone Dev team!
    – iPod + Telefoon
    – De beste mob die ik ooit heb gehad:D
    – SUPER easy to use!

    c’mon!!

  27. Het is natuurlijk te verwachten dat de echte iPhone-fans gaan proberen alle punten te weerleggen. Ik wil deze neiging onderdrukken maar toch even de gelegenheid aangrijpen iets over het toetsenbord te schrijven.

    Voordat ik de iPhone “kreeg” heb ik twee jaar een Vario II (HTC TyTN) gebruikt met zo’n fysiek toetsenbordje. Daarvoor enige tijd hetzelfde met de eerste Vario (HTC Wizard). Toen ik naar de iPhone switchte wist ik al dat ik deze op alle punten beter zou vinden dan de Vario’s maar dat ik wel het toetsenbord zou missen.

    Al na enkele dagen bleek mijn verwachting hierover gelukkig fout. Het virtuele toetsenbord op de iPhone werkt echt vele malen sneller omdat je de toetsen niet fysiek hoeft in te drukken. Ik heb nog nooit een PDA of telefoon gehad waarbij ik zo snel teksten kon tikken als op de iPhone. Wat dat betreft mis ik de “echte” toetsenbordjes geen moment. Uiteindelijk bleek alleen de bijna nutteloze camera in de iPhone tegen te vallen, verder kan er geen toestel tegenop! 😀

  28. haha, ik ken dat wel dat ”live tv-kijken” dat hapert als de pest.

    en dan nog, je krijgt nooit zoveel apps op dat ding als op de iphone, en die dingen gebruik ik (en vele met mij) toch het meest.

  29. Ik vind het grappig om te zien hoe velen hier zeggen dat het onzin is dat er mensen zijn die de Palm Pre beter vinden…en dan vervolgens zeggen dat de iPhone beter is terwijl ze nooit ook maar een Palm Pre in handen gehad hebben 🙂 laat staan vergelijken….tres funny and sad at the same time

    Ik ben zelf gewoon een uiterst tevreden 3G gebruiker mochten er bashers los willen gaan op me 😉

  30. Origineel geplaatst door bart
    Vind de Pre maar een veredelde HTC touchDaarnaast, Tv kijken op een telefoon is toch niet chill, en geen enkele telefoon kan tippen aan het internetten op de iPhone

    daar geef je HTC toch echt iets te veel credit hoor. zo goed zijn ze nou ook weer niet.

    Ik ben hoe dan ook ERG benieuwd naar de PRE en het WEB OS

    ALS het is wat ik hoop dan stap ik weer terug over op Palm.

    (Maar die kans is klein de iphon is idd moeilijk te verslaan op gebruiksgemak en functionaliteit. Al is de PRE het enige telefoontje dat de zelfde filosofie aanhangt en ook nog een multitouch ondersteund. wel kan multitasken en gedraven programmeurs achter zich heeft die wat te verliezen hebben.)

    ik denk dat het voor de PALM alles of niets is met de PRE .
    Ik ben ERG benieuwd hoe dat zal aflopen

  31. Ik zag de link naar de Pre launch guide nog niet:
    http://www.manu-j.com/downloads/resources/Pre-Launch.pdf

  32. Palm is natuurlijk niet de eerste de beste. Ze hebben al meer dan 10 jaar ervaring met het maken van PDA’s. (Mijn eerste Palm kocht ik al in 1998) Maar ja, of ze nu een killer iPhone hebben…?

    Voor wie nu naar de VS wil vliegen om in de rij te gaan staan voor een Palm Pre: de Pre die nu uitkomt maakt gebruik van het CDMA netwerk, wat in de VS bij een aantal aanbieders gangbaar is, maar buiten de VS onbruikbaar waar de meeste landen GSM gebruiken.

    Ik denk dat daarnaast het probleem zal zijn dat om genoeg ineressante apps te hebben. Ik weet niet of webOS nu zo’n geweldig ontwikkelplatform is. Het is gebaseerd op html, css en javascript.

    Is er iemand al achter wat in hemelsnaam Nascar content is? Het enige dat ik kan vinden gaat over racesport.

  33. Htc en palm pre hebben wel een goede bluetooth (is van iphone waardeloos) neem ik aan en navigatie ( tom tom)mis dat op de iphone, amders dan dat is de iphone 3g een fijn toestel

  34. Origineel geplaatst door Erik
    – Meer dan 15.000 apps??
    – Beste touchscreen??
    – Multitouch? Sweep & Warp??
    – Visual voicemail??
    – IPHONE OS??
    – MobileSafari??
    – Cydia
    – Winterboard
    – Mensen als saurik en bigboss die alles 200x makkelijker hebben gemaakt
    – iPhone Dev team!
    – iPod + Telefoon
    – De beste mob die ik ooit heb gehad:D
    – SUPER easy to use!c’mon!!

    En een deel kan je daarvan wegstrepen omdat het niet standaard dingen op de Iphone zijn, wat je dus ook niet als voordeel kan zien.
    ontopic:
    Ik vind dit ook echt onzin, elke telefoon heeft wel pluspunten, de iphone is gewoon fijn maar er zullen ook wel mensen zijn die de palm pre fijn vinden 🙂

  35. Iphone 3g is bijna een jaar uit tegen palm pre is nog niet eens uit

  36. Ik heb even gekeken hoe goed die palm pre nou echt is. Ik moet eerlijk zeggen dat dat layered contacts gedoe indd wel goed uit ziet. Maar ik geloof dat OS 3 toch ook heel vet zal worden.

  37. @Steven:”Ik denk dat daarnaast het probleem zal zijn dat om genoeg ineressante apps te hebben. Ik weet niet of webOS nu zo’n geweldig ontwikkelplatform is. Het is gebaseerd op html, css en javascript. ”

    De hele schil die je ziet is in html/css/javascript gemaakt. javascript spreekt daarbij kant en klare delen van het OS aan. In feite is dat natuurlijk in elk OS zo, alleen is nu de schil nu geen C of Basic. Dat is verrassend, maar voor een toetsel waarbij ze het over The cloud (data ergens in het internet) hebben, klinkt het al logischer.

    Bij de start zijn er al een paar grote apps beschikbaar en al snel een Office pakket (dataViz), zoals QuickOffice dat net voor de iPhone gelanceerd heeft.

    De 15.000 apps zullen vooral veel PalmOS apps zijn die in de emulator (ook standaard) gebruikt kunnen worden.

    Ik denkt trouwens dat Apple een goede slag zou maken als ze de PalmOS-emulator StyleTap voor de iPhone zouden stimuleren…

    Een van de redenen waarom Palm zover gekomen is, is misschien wel dat Apple ooit met PDA’s gestopt is. Palm werd in die tijd toch wel een beetje gezien als de Apple van de PDA-wereld (met afgeronde vensters, motorola-processor, vernieuwend imago).

  38. beetje jammer dat er niet meer objectief naar telefoons gekeken kan worden. Dit geld zowel voor het artikel als voor de reacties erop. Ik durf te wedden dat de helft van iedereen hier een iphone heeft vanwege de hype eromheen, en niet alleen ‘omdattie zo goed is’. Als er nooit of nog geen iphone was geweest had iedereen anders gedacht over een palm pre. Als er achterop de Pre een apple logo had gezeten en deze zo werd gehyped, had iedereen hier ook anders over gedacht. Beetje jammer dat de iphone fans meteen in de verdediging gaan, als deze zo goed is, waar maak je je dan druk om?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.