Paddle in-app aankoop

Reacties voor: Paddle heeft al 1.500 ontwikkelaars voor alternatief App Store-betaalsysteem

Paddle heeft een alternatief systeem voor in-app aankopen ontwikkeld, waarmee Apple's betaalsysteem kan worden omzeild. Er zijn al 1.500 ontwikkelaars bij aangemeld, maar Apple probeert tijd te rekken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. “Zo krijgen ze toegang tot klantgegevens zoals e-mailadressen, zodat ze gebruikers meteen kunnen mailen als er een nieuw product aan komt, of als er iets in de aanbieding is. “

    Sorry.. nee.. deze zin is voor mij reden genoeg om dit niet te willen.

  2. Apple vindt dat alternatieve betaalmethoden minder veilig zijn en de privacy van gebruikers op het spel zetten.

    Daarom zitten we bij Apple

  3. Ik wens ze succes. Maar ik ga niet bij allemaal verschillende diensten aankopen doen. Ik heb een appstore account voor aankopen en daar moeten ze het mee doen. Ik gebruik de Appstore al sinds 2008 en dat wordt de laatste jaren steeds minder. Ik koop graag een app in 1 keer. Tegenwoordig allemaal free to play en abonnementen. En dan nu dit weer.

    Ik ben wel benieuwd of dit ontwikkelaars ook meer opleverd, minder groot percentage afdragen, maar wil de gemiddelde Apple gebruiker overstappen op alternatieve betaalsystemen?

  4. Origineel geplaatst door Hylke
    Ik wens ze succes. Maar ik ga niet bij allemaal verschillende diensten aankopen doen. Ik heb een appstore account voor aankopen en daar moeten ze het mee doen. Ik gebruik de Appstore al sinds 2008 en dat wordt de laatste jaren steeds minder. Ik koop graag een app in 1 keer. Tegenwoordig allemaal free to play en abonnementen. En dan nu dit weer.

    Ik ben wel benieuwd of dit ontwikkelaars ook meer opleverd, minder groot percentage afdragen, maar wil de gemiddelde Apple gebruiker overstappen op alternatieve betaalsystemen?

    Ik ook. Maar in de praktijk betekent dit dat de ontwikkelaars hun app niet doorontwikkeling, ze krijgen er niets voor.
    Komt bij dat beleggers abonnement veel hoger waarderen dan eenmalige aankopen, die fluctueren, terwijl de eerste vaste inkomsten zijn.
    Dat verklaart de overstap naar de zgn recurring -herhaalde- diensten

  5. Origineel geplaatst door JustinK
    > “Zo krijgen ze toegang tot klantgegevens zoals e-mailadressen, zodat ze gebruikers meteen kunnen mailen als er een nieuw product aan komt, of als er iets in de aanbieding is. “

    Sorry.. nee.. deze zin is voor mij reden genoeg om dit niet te willen.

    Helemaal mee eens

  6. “Zo krijgen ze toegang tot klantgegevens zoals e-mailadressen, zodat ze gebruikers meteen kunnen mailen als er een nieuw product aan komt, of als er iets in de aanbieding is. “

    Origineel geplaatst door JustinK

    Sorry.. nee.. deze zin is voor mij reden genoeg om dit niet te willen.

    Idd zie hier de reden waarom Apple’s oplossing 1000x beter is voor de consument. Ik ga absoluut nooit een andere betaaloptie dan die van Apple gebruiken, en als een App het verplicht gaat die App van mijn iDevices.

  7. Heel duidelijk dat Apple hier dus meteen al gelijk heeft aangaande je privacy omdat je gegevens direct al voor andere doeleinden worden gebruikt als je via een andere partij gaat betalen. Liever wat meer betalen via Apple om dit te voorkomen.

  8. Ik wil geen alternatief, veiligheid boven alles, en laat nou apple dat voor elkaar hebben omdat ze niet afhankelijk zijn van derden

  9. Ik sluit me volledig aan bij bovenstaande reacties.

    Om iets goedkoper aan te kunnen schaffen, geef je al je data aan dit bedrijf, die het weer doorgeeft aan die duizenden bedrijven onder hem.

  10. Ik heb helemaal geen behoefte dat iedereen mij kan mailen of wat dan ook over aanbiedingen. Ik wil gewoon een app (lees: product) kopen en daarmee is de kous af. Het is voor Paddle een verdienmodel om in data van mensen te handelen. Het kan niet anders dan dat zij rijk gaan worden door data. Net als Meta. Data van mensen is het nieuwe goud.

    Het betekend ook dat mijn privacy ten gronde wordt gemaakt. Nu verloopt de aankoop via 1 partij en dat is de App Store. Straks gaat het verlopen via elke app apart als het zover mocht gaan komen. Dus overal je adres gegevens, je creditcard gegevens, email adressen, etc. etc.

    En als het een extra dienst gaat worden wat waarschijnlijk door ACM achtige partijen wordt gedwongen dan gaat diegene die via de App Store de aankoop doet meer betalen dan diegene die de aankoop via een side systeem gaat doen. Met een side systeem zal je goedkoper uit zijn, maar betaal je met je gegevens.

    Ik zie een groot data schandaal alvast aankomen …

    Dit is juist de reden dat ik bij Apple zit:

    Voor ontwikkelaars heeft het systeem van Paddle nog meer voordelen. Zo krijgen ze toegang tot klantgegevens zoals e-mailadressen, zodat ze gebruikers meteen kunnen mailen als er een nieuw product aan komt, of als er iets in de aanbieding is. De ontwikkelaars kunnen ook flexibele prijzen aanbieden, zodat ze korting kunnen geven aan gewaardeerde klanten.

    Daar komt nog bij dat ze direct contact met de klant kunnen opnemen, als deze met een probleem zit. Bij Apple is dat allemaal niet mogelijk: er gelden vaste prijzen voor iedereen, de ontwikkelaar weet niet wie de app gekocht heeft en als er problemen zijn kunnen ze alleen reageren op recensies in de App Store.

  11. De gevaarlijkheid waarmee we geconfronteerd worden na aankoop van een bepaalde telefoon. Door dat autoriteiten zoals acm er zich er mee gaan bemoeien is bevreemdend. Aangezien je weet wat je koopt maar daarna door externe factoren de regels voor een ieder veranderd kunnen worden. Ja het veranderd bij OS aanbieders ook. Maar nooit met van die 180 graden bochten zoals van buiten af opgelegd.

  12. Het is goed dat de ACM bestaat, maar met sommige dingen moet het zich niet bemoeien. Volgens mij moet het belang van de klant voorop staan en niets anders.
    Gezien de reacties hierboven, waar ik me bij aansluit denk ik dat de ACM zich beter op andere fronten kan inzetten.
    Wellicht is 30% voor Apple wat overdreven en zou dat naar de helft kunnen?!?. Apple mag het eigen betaling systeem dan blijven handhaven. Alleen dan kan het een gunstig effect hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.