Reacties voor: Blauwe envelop binnenkort verleden tijd met app voor overheidspost

De Nederlandse overheid komt binnenkort met een app waarin je allerlei overheidspost kunt ontvangen. De app maakt deel uit van de 'Vaarwel blauwe envelop'-campagne en stuurt je meldingen zodra er nieuwe post klaar staat.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Kijk, en dit vind ik nu wel heel handig! Een soort inbox van de overheid. Ik hoop dat alle gemeenten ook meedoen.

  2. @Flieps: mijn idee! Dit is er natuurlijk ook wel via “mijn overheid” waar je op de computer op moet inloggen met digiD, maar een app is natuurlijk veel handiger 👍

  3. In de app ontvang je allerlei soorten post van de overheid, …

    Benieuwd of ‘t CJIB ook meedoet, dan wordt ‘t vast een héél populaire app 😁

    Geen angst meer voor een blauwe of paars-witte envelop, maar voor ‘t rooie bolletje bij deze app, leve de vooruitgang! 🤔

  4. Het is natuurlijk veel beter om via een app een melding te krijgen dan via een email. Echter, wat als je nu 2 mensen in een gezin hebt, kunnen er dan ook 2 mensen zich op die ene app aanmelden of is het echt persoonlijk gebonden, net zo veilig als je bank app?

    Oh ja, veiligheid?! Hoop dat de regering daar ook rekening mee wil houden!!

  5. @Marc: Wel, gezien het feit dat onze knakkers in Den Haag flink wat technologische blunders heeft ondergaan in de laatste paar jaar (waar ook flink wat geld aan is verloren) denk ik dat dat niet zal gebeuren.

    Of het gebeurt juist wel en zijn we nog meer geld kwijt.

  6. DigID is al persoonlijk, dus ik zie niet in waarom 2 mensen in een berichtenbox moeten kunnen. Alle post komt altijd op 1 naam binnen.

  7. @Marc: Het zal zeker handiger zijn om via een app contact met de overheid te hebben, maar via een app kunnen meer gegevens worden verzameld dan via een email. Die vraag over veilgheid lijkt me helemaal terecht. Laat de overheid eerst maar eens duidelijkheid geven over waar onze gegevens allemaal naartoe gaan en welke personen ze in kunnen zien. Nu al kan elke tijdelijke flexwerker bij de gemeente alles te weten komen van mensen die een utkering of ondersteuning krijgen.

  8. Ik heb dan liever een app voor op de PC, zodat ik de bijlage ook direct kan downloaden naar mijn digitale archief.

  9. Nu nog een stemapp, kan je gewoon vanuit de huiskamer stemmen! Geen zorgen meer over de matige opkomst..

  10. Origineel geplaatst door Andre: Ik heb dan liever een app voor op de PC, zodat ik de bijlage ook direct kan downloaden naar mijn digitale archief.

    Dat zal toch niet hoeven hoop ik?? Ik neem aan dat de brieven in mijn overheidsbox bewaard blijven!!

  11. Origineel geplaatst door emeel:
    Dat zal toch niet hoeven hoop ik?? Ik neem aan dat de brieven in mijn overheidsbox bewaard blijven!!

    Net gechecked, is ook zo – alle berichten blijven onbeperkt bewaard! Downloaden om zelf te bewaren is niet nodig

  12. Ik snap hier de toegevoegde waarde niet van. Van mijn overheid krijg je een mail als er een nieuwe melding is. Je logt in via iedere willekeurige browser en klaar. Gaat niet langzamer, niet sneller, je hebt alleen niet nóg een zinloze app erbij.

  13. Ik heb maar 1 vraag
    Why?

    Overheid en it.
    Het wordt zo veel te laagdrempelig voor inbreuk en fraude in de digitale wereld..
    Dit maakt het straks wel makkelijk voor internationale hackers om dingen stuk te maken, was met de papieren versie wel anders..
    Nog los van virussen of gehackte devices (maar dat is niet het probleem van de overheid, net als bij banken gaat de gebruiker dat verantwoorden)

    Succes met uw aangifte 🙂

  14. Kijk aan!

    Poos terug heb ik hen nog verteld dat het voor ouderen niet te doen is met de online inbox die er nu is, veel te ingewikkeld, ook omdat ouderen vaak alleen over een tablet of smartphone bezitten, zoals mijn moeder.

    De online inbox die er nu is, is gewoon niet te doen, en moest gebruiksvriendelijker, dat heb ik hen destijds verteld, en die mening zouden ze doorsturen.
    Dus erg mooi om te zien dat er nu ook daadwerkelijk een app komt!

  15. Ik wil gewoon belangrijke post en rekeningen op papier.. Ik snap dat t meer kost, maar is wel veiliger.. En t schiet minder snel langs me heen dat ik nog moet betalen xD

  16. Origineel geplaatst door Michel: Ik wil gewoon belangrijke post en rekeningen op papier.. Ik snap dat t meer kost, maar is wel veiliger.. En t schiet minder snel langs me heen dat ik nog moet betalen xD

    De postbode is je dankbaar

  17. Origineel geplaatst door Michel: Ik wil gewoon belangrijke post en rekeningen op papier.. Ik snap dat t meer kost, maar is wel veiliger.. En t schiet minder snel langs me heen dat ik nog moet betalen xD

    nee hoor is veel goedkoper, dat geblunder met ICT bij de overheid heeft al meer gekost dat 100 jaar brieven sturen 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.