Reacties voor: ‘Palm Pre kan probleemloos met iTunes synchroniseren’

De Palm Pre kan probleemloos met iTunes synchroniseren. Dat beweert het zakenblad Fortune op basis van nieuwe informatie. Bij het aansluiten op de Mac of PC lijkt het alsof je een iPod of iPhone aansluit.

Reacties: 31 reacties

  1. ik snap de ophef niet over die palm pre !!!
    Die phone is 100x slechter als de iphone en wordt toch geen succes in nederland

  2. Ten eerste, het is nog altijd slechter dan,
    Ten tweede, waarop baseer je dat de pre slechter is?

    Wat er van bekend is is gewoon positief. Veel vergelijkbare specificaties, en sommige beter.

    Zo is er multitouch waarbij je zelfs onder het scherm nog kunt scrollen, een app achtige store, betere camera, toetsenbord etc..

    Natuurlijk heeft de iPhone zijn voordelen, maar de iPhone verliest snel terrein. Het was een vooruitstrevende telefoon maar veel functies die “nieuw” waren komen gewoon terug in andere telefoons.
    Daarbij hebben veel andere merken veel minder beperkingen, en zo kun je onder andere zelfs mp3’s doorsturen via bluetooth!

    Dus de volgende keer even beredeneren bart 😉

  3. Ik kan ook niet echt zeggen dat die Palm erg mooi is.
    Als je een phone wil die muziek synct met iTunes koop je toch gewoon een iPhone.

  4. Wel prettig voor Apple, die extra iTunes klanten.

  5. Origineel geplaatst door Frans
    Wel prettig voor Apple, die extra iTunes klanten.

    idd +1 alleen maar positief voor apple. als ze maar niet appstore’s voor andere partijen gaan lanceren 😛

  6. Jammer dat iTunes juist het nadeel is van de iPhone/iPods.
    Ik snap niet waarom Palm überhaupt er voor kiest om te werken met zo’n brak programma.

  7. Ik vind het een goeie zaak dat er nu een keer een echte iPhone competitor is. Concurrentie zorgt ervoor dat apple moet blijven innoveren. Als de pre er niet zo komen geloof ik niet dat er zo veel nieuwe features in iPhone OS 3.0 zouden komen.

  8. Origineel geplaatst door Germen
    Concurrentie zorgt ervoor dat apple moet blijven innoveren

    Ja daar zou het wel voor moeten zorgen 😉
    Het is alleen jammer dat waar de concurrentie nu echt eens een stap zou kunnen maken – het ‘anders’ (lees; soepel) omgaan met voorwaarden om apps in hun store te mogen pupliceren – ze juist het voorbeeld van Apple volgen. Toelatingseisen zijn net zo streng en soms dus onzinnig.

    Wat betreft de Palm Pre ben ik erg nieuwsgierig. Qua specs zal het allemaal wel in orde zijn maar de werking van het OS, daar gaat het om.

  9. @UnrealDevyl:
    itunes is de reden dat apple nog bestaat. De iPod trok Apple uit de RODE cijfers. Het succes van de iPod en iTunes heeft Apple gebracht waar het nu is. En Apple blijft nieuwe Producten verzinnen die deels afhankelijk zijn van de software die jij zo ongelooflijk Brak vind.
    Probeer itunes op en Mac zoals het bedoeld is en je zult zien dat het fijn werkt.
    Op windows is het traag en zijn er verschillen in de bediening er van maar iTunes is alles behalve brak te noemen.

    knap kunstje anders als het echt zulk brakke software is. 😀

    Bekijk de feiten dude… Dankzij itunes verkoopt apple de ipod, de iphone en de apple TV. Dat zijn allemaal trojaanse paarden want een groot deel van de iGebruikers koop later ook een Mac.

    Dus nogmaals als iTunes echt zo brak is als jij het noemt dan is het een knap kunstje dat Apple uit haalt.
    Kan je na gaan wat voor een succes er komt als het ook nog eens GOEDE software (in jou ogen) word.
    ik vind iTunes verder prima zoals het is. Je kan er TE veel mee maar het is verre van BRAK.

    (dankzij itunes kreeg de oorspronkelijke ipod het voordeel van de twijfel op de concurrerende modellen. eindelijk slimme software om een MP3 speler te vullen en je krijgt voldoende vrijheid als je handmatig wilt kunnen beheren mits je bereid bent de werkwijze van itunes leert snappen.

    daar gaat het vaak mis. Mensen die win amp boven itunes prefereren klooien graag aan vanuit windows verkenner en beheren en taggen zo hun muziek collectie. dat doet itunes toch echt overzichtelijker en sneller. Maar goed ieder zijn meug)

  10. Gewoon een nieuwe iTunes uitbrengen die de Palm weer blocked. Apple heeft er helemaal niks aan dat de pre ook met iTunes kan syncen. Apple verdient er next to nothing aan de verkoop via iTunes.

  11. @vdvorst:
    omdat dit toestel toch amper hier verkocht gaat worden
    dus ik snap niet dat er zoveel aandacht aan wordt besteed

  12. Makkelijk voor palm.. Hoeven ze zelf geen software te maken om te synce..

    Wel mooi die extra klanten 😉

  13. @Heijtink:

    Lijkt me sterk, iTunes is het grootste muziek distributie platform ter wereld.
    Apple krijgt 30% van de inkomsten per verkocht nr. reken dus maar dat ze er wat aan verdienen.

  14. Origineel geplaatst door UnrealDevyl
    Jammer dat iTunes juist het nadeel is van de iPhone/iPods.
    Ik snap niet waarom Palm überhaupt er voor kiest om te werken met zo’n brak programma.

    Ehh brak? Op mijn mac werkt het beter dan elk ander programma dat ik ooit heb geprobeert. iTunes vind ik juist een goede rede om een iPhone te kopen.

    Ik snap persoonlijk niet waarom je een pre zou halen. Programma’s zijn gelimiteerd en traag omdat alles met javascript werkt in plaats van een serieuze programmeertaal…

  15. in eerste instantie is de palm pre niet eens te gebruiken in Europa… er zit geen GSM chip maar CDMA of zoiets..

  16. Origineel geplaatst door UnrealDevyl
    Jammer dat iTunes juist het nadeel is van de iPhone/iPods.
    Ik snap niet waarom Palm überhaupt er voor kiest om te werken met zo’n brak programma.

    Ondertekend door een gefrustreerde Windows-gebruiker.
    Hahaha 🙂
    Koop je een mac en stop met zeuren.

  17. Voor zover ik weet was de Palm altijd al in staat te syncen met een Mac. Toen ik “switchte” dacht ik er in elk geval serieus over om mijn HP iPAQ om te ruilen voor een Palm omdat deze kon syncen met iCal en Address Book.

    Dat de Palm nu ook met iTunes overweg kan klinkt me dus helemaal niet zo vreemd in de oren. Ik zie het ook wel als iets positiefs. Gezanik als “mijn phone is beter dan jouw phone” buiten beschouwing gelaten kan het volgens mij alleen maar voordelen opleveren als meer apparaten dan iPhones en iPods met de iTunes store overweg kunnen. Hoe meer potentiele klanten, hoe eerder platenlabels geneigd zullen zijn met Apple in zee te willen.

    De muziek-industie heeft nu eenmaal chronische geldzucht en als ze het aantal potentiële klanten via iTunes zien groeien betekend dat alleen maar meer muziekjes voor iedereen, ook voor de Apple fanaten.

  18. Ik snap sommige reacties niet helemaal. Sterke concurrentie is juist goed voor Apple en de iPhone. Dat zorgt ervoor dat Apple onder druk wordt gezet en een zo goed mogelijk product blijft maken. Laat de nieuwe WM8 dus maar een klapper zijn ik hoop dat de Palm Pre goed gaat verkopen. Dat is wat Apple wakker houdt, niet de fanboys van Apple die alles al goed vinden zolang er maar een appel op het product staat. En dat zorgt er weer voor dat Apple vernieuwend blijft en hopelijk weer met een super telefoon komt.

  19. Origineel geplaatst door WvB22
    En dat zorgt er weer voor dat Apple vernieuwend blijft en hopelijk weer met een super telefoon komt.

    die super telefoon is er. Ze hebben er lang over gedaan ze zijn er nog lang niet maar wat ze hebben was genoeg om de industrie weer anders over touchscreens en navigatie van mobiele OSen te doen denken.
    Apple doet vaak bestaande techniek herleven door ze te verbeteren.

    Echt nieuw zijn die dingen niet. De pproducten van Apple zijn al jaren niet meer echt nieuw behalve iTunes. Zij zijn wel stuk voor stuk VERNIEUWEND;)

    Origineel geplaatst door WvB22
    Dat zorgt ervoor dat Apple onder druk wordt gezet en een zo goed mogelijk product blijft maken.

    voorlopig is het de industrie die innovaties van Apple overneemt of probeert na te apen dus Apple doet het zelf. niet andersom of onder druk van…

    Maar ik ben het met je eens dat concurrentie goed is voor de techniek in zijn algemeenheid.
    Alleen ben ik beng dat het moeilijk is om in te halen wat apple nu al heeft neer gezet. de iTunes en iPhone combinatie is al zo sterk en daarmee heeft Apple zo’n grote voorsprong op de concurrentie dat ik ik niets snel zou verwachten dat de PRE daar in 1 klap overheen komt.

    Maar aan de andere kant. Apple bewijst juist dat je niet altijd de zelfde ingredienten hoeft te gebruiken om een nieuwe succes formule te maken.

    Dus de PRE heeft eigenlijk hele goede KANS dat het wel Apple aan de kant kan zetten met de PRE. Het ligt eigenlijk helemaal aan ons de CONSUMENT of we de overstap durven en willen maken.

    van d iPhone ze men in het begin ook dat het nets zou worden. Kijk wat er nu aan de hand is

  20. Origineel geplaatst door UnrealDevyl
    Jammer dat iTunes juist het nadeel is van de iPhone/iPods.
    Ik snap niet waarom Palm überhaupt er voor kiest om te werken met zo’n brak programma.

    Omdat ze vroegah nogal pro-Mac waren maar dat is de loop der tijd weggeebt en daar hebben ze gruwelijk veel kritiek over gehad. Veel Mac users hebben zelfs hun heil elders gezocht omdat Palm het Mac platform niet meer ondersteunde. Met die iTunes integratie doen ze dat nu weer wel, Mac gebruikers kunnen op deze manier weer hun muziek op hun telefoon kwijt. Nou moet je er wel bij bedenken dat Rubenstein bij Apple vandaan komt en aan de iPhone heeft gewerkt. Vanuit dat opzicht is het niet zo heel erg raar dat die Pre iTunes support heeft. Apple biedt nota bene zelfs een API om met iTunes te kunnen syncen. Er zit wel 1 grote maar aan: beveiligde items (dus je aac met DRM) worden niet gesynchroniseert, dat kan dan weer niet.

    Windows gebruikers en Linux gebruikers zullen ook gelukkig zijn omdat de Palm Pre een USB Mass Storage modus heeft waarbij ze de mogelijkheid hebben om gewoon de muziek bestanden naar de Pre te slepen.

    Ergo: 1 van de weinige telefoons die echt multiplatform is wat betreft muziek erop zetten. Het kan zowel via iTunes als via de Mass Storage manier. Netter kan gewoon niet!

    Het allergrootste nadeel aan de Palm Pre echter, is de afwezigheid van een sync mogelijkheid met je desktop. Het kan alleen maar over the air sync doen waardoor je dus iets van Exchange of een of ander cloudservice zoals die van Google (die is supported) moet hebben. Als we kijken naar de hoeveelheid mensen die van deze keuze walgt is het nog maar zeer de vraag hoe goed die Pre gaat verkopen. Met name business users vertrouwen cloudservices voor geen meter en willen er dan ook absoluut niet aan. Daarmee valt voor hun de Pre bij voorbaat al af. Als er echter in die app store van Palm een app komt waar dat allemaal wel mee kan wordt het verhaal natuurlijk anders.

    EDIT: ik lees nu pas dat men hier meldt dat het om een gerucht zou gaan. Dat was eerder deze dag inderdaad zo maar dat is inmiddels op de D7 al door Palm zelf bevestigd: http://blog.palm.com/palm/2009/05/more-webos-details-at-d.html

  21. Webos is html5 geen java en daarmee een heel licht en snel os

  22. @Denni: Menig review laat echter zien dat je absoluut geen gelijk hebt. De Palm Pre is een heel snel ding waarbij de effecten een stuk sneller zijn dan op de iPhone. Begin dit jaar hadden ze alleen nog pre-productie modellen die de nodige bugs bevatten. Zelfs deze waren sneller dan de huidige iPhone 3G met OS 2.2.1. Op YouTube, precentral.net en diverse andere sites vindt je daar meer info en reviews over, kun je het zelfs met eigen ogen zien dat de Pre gewoon sneller is dan een iPhone op diverse gebieden. Als je bedenkt dat de Pre 256MB aan RAM heeft de huidige iPhone het volgens geruchten met max maar 128MB moet doen is dat ook niet zo heel raar….

  23. @ppl:
    Dat verschil in ram is snel opgelost als de geruchten kloppen

  24. Origineel geplaatst door 4saus
    @ppl:
    Dat verschil in ram is snel opgelost als de geruchten kloppen

    geruchten ja, je zegt het zelf 😐

    anyway ik stop met kijken naar de reacties vanaf nu, te droge mac/windows discussies met teveel ongegronde argumenten…

  25. @4saus

    Apple is uit de rode cijfers gekomen door de iMac, de iTunes Store en de iPod kwamen pas 3 jaar later.

  26. @ppl

    Dat de animaties op de Palm Pre sneller zijn zegt helemaal niets over de snelheid van het toestel want de snelheid van de animaties op de iPhone worden bepaald door de programmeur en niet door de snelheid van de iPhone.

    Mooi voorbeeld (review) uit het verleden:

    Het scrollen door een x pagina’s tellend document ging op de PC vele malen sneller dan op een Mac, conclusie een (Windows) PC is sneller dan een Mac.

    Wat die reviewer niet wist was dat op een Mac het scrollen bewust vertraagd wordt om de tekst enigszins leesbaar te houden.

    BTW Ik lees net dat de Palm Pre pas 6 maanden na de introductie (6 juni) wordt uitgeleverd door Verizon.
    En dat toestel is een CDMA versie en dus niet compatible met GSM.
    Als Palm dankzij de Pre het hoofd boven water weet te houden dan duurt het minstens 1 tot 1,5 jaar voordat wij de Pre hier kunnen kopen.

  27. lekker dan de pre werkt probleemloos, terwijl het met mijn 3g altijd k gaat 😉

  28. Origineel geplaatst door bitsflew
    @4sausApple is uit de rode cijfers gekomen door de iMac, de iTunes Store en de iPod kwamen pas 3 jaar later.

    klopt wat je zegt met wat er eerder was
    http://news.cnet.com/2009-1041-6054524.html

    Maar de imac deed apple niet zo enorm groeien als dat de ipod daarna deed. dat kan je ook niet ontkennen.
    De ipod gaf die laatste extra boost

    apple was ten tijden van de imac introductie tot aan de introductie van de ipod nog steeds in het rood.

    http://www.mapreport.com/na/west/ba/news/subtopics/b/cities/apple.html

    ik kan het juiste item niet meer zo snel vinden maar daar kon je precies zien hoeveel schuld apple had en hoe ze er bij stonden op het moment van introductie van hun producten. En daar stond duidelijk in dat met de komst van de iMac de schulden minder werden met een hele flauwe stijging en dat na de introductie van de ipod en itunes die lijn exponentieel veel snelle steeg. helemaal toen de itunes store er aan werd gekoppeld.

  29. Deze nieuwe ‘strijd’ zie ik toch meer een algemeen bekend fenomeen in terug, nl. “if you can’t beat ‘m, join ‘m!”

    Palm heeft de laatste jaren haar HotSync oplossing verder het slijk in zien zakken door opkomst van iTunes, ActiveSync e.a. De toestellen kregen enkel nog voet aan de grond in de landen waar het merk echt groot was. Dit was niet eens zo anders voor Apple. Inderdaad, met de komst van de iPod en een geslaagde marketing is die telg de redder geweest voor Apple.

    Ik zou dus helemaal niet gek staan te kijken als Apple en Palm het zo gaan afspreken dat de integratie van de Palm en iTunes een ‘samen staan we sterker’ idee gaan vormen, zonder de patenten te schenden die Apple destijds heeft opgeworpen om met andere concurrenten de strijd aan te binden. Daar kun je immers niet zomaar afstand van doen, zonder je geloofwaardigheid te grabbel te gooien.

    Voorlopig dus maar even aanzien wat de nieuwe generatie Palmpjes gaan brengen.. ondertussen shop ik even verder voor een nieuwe Macbook Pro

  30. @4saus

    Apple heeft over de periode 1982 tot heden 3 slechte jaren gehad

    Netto verlies in miljoen USD
    1996: 816
    1997: 1045
    2001: 25

    1996-1997 waren de beruchte zwarte jaren.

    En toen kwam de iMac!

    Het verlies in 2001 was een gevolg van het uit elkaar spatten van de internetbubble eerder dat jaar.

    De iPod begon wat omzet/winst betreft pas in 2003 een significante bijdrage te leveren.

  31. @bitsflew: Het gaat om alle gebruikte animaties in alle programmatuur. Palm weet op haar Pre dit snel en vloeiend te doen. Bij de iPhone loopt het slomer en hakkeliger. Overigens is leesbaarheid een flauwekul argument: wie leest er nou wanneer hij snelt aan het scrollen is? Als je langzaam scrollt gaat het op beide devices even snel en is alles even leesbaar: de snelheid bij het scrollen bepaal je als gebruiker zijnde en kan daarom dus zo snel of zo langzaam als je wilt (indien je dus de tekst al scrollend wil lezen). Je moet de filmpjes maar goed bekijken en dan vergelijken met je iPhone, dan snap je wel wat ik bedoel.

    Dat van Verizon klopt. Palm heeft met Sprint een exclusieve deal voor alleen dit jaar (2009) en dat zal bij de introductie op 6 juni ook maar 6 maandjes duren. Daarna mogen AT&T en Verizon ‘m ook verkopen. Voor de Amerikaanse markt maakt Palm de CDMA versie met EVDO omdat dit het gangbare systeem is in de USA. Voor de rest van de wereld brengt Palm een GSM versie uit maar daar zullen we nog even op moeten wachten (hij komt wel dit jaar !). Dat is dus niet anders als met de Treo 650, Treo 680, etc.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.