Reacties voor: Paddle-navigatie op de iPad

Paddle-navigatie is een handige manier om door content op de iPad te bladeren. Interactief bureau Onstuimig bedacht het voor de iPad.
Lees het complete artikel → Paddle-navigatie op de iPad

Reacties: 18 reacties

  1. Ik was even bang dat het over een GPS navigatieprogramma voor de iPad ging. Zal vast lekker handig zijn aan je raam…
    Maar het is inderdaad wel een handige optie, omdat je je iPad dan nog gewoon met twee handen vast blijft houden.

  2. goh wat ongelooflijk slim bedacht. daar had nu echt niemand op gekomen

  3. Als je multitouch hebt, gebruik het dan ook? Dit is nu echt een voorbeeld van hoe het eigenlijk niet moet. Ooit gehoord van swipen, like the homescreen.

  4. Lol, konden jullie zelf geen weblogsoftware downloaden en installeren? :’)

  5. Touchscreen devices zijn geweldig en de mogelijkheden zijn er in overvloed. Toch vind ik ook inderdaad dat er een keer goed gekeken moet worden naar de navigatie bij deze toestellen. Het werkt aardig goed, maar vooral bij games en sommige apps is het nog niet optimaal.

    Goeie ideeen ter verbetering van het navigeren zijn altijd meer dan welkom lijkt mij zo!!

  6. De winkelwagenknop moet naar beneden. Daarnaast moet dit ook via swipe te bedienen zijn. Ik snap de reden van dit artikel niet zo goed.

  7. Handige oplossing: als je wilt swipen (zoals iphone) moet je de ipad steeds met 1 hand vasthouden en dat is na een tijdje niet meer fijn (gewicht, grootte en lamme arm).

    Met 2 handen vasthouden voelt vreemd, maar is vergelijkbaar met Real Racing hd en dat is erg relax.

    Goed bedacht!

  8. Alsof ze het wiel opnieuw denken te hebben uitgevonden en blijkt dat rond toch het beste is.

  9. Vind het niet echt spannend eerlijk gezegd. Het zal ze waarschijnlijk nieuwe klanten opleveren, maar qua UI zie ik niet iets vernieuwends.

    Ik mis ook de nieuwswaarde van dit bericht een beetje. Ik had dan graag een video of zo gezien waarin dit getoond wordt.

    Het feit dat ze bezig zijn om mobile oplossingen aan bedrijven aan te bieden met HTML5 is een mooie keuze. Ik als klant wil natuurlijk dat ik een op maat gemaakt beleving krijg als ik dadrogist.nl in tik. Ik hoop toch dat dat er op een gegeven moment gaat komen. HTML5 geeft mogelijheden genoeg.

  10. Origineel geplaatst door Stijn Martens
    Als je multitouch hebt, gebruik het dan ook? Dit is nu echt een voorbeeld van hoe het eigenlijk niet moet. Ooit gehoord van swipen, like the homescreen.

    helemaal mee eens. Het is terug naar af. Een knopje met symbooltje voor actie. Het is een onnodig gekunstelt principe, interface als blokkade. Het houdt wellicht makkelijk vast maar echte ergonomie zit in je hoofd. Met je vinger over het scherm vegen is briljant. Wie kleine kinderen heeft weet hoe goed dat werkt.

  11. Strak 🙂

  12. Origineel geplaatst door Stijn Martens
    Ooit gehoord van swipen, like the homescreen.

    Wij vinden de iPad eigenlijk te zwaar om langdurig met één hand vast te houden en met de ander te bedienen. Het risico dat-ie bij een te enthousiaste swipe te pletter slaat op de wet van Newton is klein maar reëel. Swipen is speels en intuïtief maar uiteindelijk minder ergonomisch. Vooral wanneer er meer handelingen moeten plaatsvinden dan voor- en achteruit bladeren.

    Overigens pretenderen we niet dat we hiermee een revolutionaire manier van tabletnavigatie hebben ontwikkeld, maar wel één die zich voor sommige content beter leent dan de huidige conventies. Alles onder de duim, is het idee.

    Eens kijken of we binnenkort een proof of concept kunnen maken met échte content en complexere navigatie.

  13. Als je de iPad in landscape vasthoud en iBooks gebruikt dan kan je ook makkelijk swipen met de linker of de rechter duim, en gewoon met beide handen vasthouden. Dat vind ik persoonlijk veel prettiger dan een knopje die je onbedoeld kunt aanraken. Vergelijk het met iBooks en GoodReader. Bij die laatste kom ik regelmatig op een onbedoelde pagina terecht indien ik NRC in PDF lees. Ze zijn wel met een swipe optie bezig voor GoodReader.

  14. Niet echt bijzonder maar misschien werkt t best goed, moet eerst zelf n ipad heben vastgehad om daar iets nuttigs over te zeggen.

    Ben ik overigens de enige die dit 100% een advetorial vindt?

  15. Wat de meeste mensen kennelijk niet door hebben is dat je aan een hele kleine subtiele swipe beweging genoeg hebt. Je kan dus prima de iPad met beide handen vasthouden, bladeren en het volledige scherm vullen. Die navigatie-randen zijn echt zonde.

  16. @Stijn Martens: Sinds wanneer is een swipe een multitouch handeling? Het is 1 beweging, net als de manier hierboven?

    Stel: je hebt je iPad met twee handen vast (wat me geen ondenkbaar scenario lijkt he). Wat is dan makkelijker om te bladeren. Blijven vasthouden of 1 hand eraf halen om aan over het scherm te kunnen swipen?

    Als je een krant leest laat je dan ook 1 hand los of blijf je het vasthouden?

    Overigens is bovenstaande “paddle navigatie” natuurlijk helemaal geen “idee” want het is niets nieuws.

  17. @Jeroen
    Je hoeft helemaal niet één hand los te laten om te kunnen swipen.
    Je kan prima de iPad met twee handen vast blijven houden en met je duim swipen.
    Dus nogmaals: die blaken aan beide kanten zijn zonde en overbodig.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.