Reacties voor: Overzicht: ongepubliceerde exploits, toekomstige jailbreaks en unlocks

In dit artikel geven we je een overzicht van de recente ontwikkelingen met betrekking tot de diverse exploits en wat dit betekent voor toekomstige jailbreaks en unlocks.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. Jammer, Limera1n en Greenpoison werkt niet op mijn Iphone 3Gs new bootroom! Heb ios 4.1.. Het wil maar niet lukken 🙁

    De reacties zijn niet bedoeld voor vragen met betrekking tot de (on)mogelijkheden van het jailbreaken of unlocken van jouw specifieke iDevice en eventuele problemen die je daarbij tegen komt. Met dergelijke reacties kun je terecht op het forum.

  2. Is er al een datum bekend om iphone 3gs met de 05.14.02 baseband te unlocken? Ik heb tele2-simkaart… en ik wil hem graag gebruiken 🙂

    Zoals in het artikel staat: in ieder geval na de release van iOS 4.2.

  3. Zo, jij hebt er werk van gemaakt. Veel informatie en mKkelijk te lezen.

    Keep it up!

  4. mooi artikel!
    toch vreemd dat er 2 jailbreak’s tegelijk uitkomen ik snap het verschil niet helemaal ze doen het beide toch gewoon?! maar wel fijn dat het er is!

  5. Hulde voor dit prachtige overzicht. Dank!

  6. @rick:

    Het verschil zit hem voornamelijk in de broncode. Het dev team brengt over het algemeen stabielere versies uit dan Geohot. Geohot heeft meestal de snelle versies en brengt ondertussen veel updates uit.

    En dan erbij: Geohot bracht zijn jailbreaktool uit om snel van donaties te spekken. Het dev team vraagt namelijk niet om donaties, Geohot wel.

  7. goed overzichtelijk artikel(well done)

    laten we hopen dat ze nog veel verassingen qua jailbreaktools en unlocks in petto hebben.

  8. Origineel geplaatst door Joost
    @rick: Het verschil zit hem voornamelijk in de broncode. Het dev team brengt over het algemeen stabielere versies uit dan Geohot. Geohot heeft meestal de snelle versies en brengt ondertussen veel updates uit.En dan erbij: Geohot bracht zijn jailbreaktool uit om snel van donaties te spekken. Het dev team vraagt namelijk niet om donaties, Geohot wel.

    Het chronicdevteam heeft veel groter een link voor donaties op hun website geplaatst. Dat klopt dus niet helemaal. Ook waren er in het begin meer problemen met greenpois0n dan met limera1n.

  9. @Joost: volgens mij heb je het over het iPhone Dev Team, terwijl greenpois0n is gemaakt door het Chronic Dev Team. Toch klopt het wel dat limera1n hackier is dan greenpois0n: limera1n is gehaast uitgebracht om greenpois0n/SHAtter (om de in het artikel beschreven redenen) voor te zijn. Aan greenpois0n is ongeveer een jaar gewerkt. Onder de motorkap blijkt limera1n deels uit code van de eerdere jailbreaks blackra1n en zelfs nog purplera1n te bestaan.

  10. Origineel geplaatst door Joost
    @rick: Het verschil zit hem voornamelijk in de broncode. Het dev team brengt over het algemeen stabielere versies uit dan Geohot. Geohot heeft meestal de snelle versies en brengt ondertussen veel updates uit.En dan erbij: Geohot bracht zijn jailbreaktool uit om snel van donaties te spekken. Het dev team vraagt namelijk niet om donaties, Geohot wel.

    onzin geohot vraagt niet om donaties maar verwelkomt ze wel geo en dev team zijn daarin gelijk en so what geef ze eens ongelijk !
    ze mogen van mij best wat verdienen voor al het harde werk waar wij de vruchten van plukken.
    zij geven vrijheid ! 🙂

    hier stop ik met melodramatisch te zijn 😉

    maar GeoHot rulez ! vind de “ruzies” tussen hem en devteam altijd erg vermakelijk ! waarbij hij telkens dev team in het stof laat bijten 😀

  11. Origineel geplaatst door Paul Pols
    @Joost: volgens mij heb je het over het iPhone Dev Team, terwijl greenpois0n is gemaakt door het Chronic Dev Team. Toch klopt het wel dat limera1n hackier is dan greenpois0n: limera1n is gehaast uitgebracht om greenpois0n/SHAtter (om de in het artikel beschreven redenen) voor te zijn. Aan greenpois0n is ongeveer een jaar gewerkt. Onder de motorkap blijkt limera1n deels uit code van de eerdere jailbreaks blackra1n en zelfs purplera1n te bestaan.

    krijg nu tieten ! heb ik al die tijd de verkeerde website gevolgd in de veronderstelling dat het the chronic dev team was.

    maar wie the piep zijn de iphone dev team nu weer ? waaruit bestaan zij ?
    jeetje ik raak in de war, misschien leuk idee voor het volgende artikel, the who is who of the iphone jailbreak teams ?

  12. Kijk: daarom kom ik regelmatig naar dit forum. Nuttige, heldere en uitgebreide informatie. Complimenten!

  13. @fuqua: voor alle duidelijkheid – comex, Geohot en het Chronic Dev Team nemen donaties aan. Het iPhone Dev team niet. Het Chronic Dev Team bestond al veel langer en was vooral op de achtergrond actief in de zoektocht naar exploits e.d. maar werden ook eerder al afgetroefd door Geohot (blackra1n) en besloten toen hun jailbreak niet uit te brengen. Greenpois0n is hun eerste publieke jailbreak.

    Het iPhone Dev Team is het welbekende team waarvan MuscleNerd de bekendste hacker is. Ze zijn verantwoordelijk voor o.a. de jailbreaktools redsn0w en PwnageTool en de unlock ultrasn0w. Misschien inderdaad wel een leuk idee om hier eens een artikel over te schrijven – want ik zie deze verwarring vaker. Ik houd het in gedachten!

  14. Wat een goed geschreven artikel. Erg duidelijk en toch gaat het diep in op alle aspecten van deze jailbreak wereld

    @Patrick

    Deze moet je gewoon kunnen jailbreaken. Ik zou niet weten waarom niet.

    @fuqua

    Goed idee!

  15. Mooi geschreven! Duidelijk stuk!

  16. Goed verhaal maar als dit zo is valt Geohot sinds 4.0x echt NIETS meer te verwijten.
    Hij heeft een snelle hack gemaakt die de rest ongemoeid laat en zelfs een langere houdbaarheid geeft.
    (wat meer overleg had gekund maar doen de anderen dat naar hem ook?)

  17. Super uitleg. Ik begin het nu aardig te snappen! 🙂

  18. Origineel geplaatst door Patrick
    Jammer, Limera1n en Greenpoison werkt niet op mijn Iphone 3Gs new bootroom! Heb ios 4.1.. Het wil maar niet lukken

    idd niet de plek om dit te vragen maar ik kan je kort antwoord geven; ik heb 3 iphone 3gs gejailbreaked en alle hadden het zelfde probleem dat het jailbreaken niet goed ging. ik kwam er achter dat je de iphone opnieuw moest syncen met itunes (backup van iphone terug zetten) en dat je moest wachten totdat je weer contact had met je gsm provider. als je dat hebt gedaan DAN pas gaan jailbreaken !

  19. Origineel geplaatst door Paul Pols
    @fuqua: voor alle duidelijkheid — comex, Geohot en het Chronic Dev Team nemen donaties aan. Het iPhone Dev team niet. Het Chronic Dev Team bestond al veel langer en was vooral op de achtergrond actief in de zoektocht naar exploits e.d. maar werden ook eerder al afgetroefd door Geohot (blackra1n) en besloten toen hun jailbreak niet uit te brengen. Greenpois0n is hun eerste publieke jailbreak.Het iPhone Dev Team is het welbekende team waarvan MuscleNerd de bekendste hacker is. Ze zijn verantwoordelijk voor o.a. de jailbreaktools redsn0w en PwnageTool en de unlock ultrasn0w. Misschien inderdaad wel een leuk idee om hier eens een artikel over te schrijven — want ik zie deze verwarring vaker. Ik houd het in gedachten!

    bedankt voor de verheldering, ik dacht overigens dat comex bij de iphone dev team hoorde ? maar blijkt dus dat het ook een “rogue agent” is zoals GeoHot ?!

    dus in het kort, de
    Ra1n serie = van Geohot
    Pois0n “serie” = van Chronic dev team
    PWNtools en sn0w serie = Iphone dev team

    vandaar mijn verwarring al die tijd. 🙂

  20. Pwnagetool: PwnageTool wordt gemaakt door het iPhone Dev Team en kan gebruikt worden om iDevices te upgraden naar een nieuwe firmware versie zonder daarbij de jailbreak of (mogelijkheid voor een) unlock te verliezen.

    Ben ik niet helemaal met je eens Paul, want je upgrade je iDevices niet met PwnageToon, je maakt je Custom iOs er mee of zet je iDevice er mee in DFU. Het daadwerkelijke upgraden gaat via iTunes. Alleen iTunes kan een iOs op je iDevice zetten.

    Toch zijn we het hierover eens. Voor zover mijn eerdere formulering daarvan tot misverstanden zou kunnen leiden is deze aangepast in de verklarende woordenlijst.

  21. Erg goed artikel, bedankt!

  22. euh, wat een termen allemaal… als je zelf geen hacker bent is het allemaal erg eng. Ik begrijp dat een nwe iphone 4 met het laatste ios (4.1?) nog niet te unlocken is?

  23. Volg zelfs alles via twitter maar goed overzicht van de situatie. Nice artikel (h5)

  24. Na diverse keren Greenpois0n te hebben geprobeerd met 4.1 op 3Gs crashte Cydia telkens bij opstarten. iPhone hersteld, vervolgens opnieuw Greenpois0n en opnieuw Cydia installeren. Zelfde verhaal. Toen zonder herstel Limera1n gebruikt, weer Cydia geinstalleerd en voila, loopt als een trein! Het verhaal dat de JB van Chronic Dev beter en stabieler is dan de release van Geohot is voor mij volstrekte onzin. Sterker nog, het tegendeel is waar!!!

  25. Echt duidelijk artikel.
    Als iemand informatie over jailbreak/unlock wilt weten moet die ff deze artikel lezen.

  26. @ Pipo,
    dat klopt maar waarschijnelijk zal deze unlock worden gereleased als IOS 4.2 uitkomt ergens in November !

  27. @Fl0ris:

    Hmm, begin december gaat m’n nwe abo in, dus dat is de moeite dan niet meer waard eigenlijk… intussen wacht ik nog steeds op mn iphone4…. ik hoopte deze te kunnen unlocken en er dus alvast mee kon bellen…

  28. Goed artikel!!! Heb het bij mn favorieten gezet om het later nog s te kunnen gebruiken!!!
    Mn 3Gs iOs4.1 gejailbreakt met Limera1n en werkte perfect,net zoals blackra1n perfect 3.1.2 jailbreakte!!!!
    Greenpois0n liep vast!!!!

  29. zeer interessant artikel!
    bedankt voor al deze info!

    is inderdaad wel beter dat ze wachten met de exploits uit te brengen. Indien Apple met iets spectaculairs afkomt in een nieuwe firmware… Dan zou het zonde zijn moesten we niet meer kunnen jailbreaken (0_0)

  30. Ik heb een 3G OS4.0 gejailbreakt, met een unlock die ik nodig heb omdat ik in het buitenland zit. Hij is alleen enorm traag en ik wacht dus met smart op de unlock van 4.1, maar die is er nu dus nog steeds niet als ik het goed begrijp.

  31. jullie moeten je nergens druk overmaken 😛
    alles wat gemaakt is door de mens in dit geval apple,
    is dus te kraken(jailbreaken) ook te unlocken,
    dus sit tight,… 😀 en heb geduld op elke volgende jailbreak

  32. Origineel geplaatst door Barend
    Na diverse keren Greenpois0n te hebben geprobeerd met 4.1 op 3Gs crashte Cydia telkens bij opstarten. iPhone hersteld, vervolgens opnieuw Greenpois0n en opnieuw Cydia installeren. Zelfde verhaal. Toen zonder herstel Limera1n gebruikt, weer Cydia geinstalleerd en voila, loopt als een trein! Het verhaal dat de JB van Chronic Dev beter en stabieler is dan de release van Geohot is voor mij volstrekte onzin. Sterker nog, het tegendeel is waar!!!

    Inderdaad, alleen is LimeRa1n nog niet voor de iPod Touch 2G beschikbaar. Greenpois0n heeft nog wat reboot problemen en zag er wel erg slordig uit met die console boot ofzo. LimeRa1n laat gewoon een raindrop zien en klaar

  33. @rick: ja, greenpois0n kun je ook gebruiken voor ipod touch 2g MC-model 😉

  34. Origineel geplaatst door Paul Pols
    @fuqua: voor alle duidelijkheid — comex, Geohot en het Chronic Dev Team nemen donaties aan. Het iPhone Dev team niet. Het Chronic Dev Team bestond al veel langer en was vooral op de achtergrond actief in de zoektocht naar exploits e.d. maar werden ook eerder al afgetroefd door Geohot (blackra1n) en besloten toen hun jailbreak niet uit te brengen. Greenpois0n is hun eerste publieke jailbreak.Het iPhone Dev Team is het welbekende team waarvan MuscleNerd de bekendste hacker is. Ze zijn verantwoordelijk voor o.a. de jailbreaktools redsn0w en PwnageTool en de unlock ultrasn0w. Misschien inderdaad wel een leuk idee om hier eens een artikel over te schrijven — want ik zie deze verwarring vaker. Ik houd het in gedachten!

    Ik zou het wel fijn vinden als er wat achtergrondinfo zou komen over de jailbreakteams

  35. ik heb mijn iphone ook gerailbreakt ^^ 3GS.
    ik kan nu via cydia thetheren ^^. ik heb gewoon via limera1n kan je wel 3GS makkelijk jailbreaken HOME + POWER dan nog ff home inhouden klaar is kees

  36. waar blijf de sim unlock, kan niet wachten zit hier met een at&t iphone met simlock, en wil deze graag gaan gebruiken.
    software versie 4.1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.