Reacties voor: Overcast-app maakt donkere thema gratis, voortaan met ads

De podcast-app Overcast kiest voor een nieuw betaalmodel: reclame voor gratis gebruikers en in ruil daarvoor krijg je het donkere thema gratis. Zou het werken?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Een dark theme is nou ook weer niet zo revolutionair dat de klaagbede in de laatste alinea gerechtvaardigd is.

  2. De reclames zijn nogal indringend.
    Ze zijn er ook dan weer wel en dan weer niet als je de app opent.
    Hoewel de reclameregel niet zit op een plek waar je vaak klikt, is het voor mij toch een reden om met Overcast te stoppen.

  3. Origineel geplaatst door Gabor

    Een dark theme is nou ook weer niet zo revolutionair dat de klaagbede in de laatste alinea gerechtvaardigd is.

    Arment zegt zelf ook dat dark theme niet onderscheidend is. Vandaar dat hij het nu gratis weggeeft.

  4. Ik wil best betalen voor een app. 1x!
    Tegenwoordig willen ze allemaal met een soort abonnementsvorm werken. Het standpunt van de ontwikkelaar snap ik wel. Als gebruiker haak ik dan af. Kwestie van budget beheer. 5 euro hier, 10 euro daar, en ga zo maar door….

  5. Voor mij is de Overcast app dusdanig uniek in de zee van podcast apps dat ik graag het tientje per jaar betaal. Ik was al Patron voor een euro per maand, omdat ik de Upload functie erg veel gebruik. Die dark mode was een leuke extra.

    De unieke features van Overcast zijn de smart-speed functie, waarbij er veel gaten waar het stil is worden geskipt (zonder dat je het merkt), en het solide systeem van ‘waar ben ik gebleven’. Ik gebruik hem veel voor mijn audioboeken te uploaden en afspelen in de auto en op werk via de web interface.

    Het feit dat Marco Arment geld verdient met zijn eigen podcasts, neemt niet weg dat hij veel tijd gestoken heeft in het maken van deze app, waarnaast hij ook server kosten heeft. De mentaliteit dat alles maar gratis moet zijn, los van hoeveel tijd de ontwikkelaar er in gestoken heeft, vind ik bagger.

    Hij zal de komende tijd de reclamebanner wel gaan tweaken denk ik, zodat het zo min mogelijk irritant is, terwijl het wel exposure krijgt aan de gebruiker. Ik begrijp deze beslissing met Overcast wel.

  6. Ik ben bereid te betalen als ik het gebodene de gevraagde prijs (eenmalig of abonnement) waard vind. Wel de laagste prijs als die per wederverkoper verschilt (zoals abonnement Office 365). Ik heb ook gedoneerd, zelfs als het heel schuchter gevraagd werd (IrfanView voor Windows).

    Hoewel slechts liefhebber heb ik bijvoorbeeld wel Adobe CC Master Collection (als eenmalig bedrag, CC4 voor Windows, CC6 voor Windows en voor OS X). En de Pro versies van alle producten van de Omni Group, voor iOS en OS X.

    Ik zie mezelf geen abonnement gaan betalen voor CloudMail (dat ik heb voor Android, iOS en OS X). Het verplaatsen van gelezen berichten uit de Inbox op Gmail-accounts blijft nog steeds een partijtje jojo-en, veel hardnekkiger dan bij andere mail clients, en niet synchroon tussen systemen. En dan ram ik vloekend des te harder op het scherm van mijn iPad of op de toetsen van mijn MacBook – alsof die het kunnen helpen!

    En er zijn toch ook software-makers die al jaren voortgaan onder het model van eenmaal betalen voor de levensduur van het product (met alle upgrades inbegrepen). En dan ook nog voor een schappelijke prijs.
    Ik denk aan Christian Ghisler, wiens Total Commander voor Windows (maar ik gebruik het middels CrossOver ook onder OS X en Linux) en Android mij in staat stelt om gruwelijk handig met bestanden te schuiven. (Makers van dergelijke apps voor OS X, wanneer bouwen jullie eens een vergelijkbare vergelijkingsmodule in?)
    Ik denk ook aan de gebroeders Guillion achter Myriad. Hun vlaggenschip Harmony Assistant biedt muziekmakers onder OS X, Windows en Linux “alles” inzake sequencing en notatie, en meer. (Ze hebben al bijna een jaar geen updates meer uitgebracht. Wat zou de reden zijn?)
    Maar… Ghisler en Myriad hebben wel een grote en actieve schare gebruikers om zich heen. Veel plug-ins voor Total Commander zijn door gebruikers gratis ter beschikking gesteld.
    Ook Jeff McClintock heeft een schare toegewijde gebruikers. Met tectonische snelheid schuift zijn SynthEdit (Windows-programma om software-synthesizers te maken) voorbij versie 1.2. Ik meen onlangs gelezen te hebben, dat de baan die hij heeft aangenomen omdat hij van SynthEdit niet kan leven niet voldoende opbracht om een 64-bits compiler te kopen – en dat gebruikers daarvoor wilden doneren.
    Ik zwijg maar over de velen die het zich blijkbaar kunnen veroorloven om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van software voor Linux.
    Kortom, het lijkt mij voor iedereen verstandig om altijd te bedenken waar het geld zéker verdwijnt en waar het hopelijk zou kunnen verschijnen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.