Reacties voor: Outlook voor iOS nu met geavanceerde instellingen

De Outlook-app voor iOS heeft z'n eerste update gekregen. Je kunt nu makkelijker geavanceerde instellingen kiezen voor systeemmappen en groepsberichten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. De app slaat nog wel steeds al je wachtwoorden op in de cloud van Microsoft en laat al je mail accounts die je instelt leeglezen door servers van Microsoft. Je iCloud mail wordt b.v. Opgeslagen op een server van Microsoft. Op de servers van mijn klanten blijven we de app dus gewoon blokkeren.

  2. Bij de TU Delft ook geblokkeerd, kreeg vrijdag dit bericht:

    De nieuwe Microsoft Outlook app, die je op je iOS of Android apparatuur kan installeren om zo je TU e-mail op te halen, handelt in strijd met het veiligheidsbeleid van de TU Delft. Via de app worden gegevens als je NetID, wachtwoord, e-mail, contacten, etc. op externe servers (in de cloud) opgeslagen. De TU Delft staat dit niet toe omdat het risico op misbruik van deze gegevens te groot is. Om die reden blokkeert het SSC ICT vanaf vandaag de Microsoft Outlook app voor de TU Delft e-mailservers. Dit betekent dat je dan geen e-mail van de TU Delft kan ontvangen via deze app.

  3. Mag ik vragen hoe je een specifieke app blokkeert op de Exchange server?

  4. Ik zie het verschil nauwelijks met de OWA app van Microsoft.

  5. Ook bij overheid waar ik werk vorige week geblokkeerd. Zo jammer. Eindelijk een app die én werkt met exchange én waar ik de vele mail weg kan ‘snoozen’ naar een datum waarop ik de mail daadwerkelijk nodig heb/moet beantwoorden. Dus handig voor ‘inbox zero’. Kent iemand een goede vervangende app?

  6. @NK: De standaard mail app werkt prima met exchange servers.

    Snoozen van mail totdat je hem echt nodig hebt…. Om dat te bepalen moet je eerst de mail doornemen, kun je hem dan niet op dat moment net zo goed in een mapje slepen, of gewoon weer ongelezen markeren ??

  7. Dag @anonymous. Juist het snoozen (maar bv ook de directe toegang tot je documenten, direct toegang tot je agenda in de app) onderscheidt de outlook-app van andere apps. Apps ongelezen maken na lezen betekent dat ik doorlopend 30-50 mails in de gaten moet houden waar ik op een andere dag misschien iets mee moet/niet mag vergeten (bv in een vergadering bespreken). Natuurlijk, je kan ergens anders noteren wat je wilt zeggen (bv in agenda, in een rememberapp). Dat zijnechter allemaal extra handelingen en gedoe.

  8. Ik heb mijn twijfels over dit hele verhaal dat de mail via servers van Microsoft loopt. Ik heb zelf een exchange server draaien en als ik op mijn server de uitgaande email uitschakel dan kan ik mail sturen wat ik wil, geen enkele email komt aan. En mijn exchange wederom gebruikt een 3rd party mail/spamfilter server. Dus, zoals men schrijft, de mail via microsoft exchange servers gestuurd wordt dan zou deze ten allen tijde moeten aankomen. Misschien slaan ze een kopie op maar versturen nee.

  9. Komt er ook nog ondersteuning voor Small Business Server 2003? Die word nu niet ondersteund helaas…

  10. Origineel geplaatst door mario
    Misschien slaan ze een kopie op maar versturen nee.

    Dat zou kunnen.

    Je gegevens worden opgeslagen zodat Outlook kan helpen bij het organiseren van je e-mails en andere gegevens. Dat kan in principe ook in de app zelf worden gedaan, als Microsoft dat op termijn wil, maar dan kost het meer energie op je smartphone en kan niet worden ingespeeld op gebruikspatronen die het allemaal nog slimmer moet maken. Ook krijg je in het geval van iOS het probleem dat deze app niet in de achtergrond voor je kan werken, omdat Apple dat niet toestaat. Ook als je de functie ‘ververs op achtergrond’ inschakelt, bepaalt het systeem wanneer de app updates mag ophalen en verwerken. Deze frequentie is wederom afhankelijk van wanneer en hoe vaak jij deze app gebruikt. Gebruik je de app amper, heb je vrijwel niks aan deze functie.

    Door dit alles op de servers te doen, is Microsoft niet van deze limitaties afhankelijk en kan het daardoor meer functies bieden. Het is voor Microsoft veel effectiever om de infrastructuur zelf te regelen en dan alleen een push-bericht te sturen. Het idee achter de app is nou juist om niet standaard voor elke e-mail een push-bericht te sturen (wat voor Microsoft ook lastig is als het niet zelf de provider van de mail-server is), maar om het mailverkeer slimmer te regelen en de gebruiker niet met alles lastig te vallen. Dat is een activiteit die je niet zonder meer op iOS kunt omzetten, in ieder geval niet als een algemene mail-app zonder back-end.

  11. @bas:

    Iemand een idee?

  12. Is het niet zo dat als je office365 gebruikt, je mail toch al wordt opgeslagen op de servers van Microsoft? Dat biedt dan net zo veel privacy (weinig dus) als het gebruik van deze app? Dan kan je de app dus maar gewoon gebruiken.

  13. Meerdere bijlagen versturen in 1 mail (zoals pdf’s of andere bestanden) zonder stom cloud linkje

    1. Verstuur indien nodig bijlage voor bijlage (1 voor 1 op de oude manier) een mail naar je Outlook (hotmail) account (naar jezelf dus)
    2. Maak een nieuwe mail vanuit Outlook app
    3. Kies bestanden nu uit je Outlook (hotmail) account en klaar 🙂

    Dit is handig als je vanuit Drive, iBooks etc. meerdere pdf’s wil versturen. Het is eigenlijk een alternatief voor de app Multiple attachments die €1,99 kost

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.