Reacties voor: Overstappen van iPhoto naar Foto-app in iOS 8

Apple ondersteunt iPhoto niet langer in iOS 8. Het betekent dat je gedwongen moet overstappen naar de Foto-app, waar sommige functies in zijn opgenomen. Maar niet alle.
Lees het complete artikel → Overstappen van iPhoto naar Foto-app in iOS 8
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 29 reacties

  1. Mooi dat alles nu in 1 app te regelen is.

  2. Hallo, dubbel dubbel dubbel check …… Ik heb tientallen webverslagen in mijn iPhoto app op mijn iPad. Zijn ook online op mijn andere devices via iCloud. De foto’s in de webverslagen staan alleen nog in de verslagen en niet meer in mijn Filmrol ……. Nu iPhoto niet meer gaat werken …….. (ik ben nog niet over naar IOS 8) …….. heb ik de volgende vraag: blijven de foto’s in mijn webverslagen wel bewaard/opgeslagen als aparte albums ?
    Weet iemand dat ? …… pls; mijn webverslagen zijn me zeer dierbaar. Dat de layout van de webverslagen verloren gaat is jammer maar mee te leven. Zolang mijn foto’s in de verslagen maar GEGARANDEERD opnieuw opgeslagen worden. BVD voor een antwoord !!

  3. Bij elke update word je aangeraden vooraf een update te maken, ook van je foto’s. Als je dat doet, dan is er toch niets aan de hand? Het is sowieso beter om regelmatig je foto’s van je iPhone/iPad naar een HD op je pc/Mac te verplaatsen, scheelt een boel ruimte op je iPhone/iPad.

  4. Oftewel ik heb gewoon 5 euro weggegooid?

  5. Zou inderdaad netjes zijn als die 4,99 terug geven in itunes tegoed.

  6. Origineel geplaatst door Ralph84
    Oftewel ik heb gewoon 5 euro weggegooid?

    iWork had ik ook gekocht en die koste ook 5 á 6 euro. Top Apple!

  7. Een vernieuwing van iPhoto zie ik graag tegemoet. Met rond de 20.000 foto,s is dit programma wel erg traag geworden op mijn MacBook met Yosemite (eind 2012)
    Ben benieuwd waar apple mee komt.

  8. Nog maar amper een paar wkn terug van vakantie heb ik een uitgebreid fotoboek gemaakt op de ipad in iphoto. Uren werk zitten er in…. Nu na de update ben ik al het werk kwijt. Ik heb alleen de foto’s nog… De arrogantie van Apple is echt ten hemel schreiend!!

    Bah!!

  9. Dus Apple heeft weer iedereen die iFoto gekocht heeft stevig bij hun radijzen genomen. Zelfde verhaal met iCloud! Daar kwam ik met 25Gb per jaar toe voor mijn 64Gb iPhone 5 en 32Gb iPad 2, nu alles op iOS8 staat kom ik maar ff 13Gb te kort en moest naar een 200Gb plan overstappen. Ik ga dus van 11,99€ per jaar naar 3,99€ per maand! -_

  10. Apple heeft naar mijn idee een paar flinke steken laten vallen sinds dat Steve er niet meer is.
    Ik blijf nogsteeds apple fan, echter vind ik sommige keuzes van apple ronduit dom.

    Dit is weer zo’n domme keuze van Apple. iphoto is toch eigenlijk niet te vergelijken met de foto app. Waar iphote m.i. een app is voor het organiseren, beheren en foto identificatie is de foto app meer een locatie waar je foto’s terug kunt vinden.

    In iphoto kun je gezichten en personen taggen, text toevoegen en locatiegegevens bekijken. kortom managen…
    dit lijkt mij nog niet het geval in de foto app.

    Jammer, in 1 klap een enorme funktionaliteit pleiten.

    Waarom, waarom!!!

  11. Op dit moment is het echt een drama met de foto’s. Alles staat door elkaar van de Events uit iPhoto (mb) op de iPhone.

    Hopelijk wordt e.e.a. opgelost zodra de foto’s app in Yosemite beschikbaar wordt.
    Zo niet dan heb ik en vele andere een probleem met de duizenden foto’s op computer en telefoon.

    Ik hoop maar dat de Events/gebeurtenissen goed overgaan naar foto’s app in Yos…. fingers crossed.

  12. Sinds ik mijn foto’s uit iPhoto naar de Foto’s app heb gemigreerd opende de Foto’s app niet meer! Zodra de app opende crashte hij direct. M’n iPhone gekoppeld aan iTunes en alles hersteld en vervolgens een back-up terug gezet. Nu werk ie weer…

  13. Origineel geplaatst door Ralph84
    Oftewel ik heb gewoon 5 euro weggegooid?

    Denk bij jezelf na: had ik de app ook gekocht als ik wist dat Apple het nu zou afmaken? Zo nee: gewoon je geld terugvragen via iTunes.

    @Ralph84: iWork bestaat uit drie programma’s tegen driemaal die prijs…

  14. Het iculture verslag vertelt dat Apple niets communiceert over het verdwijnen van iPhoto, maar zoals altijd moet je de kleine lettertjes lezen, met name deze die bij de details van de update staan. Uiteraard is het niet netjes om dit zo te doen…

  15. Ik vraag me alleen af wanneer ik de foto’s van mijn Mac ook kwijt kan in iCloud Photo Library.. Kan hier niks over vinden namelijk..

  16. Origineel geplaatst door Bubbly:
    Denk bij jezelf na: had ik de app ook gekocht als ik wist dat Apple het nu zou afmaken? Zo nee: gewoon je geld terugvragen via iTunes.

    @Ralph84:
    iWork bestaat uit drie programma’s tegen driemaal die prijs…

    Nee ik wist van niks dat ze ermee zouden kappen anders had iPhoto en iWork niet gehaald (ik heb ze al een half jaar de apps). Maar jij zegt dat het gewoon mogelijk is om m’n geld terug te vragen via iTunes?

  17. Final cut pro? Waar hebben jullie het over? Ik gebruik het gewoon op os x Yosemite

  18. Alles wat ik nu in iPhoto gebruik kan ik nu ook in Foto’s. Dus persoonlijk vind ik deze alles in 1 gedachte wel prettig. En misschien dat er in de toekomst meer functies aan Foto’s toegevoegd kunnen worden? Helaas is de migratie naar Foto’s gewoon erg slecht geregeld. Dat is jammer…

  19. Op OSX Yosimite gaat de migratie langer duren. Ik dacht ergens gelezen te hebben dat Photo’s voor OSX pas voorjaar 2015 gereed is! Tot die tijd werken iPhoto en Aperture nog wel, er komt een laatste update voor Yosimite voor uit 😉
    Al met al spijtig dat er een hoop functionaliteit verloren gaat en iedereen zich weer een nieuwe methode eigen moet maken. Ik snap het streven naar eenvoud en eenduidigheid, maar ze hadden ook gewoon de iPhoto app kunnen uitbreiden en als standaardapp op iOS kunnen zetten ipv Photo’s.

  20. Een app of programma dat je koopt is toch je juridische eigendom. Hoe kan Apple dat zonder op de persoon gerichte informatie of bericht en zonder terugbetaling van je afnemen? Dat is ontvreemding. Is er een jurist bij iCulture die dat eens uit wil zoeken? Graag.

  21. Origineel geplaatst door Daan: Een app of programma dat je koopt is toch je juridische eigendom. Hoe kan Apple dat zonder op de persoon gerichte informatie of bericht en zonder terugbetaling van je afnemen? Dat is ontvreemding. Is er een jurist bij iCulture die dat eens uit wil zoeken? Graag.

    Ja inderdaad. Daar ben ik ook wel benieuwd naar.

  22. Origineel geplaatst door Daan
    Een app of programma dat je koopt is toch je juridische eigendom. Hoe kan Apple dat zonder op de persoon gerichte informatie of bericht en zonder terugbetaling van je afnemen? Dat is ontvreemding. Is er een jurist bij iCulture die dat eens uit wil zoeken? Graag.

    Origineel geplaatst door Ralph84

    Origineel geplaatst door Daan: Een app of programma dat je koopt is toch je juridische eigendom. Hoe kan Apple dat zonder op de persoon gerichte informatie of bericht en zonder terugbetaling van je afnemen? Dat is ontvreemding. Is er een jurist bij iCulture die dat eens uit wil zoeken? Graag.

    Ja inderdaad. Daar ben ik ook wel benieuwd naar.

    Nope, je betaald voor de gebruikerslicentie. Eigendomsrecht van de app blijft te allen tijde bij de ontwikkelaar. Jij mag de software gebruiken, in dit geval heb jij zelf gekozen voor de update en daarmee het beperken van de functies van de software (lees: werkt niet meer).

    Zie het zo:
    Als jij een game koopt die op Win/OSX versie x werkt en jij update naar versie x+1 en dan werkt hij niet meer, dan ga je toch ook niet miepen?
    Waarom zou dit anders zijn?

  23. Vraagje;
    De app Iphoto op Ipad en IPhone kan ik nu, na update ios8, dus deleten??? Scheelt wel weer wat ruimte..
    Maar….Blijft de iphoto App op de mac dan wel gewoon werken als voorheen?

  24. @Jean-Paul Horn: Dank je wel, Jean-Paul!

  25. Ik gebruikte IPhoto voornamelijk om de EXIF gegevens van een pic te kunnen zien.
    Welke app. Kan je daarvoor nu het beste gebruiken??

  26. €5,– Afgetroggeld terwijl Apple best wist dat iPhoto zou verdwijnen. En dan reageren met een droge popup.
    Met iPhoto op de Mac worden we ook nog te grazen genomen begrijp ik.
    Lomp en arrogant.

  27. Ook ik reageerde geërgerd omdat ik iPhoto had gekocht. Voor je geld terug eist, bedenk dan dat apple de laatste jaren een gratis update van zijn besturing programma geeft en dat het vroeger al snel 23 euro koste. Dus een beetje geven en nemen.

  28. Heb vandaag iPad air ook naar iOS 8 upgegraded. Toch schrikken nadien dat iPhoto niet meer te gebruiken is. In photo zie ik niet meer de beschrijvingen bij alle foto’s. Zijn die niet mee overgezet? Op mijn iMac gebruik ik al jaren met plezier iPhoto’09 en zou het schande vinden dat binnenkort ook op mijn iMac mijn iPhoto niet meer te gebruiken is. Wat gaat er gebeuren met mijn duizenden beschrijvingen bij al die foto’s ? Dagen opzoekwerk voor toelichting allemaal voor niets? Drama! Is er een manier die beschrijvingen uit iPhoto te exporteren in bvb een Word doc? Graag jullie advies. Mvg, lieven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.