Reacties voor: Overflow: bepaal je eigen menu-items op de Apple TV 2 (handleiding)

In deze handleiding lees je hoe je Overflow op de Apple TV 2 installeert, zodat je de menu-items zelf kan samenstellen. Zo heb je minder tabbladen en blijft je menu overzichtelijk, legt moderator Andy van Roosendael uit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 46 reacties

  1. Super, goede tips. Ik ga je posts met veel interesse volgen!

  2. Handge tool die ik nog niet kende. Gebruik zelf vooral xbmc op de atv2 en heb door deze tip m’n startscherm mooi kunnen opruimen.

  3. THX, handige tip

  4. Persoonlijk heb ik nooit mijn ATV gejailbreaked omdat ik al mijn media ter beschikking heb in iTunes.

    Daarom heb ik de vraag: Wat nuttigs kan je zoal installeren op je ATV buiten Plex of XBMC?

  5. Het blijft jammer dat ie geen 1080p ondersteunt. Anders had ik hem wel gekocht. Nu kan ie niet concurreren met mediacenters…

  6. @Wisp: helemaal niets.. Als je alles net als ik in iTunes hebt staan, lekker zo laten, dan werkt het perfect.
    Er bestaat nog een halfbakken browser, maar dat werkt voor geen meter. En overflow heb je nu ook niet nodig. Niet jailbreaken dus.

  7. @Joeri: Ik heb de mijne wel gejailbreakt. Het is heel makkelijk voor mijn film collectie te bekijken. (670 filmen op mijne externe hdd, die op het netwerk staat)
    Browsen lukt ook heel aardig, en met mijn iPhone als afstandsbediening is het nog goed ook 😉

  8. Een gouwe ouwe tip zal ik maar zeggen.

  9. Al je muziek in iTunes, oké, maar voor films, series etc heb je gewoon een jailbreak atvflash/nitotv/xbmc nodig. Anders ben je chronisch aan ‘t converten.
    En geen 1080p, daardoor heb je er niet minder plezier van. Overigens speelt hij t wel af.

    Goede tip. Ben benieuwd naar de volgenden!

  10. Origineel geplaatst door Mathias Van Kets
    Browsen lukt ook heel aardig, en met mijn iPhone als afstandsbediening is het nog goed ook

    Welke browser gebruik jij?

  11. Origineel geplaatst door yeahbaby
    Welke browser gebruik jij?

    De browser die er bij zit bij aTv Flash black

  12. Heeeeeeel handig:
    Icefilms … Zo lang t duurt, gratis 70.000 films, series, muziek etc online streamen..
    Just to let you know…

  13. Blij dat ik mijn AT2 verkocht heb en een fatsoenlijke HTPC heb gekocht. Leuk apparaatje, maar tis het gewoon net niet.

  14. @joeri: @Mathias Van Kets: @robbert: Met alle media bedoel ik ook echt alle, net zoals joeri blijkbaar. Dus mijn muziek, mijn series en films (alles in 720p zonder converteren)
    Het enige dat er bij zou komen met een JB, is zonder computer naar die media kijken, maar aangezien mijn computer zo goed als altijd aan staat stoort me dat totaal niet.

    Aan de reactie merk ik wel dat buiten PLEX en XBMC (die ik niet nodig heb) er niet veel nuttigs te rapen valt met een JB ATV

    Er is wel 1 feature die ik zeer graag zou zien in de ATV: De mogelijkheid om mijn films te sorteren op de releasedate, dat kan helaas niet.

  15. Apple tv zonder jailbreak is niks , in engeland of vs wel maar in nederland heb je een jailbreak nodig voor meer inhoud

  16. Heb de mijne weg gedaan. Kreeg mijne niet gesinct met mijn Windows pc. Erg jammer maar helaas. Nu de xtreamer werkt als een trein nu

  17. Wow, deja vu. Maar zeker een goede tip!
    Meer van zulke berichten 🙂

  18. Nee, lijkt me ook geen ramp, aangezien jullie goede vriendjes zijn met AT (denk ik) 🙂
    Maar ik begon te lezen en dacht “huh, dit komt me wel heel bekend voor”.

  19. Icefilms kan je dus via je Xmbc instaleren en je hoeft thuis geen terrabytes aan opslag meer te hebben. Je streamt van het internet alles wat er te zien valt (en te horen). T meeste met ondertitels (download je apart) en veel oo in 720p.

    Zo kijk ik al 2 maanden de nieuwste twi and a half men, big bang theory en diverse nieuwe en oude films.

  20. @Wisp: Zonder converteren? Dus bijv. MKV? Hoe dan?

  21. Bericht komt net een week te laat, heb alles zelf uit moeten zoeken.. 😉

    Maar top dat jullie hier ook berichten over plaatsen, het is immers ook iOS.

  22. Heerlijk dit soort berichten, was iets dat ik net miste op deze top site. Ga zo door !

  23. Ha, net gekocht en nu regelmatig de info die ik zoek. Bedankt!

  24. Graag in de titel vermelden dat het om een (jailbreak) gaat zoals bij iPhone/iPad/iPod apps ook meestal gedaan wordt?

  25. Weet er iemand hou ik livestream video’s kan afspelen op ATV2. Bijvoorbeeld voetbal.

  26. Kleine correctie op het bericht. Herstarten doe je door de Cursor down en de Menu knop 7 sec. ingedrukt te houden.

    Verder kan ik zeggen dat de ATV 2 + JB + XBMC + Icefilms zeker het geld waard is.

  27. Geweldig apparaat.. Zeker icm Icefilms en een beamer 🙂

    Bedankt voor de goeie handleiding en ben benieuwd naar de volgende!! Mensen die zich zo inzetten met nieuwsvoorziening, forums beheren en handleidingen schrijven zijn absoluut onmisbaar voor een platform als iOS. Hierdoor wordt het platform belicht, kennis wordt gedeeld en je bent op de hoogte van de laatste nieuwtjes waardoor het allemaal interessant blijft en de moeite waard.

  28. Dit is de voorzet voor iatvclub.nl heerlijk!

  29. Heeft iemand Couchsurfer lite geïnstalleerd? Waar staat werkende handleiding daarvoor?(dus niet de betaalde pro versie via ATVFlash)
    Ik heb inmiddels: ATV2 nitro xbmc icefilms Navi-x. Overflow is super handig zeker als je meer plugins gaat installeren op je ATV!

  30. Nog een super tip, op XBMC voor je ATV2
    SFTP naar je ATV2 upload dit bestand naar de media map
    http://code.google.com/p/anarchintosh-projects/wiki/HowToInstallTheRepository

    Installeer de plugin en geniet van 17,000+ hd films/series ect ect.
    Met de ingebouwde NL ondertiteling scrapper ben je dus gewoon klaar!!

  31. @Ivo: Niet helemaal Ivo, veel mensen zullen nog steeds nl subs willen krijgen en dat kan niet bij n hd film via icefilms. Dit zijn meerdere parts en daar kan de subtitle niet mee over weg. Wat dvdrip betreft is het prima te doen indd.

  32. Ik was al bekend met overflow maar moet zeggen dat je zeer helder uitleg geeft. Ik kijk uit naar meer info over atv2 jailbreak apps.

    Bedankt!

  33. Onzin dit, zorg dat alles netjes in iTunes staat en je hoeft niets aan te passen (met alle gevaren van dien). Voor die ene film die je niet wil betalen kun je prima Airvideo gebruiken niets wachten op conversie en prima tool voor bij je ATV2.

    Wanneer leren (oud) Windowsgekkies nou eens dat je niet overal met je vingers hoeft aan te komen…

  34. @RolandW: wanneer leren ze bij apple nu eens om zelf wat te veranderen aan je apperaat en met diverse kleine dingen het maximale uit een apperaat te halen ipv alles potdicht te laten

  35. Heeft iemand ervaring met het installeren van Couchsurfer Lite? (Dus niet de betaalde Pro versie die je standaard bij ATVFlash black krijgt!)
    Coucsurfer Lite “how-to-install” uitleg die recent is is moeilijk te vinden. Wat je nu vindt zijn oude beschrijvingen die niet geschreven zijn voor 4.4.4. Iemand tips hiervoor??

    Ik heb nu: ATV2 jailbreak + NitoTV + XBMC + Icefilms + Navi-X + Overflow (maar dat is standaard, GEEN firecore ATVFlash!)

  36. Geweldig, vorige week appletv2 gekocht, afgelopen weekend gejailbreaked en vandaag deze handleiding, met meer info op komst. Dankjewel!

  37. Tijd voor de AppleTV2 Club! 😉

  38. Weet iemand op je mbv de remote app op de iPhone/iPad de Apple TV2 kunt bedienen, en dan bij de muziek in je iTunes Match kunt?

  39. @Juppe: je kan hem zeker bedienen met de Remote app van Apple zelf, of eventueel ook via Remote HD of RowMote. Volgens mij zijn je itunes Match nummers ook beschikbaar, net zoals je Photostream dat is.

  40. Ik heb overflow een paar maanden geleden eens geinstalleerd, maar Overflow zelf bleef zo hinderlijk vooraan in het menu staan. Is dat nog steeds zo? Of kun je dit nu verplaatsen naar helemaal rechts, of onder een andere knop verstoppen…

  41. Als je gebruik maakt van Firecore’s aTV Flash (black) is het ook mogelijk om delen van het menu uit te schakelen. Ga naar Settings, Show/Hide menus. Kies of je Computers,Internet,Movies, Music of TV wilt uitschakelen.
    In de appleTV zullen deze frappliances worden hernoemd. Kijk op deze link om te zien hoe dat werkt.

  42. @Undertaxxx25: Dat zou mooi zijn!

    Want wat ik eigenlijk zou willen:
    Een Apple TV, niet aangesloten op een tv, die m’n hele iTunes collectie kan afspelen zonder dat m’n Mac aan hoeft te staan.
    En de hele boel dan met de remote app op m’n iPhone bedienen (het liefst ook dat het er dan hetzelfde uitziet dan de iPod app, dus net zoals je nu iTunes via remote kunt bedienen).
    En wat dan nog een perfecte bonus zou zijn: De muziek vanaf de Apple TV naar een Airport Express streamen zodat ik de muziek ook in de keuken kan beluisteren.

    Dan wordt de Apple TV (icm iTunes Match) echt een briljant mediacenter!

  43. Errmmm, hoe haal ik overflow weer weg? ik haat dat overflow menu.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.