T-Mobile overname

Reacties voor: T-Mobile en Tele2 krijgen nieuwe eigenaar: dit gaat er veranderen

Geen Deutsche Telekom meer
T-Mobile komt in andere handen: twee investeringsbedrijven willen de Nederlandse tak van T-Mobile kopen voor 5,1 miljard euro. De betrokken partijen zijn al akkoord, nu de toezichthouders nog.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Lekker dan…verkocht aan partijen die nul verstand van telcom hebben, maar alleen goed zijn in geld verdienen voor de aandeelhouders. Klanten worden een regel op een spreadsheet. De investering moet zo snel mogelijk worden terugverdiend. Dat kan door: 1) vergroten van inkomsten (door meer abonnementen of de tarieven te verhogen) of het reduceren van kosten (minder investeren of goedkoper werken). De klant gaat hier niet de vruchten van plukken, vrees ik.

  2. Origineel geplaatst door Flieps
    Lekker dan…verkocht aan partijen die nul verstand van telcom hebben, maar alleen goed zijn in geld verdienen voor de aandeelhouders. Klanten worden een regel op een spreadsheet. De investering moet zo snel mogelijk worden terugverdiend. Dat kan door: 1) vergroten van inkomsten (door meer abonnementen of de tarieven te verhogen) of het reduceren van kosten (minder investeren of goedkoper werken). De klant gaat hier niet de vruchten van plukken, vrees ik.

    Dat ben je bij T-Mobile toch ook! Zo werkt het toch gewoon bij alle bedrijven. Het zijn geen liefdadigheidsinstellingen.
    Het lijkt me dat T-Mobile flink geïnvesteerd heeft in zijn netwerk, juist om de verkoopprijs op te krikken.

  3. Het zit compleet anders. In de eerste plaats zit dit al heeeeel lang in burum. In de 2e plaats is dit veel belangrijker dan 5g , dit gaat om schepen met nood op zee ten dienste te zijn. Ten derde het bedrijf gaf aan eventueel wel naar het buitenland te willen ( maar liever hier te blijven) maar dan moeten ze wel geruime tijd de tijd hebben , het is niet een gezin dat je even verhuisd. Ten vierde willen ze graag delen met providers alleen dan moeten providers inschikken en samenwerken in die regio en dat vertikken ze.

    Nou zo klinkt het allemaal heel anders hè ! Vind trouwens naar het buitenland laten verhuizen ook zwak , eerste plaats omdat dat niet nodig zou moeten zijn in de tweede plaats het buitenland moet ook 5g kunnen toepassen volgens mij verplaats je t probleem alleen maar

  4. @Flieps: Ik ben er ook huiverig voor… vaak komen klanten van bedrijven die door een investeringsmaatschappij worden gekocht er echt niet beter mee uit!

  5. “Er gaat voor de klant niets veranderen”
    Dat heb ik KPN ook horen roepen toen ze met XS4ALL begonnen te rommelen 😂
    Natuurlijk gaan er veranderingen komen. Er moet geld verdient worden.

  6. Origineel geplaatst door Flieps
    Lekker dan…verkocht aan partijen die nul verstand van telcom hebben, maar alleen goed zijn in geld verdienen voor de aandeelhouders. Klanten worden een regel op een spreadsheet. De investering moet zo snel mogelijk worden terugverdiend. Dat kan door: 1) vergroten van inkomsten (door meer abonnementen of de tarieven te verhogen) of het reduceren van kosten (minder investeren of goedkoper werken). De klant gaat hier niet de vruchten van plukken, vrees ik.

    Mooi samengevat. Dit soort partijen voert een keihard winst beleid. Klopt de winst niet, wordt er eerst gigantisch gespaard, werkt ook dat niet wordt de boedel (wat er dan nog over is) gedumpt. Niet alleen voor klanten meer dan vervelend maar ook voor personeel en partijen die met het bedrijf te maken hebben. Gelukkig is KPN nog niet verkwanseld en ziet de overheid dat 1 groot Nederlands (in Nederlandse hand) telecom/infra bedrijf toch echt een noodzaak is.

  7. @Flieps: in conclusie: er verandert gewoon helemaal niets

  8. @Leo: nu kom je vaak al in valencia terecht op hun klantendienst waar landgenoten aan de lijnen zitten voor spaanse loontjes en dik minder betaald dan in nl

  9. @Flieps: De mensen die hier het meeste onder zullen lijden zijn de medewerkers. Apax is een aasgier, zonder scrupules en zonder fatsoen. Succes en sterkte voor de T-Mobile werknemers.

  10. @Janis: weet niet waar je t over hebt. Ik had t alleen maar over de grote oren in Burum , niet over t mobile opzich. Niemand dwingt hen natuurlijk en mogelijk is het dagelijkse leven daar ook goedkoper.

  11. @Jeffrey: Zou niet weten waarin geïnvesteerd wij hebben 1200 monteurs in dienst over het hele land en hebben sinds 2 jaar door een europese aanbesteding t-mobile maar nog nooit zoon trieste dekking gehad als met deze partijn.

    Voorbeelden geen dat wel vol 4G
    Of geen bereik op werk mobiel en prive wel (beide tmobile)

    Kan me niet voorstellen dat ze geïnvesteerd hebben in dekking want heb nog nooit zulke slechte ontvangst overal gehad als nu.

    En wordt met die nieuwe eigenaar niet veel beter die houd niet van investeren

  12. Sinds begin jaren ‘90 heb ik ervaring met providers. Eerst Libertel, daarna Vodafone, Tele2, KPN, Telfort etc etc. Toen T-Mob begon in Nederland ook even ingestapt en na een jaar hard weggehold, vanwege slecht dekking, slechte service en veel haperende functies. Na jaren in 2017 weer ingestapt bij T-Mobile en voor het eerst een echt goede provider ervaren. Ik reis veel rond in Nederland en Europa en vrijwel altijd goede dekking tegen redelijke prijzen. Service is snel en to the point. Lag dat aan het Duitse moederbedrijf? Ik weet het niet. Maar nu de boel aan investeerders is verkocht vrees ik het ergste, ik begin maar weer eens om me heen te kijken welke provider klanttevredenheid in daden wel bovenaan de prioriteitenlijst heeft staan. Van Amerikaanse beleggers verwacht ik hier helemaal niets. Jammer.

  13. Origineel geplaatst door Sander
    @Jeffrey: Zou niet weten waarin geïnvesteerd wij hebben 1200 monteurs in dienst over het hele land en hebben sinds 2 jaar door een europese aanbesteding t-mobile maar nog nooit zoon trieste dekking gehad als met deze partijn.

    Ik vind dat erg vreemd.
    Ik ben een jaar of 12 weggeweest bij T-Mobile, wegens het succes van de iPhone en daarbijhorende slechte 3G dekking. Na even bij KPN te hebben gezeten. Tussen 2017-2019 bij Vodafone ben ik ontzettend blij dat ik weer bij T-Mobile zit.
    Wat een verademing. Overal bereik. En ik kom niet alleen in de steden, ik maak aardig wat kilometers met de auto en het OV en ervaar echt nooit problemen.
    (Voor Corona:) ook op vooral drukke plekken, festivals of ergens achter in de kroeg waar Vodafone je gewoon echt in de steek laat. Naast dat ook nog eens facturatie problemen meegemaakt, data dat binnen enkele dagen op is, maar echt GB’s.

    Inmiddels naar het zusje Tele2 overgestapt. En naast het zelfde T-Mobile netwerk ook nog eens stukken minder betalen, bundel maandelijks aanpasbaar, ook naar beneden.
    Of dat zo blijft dat zien we vanzelf wel. Ik vertrouw er wel op!

  14. @Jeffrey: Er zit blijkbaar enorm veel verschil in de abonnement vormen.
    Bij het bedrijf waar ik werk hebben we een abonnement die wordt gewoon geknepen.
    Leg 2 dezelfde telefoons naast elkaar 1 werk mobiel en 1 privé tmobile en we zien verschil privé we ontvangst maar werk niet.

    Simkaart wissel gedaan maakt niet uit.
    Ze knijpen gewoon die abonnementen kan niet anders.

    Hoor de monteurs er bij ons ook over privé geen problemen maar met werk mobiel wel ze hebben constant geen data.

    Hoop dat ze snel switchen levert nu alleen maar ellende op dat ze hun opdrachten niet weg krijgen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.