Reacties voor: Overstappen naar de iPhone SE: iets voor jou?

Is de iPhone SE jouw ideale toestel en is het tijd om te upgraden? Met dit artikel helpen we je bij de vraag of overstappen zin heeft en in welke mate je erop vooruit gaat.
Lees het complete artikel → Overstappen naar de iPhone SE: iets voor jou?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 31 reacties

  1. Wat een onzin zeg, 16 GB is voor veel mensen ruim voldoende (wees blij dat de 8 GB iPhones verleden tijd zijn!). Er is een hele grote doelgroep wat hier ruim voldoende aan heeft. Je maakt niet super veel foto’s, gebruikt vooral noodzakelijke apps, en misschien heb je wel de iCloud fotobibliotheek geoptimaliseerd. Veel 40+-ers hebben hier genoeg aan. Alleen al als ik naar mijn ouders kijk (66 en 61), redden ze het daar prima mee. Mijn moeder (61) lukt het zelfs om 2 GB van een 8 GB iphone 5C over te houden.

  2. Ik heb nu een 6, maar dit word mijn volgende. Veel fijner formaat. Ook fijn dat ik er qua hardware op vooruit ga, maar vooral het formaat is voor mij de doorslaggevende factor.

  3. Ik wil eigenlijk wel weten of de kwaliteit van de camera met betrekking tot video stabilisatie beter is dan de 6s Plus. Ik meen dat de beeldstabilisatie in die 6s Plus al beter was dan de 6s versie.

    Ik zou de SE dan graag als dedicated camera op een Feiyu Tech G4 willen gebruiken. Super stready 4K beelden voor een relatief laag bedrag

  4. Misschien gek, maar is van een iPhone 6 naar een 5e up- of downgraden? Het formaat van de 5e spreekt me aan.

  5. Is er meer bekend over water bestendigheid?

  6. Née want ik heb 3D Touch en 128GB

  7. @shakti: Haha dat was ook mijn gedachte!

  8. Heb toch nog geen3d touch en 64gb 😂

    Zeker een optie dus.

  9. Liever een 4″ versie van de iPhone 7, met alles er op en er aan, in plaats van een minder complete iPhone SE in een jasje dat feitelijk 4 jaar oud is.

  10. … maar kun je een leuke prijs krijgen voor de iPhone 5s dan …

    Dat is nou juist een pijnpunt. De officiële prijs van de 5S met 64GB bv was €899. Een SE met dezelfde opslag kost nu nog maar €589, meer dan €300 goedkoper voor een technisch flink opgefrist model! Dus om zo’n 5S ook voor een potentiële koper aantrekkelijk te maken tov een nieuwe SE, met alle verbeteringen, moet je wel héél ver onder de oorspronkelijke aanschafprijs gaan zitten met je vraagprijs.

    Of je dat dan nog een ‘leuke’ prijs kunt noemen? Lijkt mij niet…

  11. Ik ben benieuwd naar de abonnementen die samen met deze telefoon aangeboden gaan worden. Want nu een 4 en een 6 vind ik te groot.

  12. Jazeker in dit tijdperk waar technologie zoveel goedkoper word kan ik het bij mezelf er niet meer in krijgen om €730 voor een iphone te betalen en €100 meer voor een geheugen upgrade met een waarde van €2 gaat me helemaal te ver!! Ik vind dit nog een redelijk acceptabel bedrag zeker na inruil van mij iphone 4 of 5 ik twijfel nog welke er weg gaat!
    De camera en de ondersteuning zijn dan mijn hoofdredenen

  13. @Gonny
    “We vinden het onbegrijpelijk dat Apple nog steeds 16GB aanbiedt, want dat is vandaag de dag echt te weinig.”

    Ik snap deze uitspraak niet.
    Ik bezit al jaren een 16Gb iPhone en heb daar meer als zat aan.
    Met 4Gb muziek erop en nog 2Gb vrije ruimte is dit meer dan voldoende.

    Er zullen ongetwijfeld meer mensen zijn die aan 16Gb voldoende hebben.
    16Gb als instapmodel en voor wie meer nodig heeft, zijn er de grotere varianten.

  14. Origineel geplaatst door perry
    Jazeker in dit tijdperk waar technologie zoveel goedkoper word kan ik het bij mezelf er niet meer in krijgen om €730 voor een iphone te betalen en €100 meer voor een geheugen upgrade met een waarde van €2 gaat me helemaal te ver!! Ik vind dit nog een redelijk acceptabel bedrag zeker na inruil van mij iphone 4 of 5 ik twijfel nog welke er weg gaat!
    De camera en de ondersteuning zijn dan mijn hoofdredenen

    Eens! Heb nu de 6s..deze verkoop ik en haal de SE..ik verdien er dan iets op en hoef in september dan niet 300, toe te leggen op de iPhone 7. Dat geld gaat naar een nieuwe MacBook, gezien onze oude aan vervanging toe is. Tot die tijd sparen en kunnen we deze in september kopen..:-))

  15. Hoeveel RAM heeft de iPhone SE?

  16. Verder niet heel belangrijk maar toch: iphone SE heeft geen barometer vergeleken met de iPhone 6 en hoger.

  17. Ik heb een iphone6 en een iphone4 (prive-werk) deze kunnen nog wel enkele jaren verder..als ik een iphone7 koop verhuist de 6 naar werktekefoon en de 4 naar mijn moeder die waarvoor zij een slartphone gebruikt..bellen smssen.Wekker agenda en soms internetten nog prima verderkan

  18. @GdB: Ik dacht dat je een grapje maakte, maar ik heb dus een barometer in m’n iPhone. Da’s nieuw.

  19. IPhone SE

    Steve jobs Edition 😉

  20. Gelukkig blijft Apple ook kleinere toestellen maken. Ik ben nu in het bezit van een 5S maar de SE zeker het volgende toestel dat ik aanschaf.

  21. O, Verstappen, nu snap ik m.

  22. Goed artikel! Zelf nog steeds tevreden met mijn 5s. Wel valt me op dat deze bij zware toepassingen behoorlijk heet kan worden, ik ben benieuwd of dat bij de SE erger zal worden of juist verbeterd is. Verder moet ik iedere paar maanden een complete herinstallatie doen omdat de software corrupt zou zijn geworden – hangt misschien samen met warmte? Daar lees ik eigenlijk nooit iets over, ben ik de enige of hoort dit er gewoon bij?

  23. Heb nu de iPhone 6 16 gb. Als ik overstap zou ik de 64 GB versie nemen. Dan is dat mijn winst. Verder ben ik best tevreden met de iPhone 6.

  24. @GdB: Op de Apple website staat dat de barometer alleen in de 6s zit niet in de SE, zelfde geldt voor se front camera van 5mp, SE1,8

  25. Nee, absoluut niks voor mij. Heb een iPhone 6 – 16 GB en ben er zeer tevreden mee.

    Voor mij vanaf nu 4,7 “ inch of hoger.
    De kleine 4” inch maakt alle functies waardeloos in mijn ogen.

    Origineel geplaatst door perry
    Jazeker in dit tijdperk waar technologie zoveel goedkoper word kan ik het bij mezelf er niet meer in krijgen om €730 voor een iphone te betalen en €100 meer voor een geheugen upgrade met een waarde van €2 gaat me helemaal te ver!! Ik vind dit nog een redelijk acceptabel bedrag zeker na inruil van mij iphone 4 of 5 ik twijfel nog welke er weg gaat!
    De camera en de ondersteuning zijn dan mijn hoofdredenen

    Ging toevallig even net kijken naar de iPhone 6s uit nieuwsgierigheid, hij kost echt 749,-.
    Te gek voor woorden!

  26. De keuze van Apple om de iPhone SE uitsluitend in 16GB en 64GB aan te bieden (en niet 32GB) is een hele slimme (in het voordeel van Apple)

    16GB is voor praktisch niemand meer voldoende (behalve misschien voor bedrijfstelefoontjes waar alleen mee gebeld, gemaild en ge-whatsappt wordt) dus ben je als consument haast automatisch aangewezen op het duurdere 64GB model. Op dat model zit waarschijnlijk veel meer marge voor Apple (dan de 16GB variant of wat een 32GB model zou moeten opbrengen)

  27. Slimme zet van Apple om de iPhone SE alleen in 16GB en 64GB aan te bieden. 16GB kiest nagenoeg niemand meer, dus kom je automatisch uit bij het 64GB model waar Apple meer marge over vangt (neem ik aan)

  28. De iPhone SE is eigenlijk een heel bijzonder toestel. In een periode dat smartphones steeds groter worden durft Apple het aan om juist tegen de trend in te gaan, door een kleiner toestel uit te brengen.

    Opvallend.. iets verderop

    de iPhone 5s dan moet je zeker overwegen of je voor een leuk prijsje kunt overstappen naar de iPhone SE. Zelfde uiterlijk, zelfde schermformaat, maar alles draait net even wat soepeler.

    Dus eigenlijk niets anders dan een opgefriste versie van de 5s.
    Vergeleken met de concurrentie (die veel keuze heef tin deze maatvoering) die vele honderden euros goedkoper is voor gelijksoortige of betere hardware heb je dan wel erg veel over voor ios als besturingssysteem. Mijn keuze zal het in ieder geval niet worden.

  29. Ja zeker een optie. Maar pas wanneer mijn 5S ”op” is…

  30. Overstappen nee iPhone de is veel te klein, die 4 inch is miniatuur kan je amper wat op lezen.
    iPhone wou ik altijd alleen 3,5 Rn later 4 inch scherm hield mij tegen, nu iPhone 6 met 4,7 inch dat is redelijk om iets te lezen enzo.

  31. @Dennis: Blinde kip ben je! 😬

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.