Reacties voor: p0sixninja verlaat noodgedwongen Chronic Dev Team (jailbreak)

Joshua Hill alias p0sixninja heeft bekend gemaakt het Chronic Dev Team te hebben verlaten. Het vertrek van p0sixninja uit het Chronic Dev Team is ogenschijnlijk het gevolg van het per ongeluk vrijgeven van een exploit in iBoot aan Apple, waardoor de eerstvolgende jailbreak in gevaar zou kunnen komen.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Ben ik de enige die dit een vaag verhaal vind???? Het begint al met het gegeven dat hij voor 50 dollar zijn telefoon moet verkopen om überhaupt thuis te komen????

  2. Origineel geplaatst door Mike
    Ben ik de enige die dit een vaag verhaal vind???? Het begint al met het gegeven dat hij voor 50 dollar zijn telefoon moet verkopen om überhaupt thuis te komen????

    Niet gelezen dat hij zich in Las Vegas bevond? Hij heeft wss een beetje grootmoedig zitten te gokken.

  3. @Mike: Ik ben het volledig met je eens, ik heb het 2x gelezen en ik begrijp het stuk nog niet helemaal! Even google raadplegen, en je ziet dat websites erg nieuwsgierig zijn naar zijn motivatie om er uit te stappen! Ben benieuwd iPc, is dit artikel een deel gissen op basis van de tweets of weten jullie meer??

    Ben overigens erg benieuwd wat zijn beweegredenen zijn om uit Chronic Dev te stappen!

  4. Als hij inderdaad de exploit heeft verkocht, laat staan voor €50, dan is hij niet alleen een onnadenkende rotzak maar ook een idioot. Pardon my french…

  5. Origineel geplaatst door Mireille005
    Als hij inderdaad de exploit heeft verkocht, laat staan voor €50, dan is hij niet alleen een onnadenkende rotzak maar ook een idioot. Pardon my french…

    Jij wil daar dus mee zeggen dat hij niet mag doen met zijn EIGEN exploit Wat hij wil ? Over onnadenkende rotzak gesproken…

  6. Origineel geplaatst door dekon
    …Jij wil daar dus mee zeggen dat hij niet mag doen met zijn EIGEN exploit Wat hij wil ? …

    Afgezien of het zijn 0-day is of niet, een 0-day is meer waard dan “close to nothing”.

    Hij zit in Las Vegas. heeft een iPhone en een 0-day exploit. Het eerste (iPhone) levert vast wel 200 dollar op, het tweede (de 0-day) een veelvoud daarvan. Sowieso niet slim om op een enkele reis naar Vegas te gaan, maar wat wil ‘ie? First Class terugvliegen ofzo???

    Als toegewijd hacker had ‘ie kunnen en moeten weten dat dit geen slimme actie was. Onnadenkend dus zeker. Rotzak is voor rekening van Mirelle005, maar de “scene” zal dat vast en zeker beamen.

  7. @Diederick: het is een vaag verhaal, maar daardoor niet minder waar. Door begrijpend lezen en de mogelijkheid om het een en ander te verifiëren in de jailbreak scene konden we hierover publiceren voor de curve.

    Gisteren reageerde James Magahern in eerste instantie nog op Twitter met “I just wanted a $50 iPhone“, maar die tweet is sindsdien weer verwijderd. Het verhaal is inmiddels ook overgenomen door iJailbreak en ModMyi.

  8. Haha wat een actie
    Zou wel heel erg klote zijn
    Langer wachten op de ios6 jailbreak
    Als dit waar is dan

  9. /me snapt niet waar dit over gaat

  10. @Dekon: En bedankt.
    @Dennis: je hebt gelijk, ik moet niet kwaad reageren.

    Sorry voor de verwoording allemaal. Excuses!

    Toch vind ik het niet goed om zo losjes met zo’n belangrijke exploit om te gaan. Tenslotte rekenen veel mensen op de intelligentie, doorzettingsvermogen en integriteit (als in goed met de exploits omgaan) van de jailbreak mensen.
    Daarom werd ik boos maar had het anders moeten verwoorden. Wat ik normaal ook doe trouwens.

    Ik neem aan dat dit serieuze gevolgen heeft voor de mogelijkheden en tijdspad van de jailbreak?

  11. Ik hoop dat dit een grapje is.

  12. Het lijkt erop alsof p0sixninja de kant van Apple heeft gekozen (misschien voor een mooi bedrag). Dat hele tweet verhaal is een mooie ontsnapping uit de hackers scene. De laatste tweet van hem zou een verwijzing kunnen zijn naar apple. Het sluit namelijk aan bij een interview met Jonathan Ive waar hij over het design zei: ‘Mooie producten zijn belangrijker dan geld’

  13. Hij heeft het over een 500 dollar phone en een exploit van 50.000… En dan 50 dollar vragen. Gek, of jammer?

  14. Ik zeg complot theorie!

  15. ik zeg….hij is omgekocht door Apple!
    en heeft daar binnenkort een goeie baan!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.