Reacties voor: Overzicht: (on)mogelijkheden van jailbreaken iOS 4.x op de iPhone

In dit artikel wordt eerst een uitleg gegeven over de belangrijkste termen op het gebied van jailbreaken. Vervolgens wordt in dit artikel een overzicht gegeven van de (on)mogelijkheden met betrekking tot het jailbreaken van de iPhone 3G, iPhone 3GS en iPhone 4 op iOS 4.0 tot en met iOS 4.2.1.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 68 reacties

  1. Is een iPod Touch 2g (MC-model) te jailbreaken? Zo ja, waarmee dan?

  2. @Ws: voor het MC-model van de iPod touch 2G geldt in principe hetzelfde als voor de iPhone 3GS met de nieuwe bootrom. Voor het MB-model geldt hetzelfde als voor de iPhone 3G.

    Om de vraag waarom niet alle iDevices meegenomen zijn in dit overzicht maar alvast voor te zijn: de reden daarvoor is om het artikel niet nodeloos ingewikkeld te maken. Ik ben van plan op korte termijn een vergelijkbaar overzicht te geven voor de iPad op iPadclub.nl.

  3. Jailbreaken is 1 maar er mag ook wel duidelijk vermeld staan dat je telefoon dan niet simlock vrij is.

    De baseband is nog steeds niet gekraakt terwijl dit eerst nog voor kerst zou gaan gebeuren. Nu weer uitgesteld tot minimaal 4.3.

    Hou daar aub rekening mee anders is je telefoon een iPod Touch!

  4. @Ws: dit is een iphonesite vriend, geen ipodsite

  5. Tnx.
    Ik kan niet wachten totdat de 3GS met nieuwe bootroom normaal te jailbreaken is.

  6. Heb een 3G pwned 4 life, blijkbaar. Maar zit nog op 3.1.3 spirit JB ivm snelheid van 3.x. Zijn er mensen die ervaring hebben met de laatste firmware JB en of deze de iPhone zichtbaar traag maakt. Dus irritatie traag zeg maar. Ik weet dat het geen 3GS is. Maar als ik kijk naar vrij geheugen met sbsettings bijvoorbeeld is dit nu al tussen de 20 en 40.

  7. @kaas
    Heb je je wel eens afgevraagd waarom de mogelijkheid bestaat om op het forum aan te geven dat je beschikt over een iPod Touch?
    Veel iPod Touch gebruikers, waaronder ik, zullen deze site bezoeken omdat de iPod Touch veel overeenkomsten vertoont met de iPhone.

  8. Top post!

  9. En als ik nu mijn iPod Touch 2G MC-model tethered jailbreak, kan ik dan zonder volledige restore overgaan op een untethered jailbreak wanneer deze uitkomt (zoals verwacht wordt binnen een kleine maand)? Of ben ik dan weer alles kwijt als ik daarop wil overschakelen?

  10. Nice, hier zat ik net op te wachten 🙂
    Lijkt wel alsof ‘ie helderziend is 😛

  11. Is redsn0w 0.9.7b6 al bugvrij, of zijn er nog bekende problemen?

  12. @kaas & @Jitse en anderen die hier op willen reageren: ik zou het op prijs stellen als we een flamewar over de doelgroep van iPhoneclub.nl kunnen vermijden, ik heb namelijk al aangegeven waarom dit artikel alleen de iPhone bespreekt. Bovendien zou het zonde voor andere lezers zijn als de reacties in die mate uit de hand lopen dat de redactie besluit de reactiemogelijkheid bij dit artikel te sluiten.

  13. veel apps werkt niet. iphone 4 ios 4.2.1 met 4.2 beta 3 , alle microsoft apps werkt niet en ook veel speletjes , met alleen een tethered jailbrake werkt deze apps wel

  14. @Alex: de iPhone 3G in combinatie met iOS 4 is volgens mij niet zo’n succes.

    @Daniel: “Gebruikers van redsn0w 0.9.7b6 zouden (nog steeds) problemen ondervinden bij gebruik van de jailbreak in combinatie met door DRM beschermde boeken in iBooks en met MSN Messenger.” (Redsn0w 0.9.7b6 lost problemen met Skype op (jailbreak)).

  15. @Paul Pols:

    Zitten er nog bugs in beta 6 en doet bluetooth het?

  16. Geen Paul Durden maar Paul Pols deze keer? Nouja, ‘t maakt ook niet uit, super overzichtelijk artikel!

  17. Origineel geplaatst door Alex
    Heb een 3G pwned 4 life, blijkbaar. Maar zit nog op 3.1.3 spirit JB ivm snelheid van 3.x. Zijn er mensen die ervaring hebben met de laatste firmware JB en of deze de iPhone zichtbaar traag maakt. Dus irritatie traag zeg maar. Ik weet dat het geen 3GS is. Maar als ik kijk naar vrij geheugen met sbsettings bijvoorbeeld is dit nu al tussen de 20 en 40.

    4.x is en blijft traag op een 3G + je batterij is 2x sneller op, heb ze allemaal geprobeert maar zit nu weer lekker op 3.1.3 omdat die gewoon het fijnste is.

    EDIT 20 en 40?? Als ik free memory heb gedaan zit ik op 60…

  18. grappig, ik heb echt net m’n iphone 4 gedowngrade naar 4.1 omdat ik m’n jailbreak miste. Inderdaad een lastig klusje maar TinyUmbrella is je vriend 😀

  19. Ik heb een iPhone 3G gejailbreakt met redsn0w 0.9.6rc8 en het enige dat ik merk is, dat activator niet goed werkt (maar dat wordt ook aangegeven en dat als ik op (bepaalde) links klik, de iPhone crasht. https://www.iculture.nl/100428/one-click-tethered-booten-met-redsn0w-0-9-6-beta-7-jailbreak/

  20. @Paul, misschien even iets melden over de nieuwe jailbreak rubyra1n? Er is zojuits weer iets verschenen erover op ra1nb0wra1n.com/ . Is van GEOHOT!

  21. @020: zie de twee reacties boven die van jou.

    @Bart v.R.: one and the same.

    @Daniel: voorlopig lijkt geohot me nog even druk met de PS3 en Windows Phone 7. Wat Ra1nb0wra1n.com betreft valt me op dat er gebruik wordt gemaakt van een hoofdletter (in tegenstelling tot blackra1n, limera1n & purplera1n). Daarnaast begint geohot op blackra1n.com, limera1n.com & purplera1n.com zijn HTML code met <html> en is dat op Ra1nb0wra1n.com een DOCTYPE-verklaring (en daar is geohot’s manier van coden denk ik iets te hacky voor). Tot slot beschikt geohot waarschijnlijk over een untethered iBoot-exploit en staat er op Ra1nb0wra1n.com rechts onderin op de unlocked iPhone 4 “Tethered Reboot” (dat kan nu overigens ook al). Maar je weet het nooit.

    FWIW: een lezer stuurde ons ook deze screenshot van een mailtje dat hij van geohot zou hebben gehad. Op mijn verzoek om de headers van dit e-mailtje is niet gereageerd.

  22. Origineel geplaatst door Daniel
    @Paul, misschien even iets melden over de nieuwe jailbreak rubyra1n? Er is zojuits weer iets verschenen erover op ra1nb0wra1n.com/ . Is van GEOHOT!

    Heeft iemand al getest wat er hier gebeurt?!? George is niet alleen met ps3 bezig denk ik…

  23. Dit was net wat ik zocht! Ik ben echt een leek hierin maar hoe kom ik er achter welke iboot er op mijn 3GS zit? Heb hem gekocht in oktober in 2009 dus is wel belangrijk om te weten.

  24. @Dean: het linkje volgen in het artikel. Makkelijker kunnen we het niet maken. 😉

  25. OT: Als je een nieuwe iPhone 4/iPod Touch 4 op iOS 4.2.1 tethered jailbreaked, kan je dan je SHSH blobs via TinyUmbrella krijgen en daardoor downgraden naar iOS 4.1?

  26. Klasse artikel Paul!!

  27. En een Ipad wifi met 4.2.1 kan ik vergelijken met een iphone 4 met 4.2.1 toch? dus alleen tethered the jailbreaken?

  28. @Vince: Nee, voor TinyUmbrella maakt het niet uit of je iPhone al dan niet gejailbreakt is. Je kan je SHSH’s voor een bepaalde versie enkel opslaan zolang deze versie nog door Apple ondertekend wordt, wat voor 4.1 niet meer het geval is. Het kan natuurlijk nooit kwaad om die voor 4.2.1 alvast op te slaan.

  29. Ik heb een iPhone 3G gejailbreakt met redsn0w_win_0.9.6rc8 en crasht zo nu en dan als ik op een (bepaalde) link klik en schijnbaar werkt activator niet helemaal zoals het zou moeten…

  30. En de ipod 3g?

  31. Origineel geplaatst door Dean
    Dit was net wat ik zocht! Ik ben echt een leek hierin maar hoe kom ik er achter welke iboot er op mijn 3GS zit? Heb hem gekocht in oktober in 2009 dus is wel belangrijk om te weten.

    Klik bij het stukje over de iPhone 3Gs op de blauwe woorden “deze handleiding” 😛

  32. @-DUS-: ja – tenzij in combinatie met 4.2b3.

    @Vince: alleen als eerder al de voor dat toestel unieke handtekening van iOS 4.1 is opgeslagen.

    Er was enige tijd geleden wel sprake van dat er voor sommige nieuwe (!) toestellen SHSH blobs beschikbaar bleken te zijn, doordat iemand anders die redelijk random aan had gevraagd via Cydia. Ik kan niet inschatten op welke schaal dat zou zijn gebeurd, maar ik vermoed klein.

    Je kunt in ieder geval TinyUmbrella gebruiken om je SHSH blobs van iOS 4.2.1 (en toekomstige firmwares automatisch via Cydia) op te laten slaan. Als er SHSH blobs van een eerdere firmware beschikbaar zijn zou je dat zien in TinyUmbrella. In dat geval hoef je hem ook niet eerst op iOS 4.2.1 tethered te jailbreaken.

  33. Ik heb me iPhone 3gs nu nog op 3.1.3 draaien, maar wil graag over op 4.x. Is het ook mogelijk om nu nog de 4.1 of 4.0 software ergens te downloaden ? Want wil graag me iPhone untethered gejailbreakt hebben.

  34. @Nick en @Paul Pols,
    Bedankt voor de info. Dan zal ik straks wel even SHSH blobs opslaan 😉

  35. Van welke methode maakt PwnageTool eigenlijk gebruik van, voor de jailbreak van de iPhone 4 4.1? Just curious.

  36. @Schijn:

    Origineel geplaatst door Schijn
    Origineel geplaatst door AlexHeb een 3G pwned 4 life, blijkbaar. Maar zit nog op 3.1.3 spirit JB ivm snelheid van 3.x. Zijn er mensen die ervaring hebben met de laatste firmware JB en of deze de iPhone zichtbaar traag maakt. Dus irritatie traag zeg maar. Ik weet dat het geen 3GS is. Maar als ik kijk naar vrij geheugen met sbsettings bijvoorbeeld is dit nu al tussen de 20 en 40.4.x is en blijft traag op een 3G + je batterij is 2x sneller op, heb ze allemaal geprobeert maar zit nu weer lekker op 3.1.3 omdat die gewoon het fijnste is.EDIT 20 en 40?? Als ik free memory heb gedaan zit ik op 60…

    60? echt waar joh? misschien ligt het aan de jailbreak of aan de cydia apps, maar dat lukt mij echt niet :O. Met echt alle apps “gekilled” haal ik 43 mb max. misschien dat een restore kan helpen?

  37. Top artikel! (:

  38. Mooie update

  39. Origineel geplaatst door Alex
    @Schijn:60? echt waar joh? misschien ligt het aan de jailbreak of aan de cydia apps, maar dat lukt mij echt niet :O. Met echt alle apps “gekilled” haal ik 43 mb max. misschien dat een restore kan helpen?

    Ik had de indruk dat naast de standaard apps sommige apps (Whatsapp, Facebook, Hyves, etc) niet 100% afgesloten konden worden. Weet iemand hier meer van?

  40. Super overzicht Paul! Echt, on the spot, to the point en op een presenteerblaadje. Man jij kan artikelen schrijven. 😀

  41. iPod touch 2g MC is nog steeds niet te JB’en want de laatste Redsn0w 0.9.6rc8 en 0.9.7b6 ondersteunen dit model nog niet. Iemand idee wanneer dit (eindelijk!) wordt ondersteund?

  42. Ik vind iPhoneclub een super goede website waar je veel informatie kunt vinden en behulpzame leden hebt. Alleen jammer dat wanneer ik net ‘hun’ nodig heb, geen antwoord op mijn vraag krijg.

    Hierdoor blijf ik mijn vraag in meerdere (maar soortgelijke) topics herhalen waardoor ik een waarschuwing krijg 🙁

    Ik weet nu in ieder geval dat ik mijn 3GS met oude bootrom m.b.v. redsn0w kan jailbreaken, maar dat ik dan (nog) moet wachten op een unlock omdat ik daar afhankelijk van ben.

  43. Whoaaa, kraaaaakhelder artikel Paul! Ik zat al maanden in het vagevuur, kan het nu wel of niet, en besloot voor de veiligheid de boot (woordgrapje hehe) maar af te houden. Kom er nu achter dat ik de oude bootrom 3gs heb, is het zo opeens pakjesavond!

  44. Origineel geplaatst door Paul Pols
    @020: @Daniel: voorlopig lijkt geohot me nog even druk met de PS3 en Windows Phone 7. Wat Ra1nb0wra1n.com betreft valt me op dat er gebruik wordt gemaakt van een hoofdletter (in tegenstelling tot blackra1n, limera1n & purplera1n). Daarnaast begint geohot op blackra1n.com, limera1n.com & purplera1n.com zijn HTML code met en is dat op Ra1nb0wra1n.com een DOCTYPE-verklaring (en daar is geohot’s manier van coden denk ik iets te hacky voor). Tot slot beschikt geohot waarschijnlijk over een untethered iBoot-exploit en staat er op Ra1nb0wra1n.com rechts onderin op de unlocked iPhone 4 “Tethered Reboot” (dat kan nu overigens ook al). Maar je weet het nooit.FWIW: een lezer stuurde ons ook deze screenshot van een mailtje dat hij van geohot zou hebben gehad. Op mijn verzoek om de headers van dit e-mailtje is niet gereageerd.

    geohot heeft geen iboot exploit meer want anders was het limera1n exploit ook wel unthethered geweest en dat is het niet. iboot en bootrom zijn bijna de zelfde code alleen is de bootrom read-only. Apple heeft al voor limera1n is uitgekomen de iboot verbetert daarom vond geohot het zo belangerijk dat limera1n eerder kwam dan greenposion. Want het is erg logisch dat apple de bootrom heeft verbetert in de volgende generatie iphone’s/ipod’s

  45. Super zo’n overzicht. Zouden ze standaard op t forum moeten hebben en geupdate houdend

  46. Edit: lees nu over doelgroepen, leeggehaald.

  47. De mensen die de jailbreaks nu maken zullen ze denk ik altijd wel blijven maken dus. En anders gewoon downgrade naar 4.1 of 4.0 en http://www.jailbreakme.com gebruiken.

  48. Nee dat jailbreaken hoeft voor mij niet meer, heb er zelfs nadelige gevolgen van gehad met de werking van mijn iphone. Enige “legale” voordeel wat ik met de jailbreak had was sbsettings en calendar op het lockscreen. Voor de rest, nee, ik heb liever een stabiele iphone en betaal wel voor mn apps.

  49. Bedankt voor de tijd die in dit artikel gestoken is

  50. Ik heb sinds kort een iphone 4 – 2 weken geleden zoiets.

    In mijn phone staat iOS 4.2.1 en dat blijkt dus niet goed te zijn mbt untethered jailbreaken, maar ondanks de recente berichten op het net over iOS 4.2.1 is nu untethered te jailbreaken vraag ik me af.. ja of nee? en hoe dan?

  51. alles in 1 overzicht. geweldig.

  52. zou hetzelfde soort overzicht niet eens gemaakt kunnen worden over het unlocken?

  53. Top artikel!
    Waar ik de bomen door het bos niet meer zag omtrent de diverse versies van iOS en jailbreak is nu alles weer duidelijk!
    Bedankt!

  54. Thanx mate!

  55. Origineel geplaatst door lucien1966
    Ik heb een iPhone 3G gejailbreakt met redsn0w_win_0.9.6rc8 en crasht zo nu en dan als ik op een (bepaalde) link klik en schijnbaar werkt activator niet helemaal zoals het zou moeten…

    Waarschijnlijk heb je multitasking geactiveerd, dit veroorzaakt crashes op de 3G onder 4.2.1. Je kunt het verhelpen door een of andere plist te hacken maar dan krijg je een lelijk streepje door allerlei knoppen omdat het iets te maken heeft me de OpenGL ondersteuning. Apple checkt of je een 3G hebt door te kijken naar welke mogelijkheden het apparaat heeft voor de weergave of iets dergelijks en zet dan multitasking uit.

    Zie ook: http://www.ipodtouchfans.com/forums/showthread.php?t=323402&page=1

  56. @Lucc: Apple stelt deze zelf beschikbaar. Je kunt hiermee updaten als je de unieke handtekening voor jouw toestel van die specifieke firmware hebt.

    @Exotic: meer informatie daarover kun je vinden op The iPhone Wiki.

    @Alex: op mijn eigen iPhone 3G had ik met een paar tweaks na opschonen van het geheugen iets van 34MB vrij.

    @cas: je mag er natuurlijk je eigen lezing op nahouden, maar ik heb via verschillende bronnen bevestigd gekregen dat geohot over een untethered iBoot-exploit beschikt (waaronder p0sixninja & MuscleNerd). Ik vind het ook niet vreemd dat hij de kernel-exploit untether van comex heeft gebruikt, omdat die het minst ingrijpend is (de iBoot-expoit kan op een later moment nog gebruikt worden om zonder verdere exploits een untethered jailbreak te realiseren – de kernel-exploit niet). De iBoot-exploit is overigens ook niet hetzelfde als de limera1n-exploit in de bootrom, dus er is niets gezegd over de status van de kwetsbaarheid waar deze exploit gebruik van zou maken.

    @Franky85: nee & afwachten, alle andere berichten die je gelezen mag hebben ten spijt.

  57. @Paul Pols: sorry maar begrijp het stukje updaten ook na je uitleg niet. Als je wilt updaten na een jailbreak, wat te doen? ok ik kan het herstelbestand van een nieuwere versie dowlnoaden, maar wat doe ik ermee? kan hier zelf geen info over vinden..
    Dank alvast!

  58. Prima overzicht
    Ik mis alleen informatie over het verlies van de GPS functie op de iPhone 3G als deze is voorzien van de baseband 06.15
    Of is dat probleem al uit de wereld????
    Zo ja, hoe dan?

  59. Vraag, de iPhone word hier mooi uitgelegd. maar hoe zit het nauw met de iPad ?? kan ik deze zonder problemen nu wel of niet naar de nieuwste firmware ( welke dat ook is ) updaten ?

  60. Origineel geplaatst door Henriv
    Prima overzicht Ik mis alleen informatie over het verlies van de GPS functie op de iPhone 3G als deze is voorzien van de baseband 06.15 Of is dat probleem al uit de wereld???? Zo ja, hoe dan?

    dus daarom werkt deze bij mijn oude iphone ook nog steeds niet….

  61. Heel prettig dat jullie door de verklarende woordenlijst direct ook de verschillende lagen in het iOS besturingssysteem blootleggen. Weer wat geleerd, bedankt!

    Kan hier op google overigens weinig extra’s over vinden, ik heb het idee dat ik op verkeerde trefwoorden zoek. Iemand die mij kan helpen aan wat searchterms om over de structuur van iOS meer te weten te komen? Alvast bedankt!

  62. na het jailbreaken zet je je iphone uit en weer aan en voila hij blockeert
    je moet hem resetten

  63. Word het niet tijd voor een update? Nu alle iDevices te jailbreaken zijn??

  64. kan iemand mijn vraag beantwoorden?
    ik heb een iPhone 3G (4.2.1)die door Tmobile simlockvrij is gemaakt omdat mijn 2jarige contract verlopen is. Nu heb ik begrepen dat de volgende firmwares niet meer voor de 3G beschikbaar zullen zijn (correct me if i’m wrong). Mij lijkt het dus wel oke om hem te jailbreaken omdat hij toch niet meer te updaten valt en ik in de zomer voor de volgende iPhone ga. Zijn er risico’s aan verbonden omdat hij al officieel simlock vrij is gemaakt of heeft dit geen enkel bijwerkend effect?

  65. @Alex: ja de 3g wordt zichtbaar trager op 4.0 t/m 4.2.1 ikk heb me 3g ook gedowngrade ivm snelheid naar 3.1.3

  66. dit bericht is niet up-to-date

  67. als de iphone 5 uitkomt is het dan nog mogelijk om die te jailbreaken??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.