Reacties voor: Overzicht: Samsung heeft veel meer patenten dan Apple

Een opmerkelijke grafiek laat zien dat Samsung in de Verenigde Staten en Europa over veel meer patenten beschikt dan Apple. Zelfs Google heeft na de overname van Motorola nog niet zoveel octrooien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Kwaliteit > kwantiteit zeggen ze altijd.. Als die patenten van Apple niet beter waren dan die van Samsung zouden ze nooit de aanval beginnen..

  2. Hoe lang is zo’n octrooi nu eigenlijk geldig….. ik neem aan dat dit verloopt na een x periode zodat iedereen gebruik mag maken van de technologie?

  3. @jasper: Je kan ook zeggen dat een kat in het nauw rare sprongen maakt, oftewel Apple ziet een donkere bui aankomen en zet alle middelen in.

  4. @Koen: 75 jaar naar mijn weten? lijkt me hetzelfde als auteursrecht..

  5. @Koen: Volgens mij totdat de houder hem zelf opzegt. En als je slim bent doe je dat dus niet 😛

    Maar ot: Wat maakt dit voor verschil? Apple heeft veel betere ideeën dan Samsung. En blijkbaar geeft Samsung ze daar gelijk in (anders kopieren ze het niet).

  6. Origineel geplaatst door Rick Kerkhof
    En blijkbaar geeft Samsung ze daar gelijk in (anders kopieren ze het niet).

    zullen we dit aan de rechter overlaten of dit daadwerkijk kopien zijn!!!

  7. Ajoh, Apple kan Samsung kopen als ze het willen. Snap de heisa niet zo 😛

  8. Ga eens naar androidplanet.nl, en zoek het artikeltje op (staat nu nog op de frontpage) over wat apple doet met het bewijs in hun rechtzaak met samsung…

  9. Patentenoorlog, BLEGH!: inmiddels verdienen die @!*(& :-} van advocaten het meest aan onze mobiele speeltjes. Een flink deel van de prijs van een mobieltje wordt straks door de juridische kosten bepaald.

  10. @Leo Klepper: Wat versta jij onder een flink deel? Ik denk dat het nog niet 1 cent per telefoon zal zijn wat aan advokaatskosten uitgegeven wordt. De prijzen van schikkingen of kopen van patenten is een stuk duurder.

  11. @Jasper: Het hele pakket (advocaten, patenten, schikkingen, gevolgen van rechterlijke uitspraken) maken deel uit van de patentoorlog.

    Het idee van octrooien is onmisbaar, maar ook te misbruiken. Tijd voor een nieuw systeem waarbij de ontwikkelingsinvesteringen van bedrijven de moeite waard zijn, maar deze oorlog niet mogelijk is. Zou dat kunnen bestaan? Of zou dat toch onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden zoals de aandelenbeurs en emotie?

  12. @Jasper: kennelijk ontgaat je de ironie van mijn bericht, jammer.

  13. Grappig en logisch tegelijk. Samsung zit al langer in de telefoniewereld en zal dus ook meer patenten hebben. Sowieso is Apple de laatste tijd erg zielig bezig, als een verwend jongetje dat alle speeltjes wil hebben. Samsung aanklagen omdat de tablet teveel op een iPad lijkt… Een tablet bestaat per definitie uit een plat scherm, dunne behuizing en zomin mogelijk knoppen. Dan
    Lijkt het al snel op een iPad. Ik hoor weinig over wat Apple allemaal gekopieerd heeft; ik had jaren geleden al een htc touch met Swipe bewegingen, touchscreen, internet access, camera en de hele rataplan. Toch lijkt het nu alsof Apple dit heeft uitgevonden en ze proberen de meest vage patenten (Swipe beweging) vast te leggen… Apple, wees blij met je goede verkoop en wees trots op de mooie gebruikerservaring die je hebt weten te creëren. En ben tevreden met je gigantische aandeel op de tablet markt! En met je bijna misdadige marges… Ik ben nu een tevreden gebruiker van een iPhone, die soms gefrustreerd is over de beperkingen die Apple oplegt. Maar dit kinderachtige gedoe zorgt er ook voor dat ik de ‘heilige’ status van Apple niet echt serieus neem.

  14. Normaal verlopen patenten na 20 jaar, het is natuurlijk te zien welke soort.

  15. Origineel geplaatst door Dirk
    zullen we dit aan de rechter overlaten of dit daadwerkijk kopien zijn!!!

    Ik heb geen iPhone en ben dus ook geen fanboy maar als je beweert dat de smartphones van samsung zoals de galaxy s niet een goedkope kopie is dan ben je blind.
    Net als android, dat is ook gewoon een kopie. Als je iets kopieert dan verwacht ik tenminste dat je er iets beter van maakt. En dat is samsung tot nu toe nog niet gelukt.

    Leg ze naast elkaar, vergelijk de interface en laat dan je verstand spreken 😉

    Ahja, ik heb zelf een samsung en mij boeit het niet dat ze kopiëren van anderen. Ze moeten het alleen durven toegeven.

  16. Samsung gebruikt haar patenten tenminste niet TEGEN de concurrent waar bij apple dat wel doet. Eigenlijk best wel zielig voor zo’n marktleider als apple.

  17. @Nicolas: Android van 100 jaar geleden ja

  18. Samsung zit ook net ff wat langer in de telefoonmarkt. Misschien dat Apple ergens in 2000 begon met het creëren van de Iphone.

  19. Hebben ze het overzicht ook ontdubbeld? Of tellen ze US octrooi + “EU” octrooi voor dezelfde vinding als 2 octrooiien?

    Belangrijkste is echter – zoals hierboven al opgemerkt – kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.

    Octrooi duurt overigens niet eeuwig. Heeft beperkte looptijd, waarbij je ook telkens voor instandhouding moet blijven betalen.

  20. @kooi: Je vergeet er bij te zeggen dat de interface en de verpakking ook sterk ‘geïnspireerd’ zijn op Apple’s tablet.

  21. @kooi: Het gaat Apple er vooral om dat ongeveer de hele OS die erop draait hetzelfde is(interface bijv.). En het is bovendien niet alleen Apple die als een klein jongetje Samsung zit aan te klagen maar het gaat heen en weer totdat een van de bedrijven de strijd opgeeft en een product minder heeft! Bovendien denk ik niet dat wij als consumenten hier heel erg veel van terug zien in de portemonnee, het gaat misschien om een tientje en ik denk niet dat als je een product van 700/800 euro kan betalen dat tientje er niet af kan! Vind overigens dat de Galaxy lijn er wel erg mooi uit ziet en dat Apple en Samsung samen(gaat waarschijnlijk nooit gebeuren, maar toch) een zeer mooie en goed werkende telefoon op de markt kunnen brengen.

  22. @koen: @pinky: @Rick Kerkhof: een octrooi geeft de uitvinder van een technische uitvinding 20 jaar lang het recht om zijn uitvinding exclusief te exploiteren. En mijn god, wat een een ongenuanceerde reacties hier zeg. Patenten zijn het aangewezen middel om innovatie te bevorderen. Merk volledigheidshalve ook even op dat het aantal patenten in de telecom sector van ‘onze’ eigen Philips aanzienlijk is! Iets om trots op te zijn.

  23. Origineel geplaatst door Bart
    Samsung gebruikt haar patenten tenminste niet TEGEN de concurrent waar bij apple dat wel doet. Eigenlijk best wel zielig voor zo’n marktleider als apple.

    Apple doet dat ook niet als samsung netjes betaald voor de patenten…. Apple betaalt Samsung wel voor patenten.

  24. Origineel geplaatst door dutchie
    Apple doet dat ook niet als samsung netjes betaald voor de patenten…. Apple betaalt Samsung wel voor patenten.

    Is dat zo?

  25. Origineel geplaatst door dutchie:
    Apple doet dat ook niet als samsung netjes betaald voor de patenten…. Apple betaalt Samsung wel voor patenten.

    Yeah right….
    Voor iedereen die Apple blind vertrouwt; check ff het laatste nieuws bij webwereld. Apple blijkt de foto’s bewerkt te hebben die als bewijsmateriaal dienen in de zaak die over het uiterlijk van samsungproducten gaat. Foto’s van de galaxy zijn verkleind zodat ie precies even groot als de iPhone is. Zelfde met de tablet…

    Triest verhaal begint het dus te worden. Laat Apple zorgen dat ze doorgaan met producten maken zoals zw nu doen, dan hoeven ze nergens bang voor te zijn en blijven ze de standaard zetten.

  26. Origineel geplaatst door kooi
    Triest verhaal begint het dus te worden. Laat Apple zorgen dat ze doorgaan met producten maken zoals zw nu doen, dan hoeven ze nergens bang voor te zijn en blijven ze de standaard zetten.

    Helemaal mee eens, Samsung moet gewoon de iPhone 5 kunnen kopiëren. Daar is niks mis mee, stelletje angsthazen!

  27. @Bart: Samsung was juist degene die Apple eerst aanklaagde in Nederland en Duitsland. Hierna is Apple pas Samsung gain aanklagen. Bekijk eerst de feiten, voordat

  28. er zijn patenten waar je maar 2 jaar de tijd voor krijgt en sommige 20 meestal is dat 10 jaar!

    verder vind ik het een uiterst scheve vergelijking..

    samsung zit zelfs in de airco’s, scheepvaart, deeploaders, heftrucks, onderdelen voor auto’s de TVbranche, versterkers bluray ontwikkelings team noem maar op uhm alles waar een Plus en een min op zit zitten ze in en dat is bij Apple iets anders die zijn puur gericht op home electronica.
    Kortom appels met peren vergelijken

    Gemiddeld pattent kost $30.000 dollar aanvragen en alle kosten van correspondentie en kost al snel 1,5 jaar tijd wat kan oplopen tot soms wel 10 jaar (dan zijn de kosten ook veel hoger!)

    na tel uit je kosten 12K x 30K = 360 miljoen aan patenten.. en niemand begrijpt waarom bedrijven zo spinnen op hun pattenten het zijn investeringen voor in de toekomst!

    (apple 1000 x 30k = 30 miljoen)

    Patent kan bijv al zijn dat je een rode hand onder in de brezel van de tv gaat beschermen (samsung crap design)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.